Yılın İlk ARED Toplantısı Yavru Vatan Kıbrıs’ta Gerçekleşti [ 27 Şubat 2024 ]


Yılın İlk ARED Toplantısı Yavru Vatan Kıbrıs’ta Gerçekleşti

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED ve REK-DER Kıbrıs’ta Resmi Ziyaretler Gerçekleştirdi

Yılın ilk toplantısını yavru vatan Kıbrıs’ta, REK-DER Kıbrıs Türk Reklamcılar ve Tasarımcılar Birliği Derneği iş birliği ve ev sahipliğinde gerçekleştiren Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED) Yönetim Kurulu, ARED Kıbrıs Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri öncesinde Kıbrıs’ta resmi ziyaretler gerçekleştirdi.

 

ARED ve REK-DER Yönetim Kurulu, Kıbrıs İçişleri Bakanını Ziyaret Etti

ARED Kıbrıs Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri öncesinde, ARED ve REK-DER Yönetim Kurulu Üyeleri KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’u ziyaret ederek adadaki endüstriyel reklam uygulamalarını birlikte değerlendirdiler. ARED Başkanı Şahin Acar, REK-DER Başkanı Suat Bora Durdu ile birlikte Dursun Oğuz’a plaket takdim ederek, bu ziyaretteki misafirperverliklerinden dolayı kendilerine şükranlarını sundular.

 

ARED ve REK-DER Yönetim Kurulu, T.C. Lefkoşa Büyükelçisini Ziyaret Etti

ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, REK-DER Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nu ziyaret ederek adadaki endüstriyel reklam uygulamaları, sektörün yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerine dair değerlendirmelerde bulundular. ARED Başkanı Şahin Acar ve REK-DER Başkanı Suat Bora Durdu ile birlikte Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na teşekkür plaketi takdim ederek, bu ziyaretteki misafirperverliklerinden dolayı kendilerine şükranlarını sundular.

 

Kıbrıslı Reklamcılar Buluşması Akşam Yemeği Etkinliği ile Devam Etti

ARED Kıbrıs Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri’nin ardından, REK-DER’in ev sahipliğinde ve SDS sponsorluğunda, Merit Lefkoşa Hotel’de Ottoman Restaurant’ta düzenlenen akşam yemeği etkinliğine sektör temsilcilerinin yanısıra KKTC Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da katıldı. Akşam yemeğinde kısa bir konuşma yapan ARED Başkanı Şahin Acar, yavru vatan Kıbrıs’taki sektörün gelişimi için alınan kararları desteklediklerini vurgulayarak herkese katılımı için teşekkür etti. Sektör temsilcileri toplantının ardından katıldıkları akşam yemeğinde uzun uzun sohbet ederek bilgi alışverişi ve birlikte sektörel değerlendirmeleri yapma fırsatı buldular.

 

ARED Yönetim Kurulu Kıbrıs’ta Maraş’a Gezi Düzenledi

ARED Kıbrıs Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri için Kıbrıs’ta bulunan ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, 1974 Kıbrıs Harekâtı'nda Kıbrıslı Rumlardan oluşan nüfusu tarafından terk edilen, harekât sonrası askerî kontrolde kalmış, büyük bir kısmı yerleşim ve iskana kapatılan ancak 2020 yılında yeniden kullanıma açılan Gazimağusa şehrindeki Maraş’ı görme imkanı buldular. Mağusa Reklam Ajansı’ndan Şükrü Demirbaş’ın organizasyonu ve eşliğinde gerçekleşen gezi sırasında, döneme dair endüstriyel reklam uygulamalarını da yerinde inceleyen ARED Yönetim Kurulu, bu gezi ile tarihi bir açıkhava müzesine şahitlik etmiş oldular.


Yılın İlk ARED Toplantısı Yavru Vatan Kıbrıs’ta Gerçekleşti


ARED Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği’nin, endüstriyel reklamcılık sektörünü her alanda bilinçlendirmek amacıyla 2007 yılından bu yana düzenlediği toplantıları 2024 yılında Kıbrıs organizasyonu ile devam ediyor.

 

Açıkhava ve endüstriyel reklam sektöründeki firma sahipleri ve yöneticileri ile bir araya gelmek, sektörümüzün genel ve yerel durumunu değerlendirip, sorunlara birlikte çözümler üretmek, Kıbrıs’ta sektörümüzün gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ARED Kıbrıs Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri, REK-DER Kıbrıs Türk Reklamcılar ve Tasarımcılar Birliği Derneği iş birliği ve ev sahipliğinde 22 Şubat 2024 Perşembe günü saat 14:00–17:00 arasında Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

 

ARED Kıbrıs Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri’nin açılış konuşmalarını REK-DER Asbaşkanı ve ARED Kıbrıs Üyesi Özlem Özbekoğlu, REK-DER Başkanı Suat Bora Durdu, KKTC Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova ve ARED Başkanı Şahin Acargerçekleştirdi. Özlem Özbekoğlu konuşmasında, pandemi, savaş ve deprem derken arka arkaya yaşanmış olan felaketlerden ne yazık ki en çok etkilenen sektörlerin en üst sıralarında reklamcılık sektörünün yer aldığının altını çizdi. Eğitim, destek, iş birliği ve motivasyon amaçlayan her türlü etkinliği düzenlemek ve aynı zamanda bu etkinliklere ev sahipliği yapmak iki derneğin de en önemli misyonu olduğunu belirtti. Suat Bora Durdu konuşmasında, bir yıllık genç bir dernek olarak REK-DER’in hızla yol aldığını ve sektörün sorunlarına dair gerçekleştirdikleri resmi temaslarda sonuçlar alındığını belirtti. Konuşmasına salondakileri selamlayarak başlayan Şahin Acar, etkinlikte emeği geçenlere, seminer konuşmacılarına ve etkinliğin gerçekleşmesine sponsorluklarıyla katkı sağlayan FESPA, FESPA Eurasia, Folpa, İstanbul Reklam, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Orafol ve SDS firmalarına teşekkür ettiŞahin Acar konuşmasında “Biz ARED olarak açıkhava ve endüstriyel reklamcılığı, bilinçlendirilmiş ve meslek standartları belirlenmiş saygın bir sektör haline getirme hedefindeyiz. Sektörü temsil eden tek dernek olarak sorunlarımız ve çözüm yolları neler olmalı noktasında bir masa etrafında toplanma gayretindeyiz. Bu sektörün Türkiye’deki tek temsilcisiyiz ve ARED’in bu konumu, meslektaşlarımızın samimi güvenleri, birlik içerisinde hareket etme gayretleri ile sağlamlaştı. Sektörel sorunlarımızın üstesinden birlikteliğimizden doğan güçle gelebileceğimizin altını çizmek istiyorum” diyerek ARED’in varlığının önemine değindi. KKTC Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, hayatımızın her alanında varlık gösteren reklamın önemine vurgu yaptı. Açılış konuşmalarının ardından ARED Başkanı Şahin Acar ve REK-DER Başkanı Suat Bora Durdu, Dr. Özdemir Berova’ya etkinliğe katılımı ile verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi takdim ettiler. 


Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen tanışma bölümünde salondaki katılımcılar tek tek söz alarak kendileri ve firmalarını tanıttılar. Tanışma bölümü sonrasında gerçekleşen yeni üyelere ARED rozeti takdimi töreninde MSN Reklam Ltd.’den Mehmet Özden Durdu, Signline Trading Ltd.’den Nureddin Zaim ve Enver Akcan’a, Muğla Eralp Reklam’dan Eralp Uyar’a ARED yaka rozetleri takdim edildi.

 

Törenin ardından FESPA Eurasia Satış Koordinatörü Zafer Yayla, bu yıl 11-14 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek 11. Uluslararası Geniş Format Baskı ve Endüstriyel Reklam Fuarı FESPA Eurasia 2024 sunumunu gerçekleştirdi.

 

Etkinliğin ikinci bölümünde, ARED Yönetim Kurulu Üyesi ve Heyday Endüstriyel Reklam’dan Mustafa Göktürk’ün “Aile Şirketlerinde Başarı ve Sürdürülebilirlik”, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Özgenel’in “Kentin Öteki Yüzü ve Endüstriyel Reklam Ürünleri”,Aura Yazılım’dan Okan Akıldane’nin “Satış, Maliyet Analizi ve Üretim Planlamasında Dijital Sistemler” konulu sunumları gerçekleşti. Etkinliğin son bölümünde 25 ile 50 yıl üzerinde Kıbrıs’ta sektöre hizmet veren temsilciler için ARED ve REK-DER Ustalara Saygı Töreni düzenlendi. Törende 50 yıl ve üzerinde sektöre hizmete veren Ali Türkler, Biler Demircioğlu, Zihniye Demircioğlu, Işıl Taşçı ve Zeki Taşçı’ya, 25 yıl ve üzerinde sektöre hizmet veren Aytaç Erbilek, Ali İhsan Dal, Ali Doluay, Celil Akarpınar, Deniz Demircioğlu, Hüseyin Tanman, Hasan Çelebi, Hulusi Sümer, Hüseyin Öksüz, Hasan Arıburun, Murat Koç, Mustafa Kemal İnci, Necmettin Kaplan, Özlem Özbekoğlu, Sevil Özbekoğlu, Öcal Tekiner, Pembe Afşaroğlu, Rifat Erbilek, Suat Bora Durdu, Şenol Öztunç, Turhan Canbazlar ve Veli Çelik’e plaketleri takdim edildi. ARED Kıbrıs Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri’ne Kıbrıs’ın yanı sıra Adana, Ankara, İstanbul, Hatay ve Muğla’dan yaklaşık 70 kişi katıldı.