Yılın Son ARED İl Toplantısı ve Semineri Antalya’da Gerçekleşti [ 26 Kasım 2014 ]


Yılın Son ARED İl Toplantısı ve Semineri Antalya’da Gerçekleşti
Yılın Son ARED İl Toplantısı ve Semineri Antalya’da Gerçekleşti
Yılın Son ARED İl Toplantısı ve Semineri Antalya’da Gerçekleşti
Yılın Son ARED İl Toplantısı ve Semineri Antalya’da Gerçekleşti

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED’in açıkhava reklam sektörünün karar verici, firma sahibi ve yöneticilerini bir araya getirdiği İl Toplantıları’nın 2014 yılındaki son adresi Antalya oldu. 13 Kasım’da Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda gerçekleşen  toplantıya Antalyalı açıkhava reklamcıları büyük ilgi gösterdi.

ARED’in açıkhava reklam sektörünü bilgilendirmek, sektörel ağları güçlendirmek ve ortağı olduğu FESPA Eurasia Fuarı’nı tanıtmak amacıyla düzenlediği toplantı ve seminerler serisinin Antalya durağı ARED İl Temsilcisi Alper Tenşi (Rekmar Reklam), Kemal Atay (Reklam Atay), Kubilay Küpür (SNJ Reklam) ve Antalya Matbaacılar ve Reklamcılar Odası Başkanı Özcan Sucu’nun destek ve liderliğiyle gerçekleştirildi.

ARED üyelerinden Şaban Beyler’in (İstanbul Reklam) moderasyonu ile ilerleyen toplantı ARED Başkanı K. Halil Eligür’ün açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında ARED ve faaliyetlerinden bahseden Eligür,  ARED’in sektörel eğitime verdiği önemin altını çizdi ve ARED’in bu yıl da başarılı 13 öğrenciye burs verdiğini söyledi.  “Sahibi sektör temsilcileri olan bu fuarı görmeyen sektör temsilcisi kalmamalı” sözleriyle tüm misafirleri FESPA Eurasia 2014 Fuarı’na davet eden Halil Eligür, “Tüm bu çalışmalarımızda katkı koyan üyelerimize, sponsorlarımıza yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ARED Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Sezgin’in gelenekselleşen “Günlük Yönetim Semineri” dinleyicilerin interaktif katılımı ile verimli bir diyalog ortamı sağlamanın yanı sıra açıkhava reklam sektörünün yerel ve genel problemlerinin tartışıldığı bir oturum oldu. 2014 yılı eğitimlerinde kurumsallaşma, rekabet ve toplam kalite yönetimi temalarını işleyen Ömer Faruk Sezgin, yılın son seminerinde günlük yönetimde dikkat edilmesi gereken hususlardan ve özellikle muhasebe hesap ve takibinin öneminden bahsetti. Katılımcılara, yönetici olarak hedef belirlemeyi öğütleyen Sezgin, iş hayatında rasyonalite, verimlilik ve akıllı harcamanın merkezi önemini anlattı.

Semineri takiben sunumunu gerçekleştiren FESPA Eurasia Fuarcılık A.Ş. Satış Müdürü Betül Binici, FESPA’nın “Amaç İçin Kazanç” felsefesine ve “Her Yıl Yeni Bir Okul” projesine değindi ve tüm katılımcıları ARED’in ortağı olduğu, sektörün fuarı FESPA Eurasia’da görmekten mutluluk duyacağını belirtti.

Konuşmaların sona ermesiyle geçilen yeni üyelere yaka rozeti takdimi töreninin ardından ARED Ustalara Saygı Plaket Töreni gerçekleştirildi.

Toplantı sonrasında ARED Yönetim Kurulu ve Üyeleri, ARED üyesi Olympos Reklam’ı yerinde ziyaret ederek, Altuğ Çimen’in misafiri oldular.

2E İleri Teknoloji Ürünl. Mak. Tic. Ltd. Şti., Ayled-Cevizlibağ Reklam, FESPA Eurasia Fuarcılık, Fleks Media, Folpa Reklam, Frimpeks Kimya ve Etiket San. Tic. A. Ş., İstanbul Reklam, Optimum Digital Planet, Saatçıoğlu, SDS ve Unifol firmalarının sponsorluğunda gerçekleşen ARED Antalya Toplantısı ve Günlük Yönetim Semineri sonunda katılımcılara katılım belgeleri dağıtıldı. Seminere Antalya’nın yanısıra Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Mersin ve Muğla’dan 70 kişi katıldı.

ARED ANTALYA USTALARA SAYGI TÖRENİ’NDE, USTALARA PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ

ARED toplantılarının yapıldığı illerde geleneksel hale gelen Ustalara Saygı Törenleri, 2014 yılında da sürdürülerek sektörde iz bırakan ustalara ulaşılmaya devam ediliyor. Bu organizasyonlar ile ulaşılan ustaların fotoğraflı özgeçmişleri ile başarı öyküleri bir kitap haline getirilerek sektöre kazandırılacak ve sektörde iz bırakan ustalar tarihe taşınacak. ARED Başkanı Halil Eligür, ulaşılan ustaların özgeçmişlerinden oluşan bu kitabın 2014 yılı sonuna doğru yayınlanacağının ve derneğimize bilgileri ulaşan ustalarımızın web sitemizde yayımlanmaya başlanıldığının müjdesini verdi.

Antalya’da sektörde iz bırakan tabela ve baskı ustaları Bilal Demir, Cemal Keseroğlu, Erdem Özel, Mehmet Yanık, Necdet Süslü, Nuri Sevimli, Ramis Alım, Rüştü Ovat için hazırlanan onur plaketleri ARED V. ve VI.Dönem Başkanı Birol Fedai tarafından takdim edildi. Plaket Töreni sırasında ustalarımız söz alarak duygularını dile getirdiler ve ARED’e teşekkür ettiler.