Yılın İlk ARED Buluşması “Rekabette Fark Yaratmak” Semineri ile Mersin’de Gerçekleşti [ 02 Mart 2015 ]


Yılın İlk ARED Buluşması “Rekabette Fark Yaratmak” Semineri ile Mersin’de Gerçekleşti
Yılın İlk ARED Buluşması “Rekabette Fark Yaratmak” Semineri ile Mersin’de Gerçekleşti
Yılın İlk ARED Buluşması “Rekabette Fark Yaratmak” Semineri ile Mersin’de Gerçekleşti

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Açıkhava Reklamcıları Derneği’nin, açıkhava reklam sektöründeki firma sahipleri, yöneticileri ve karar vericilerini bir araya getirmek amacıyla düzenlediği il toplantılarının 2015 yılındaki ilk durağı Mersin oldu.

ARED Mersin Toplantısı ve Rekabette Fark Yaratmak Semineri, 24 Şubat’ta Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlendi. ARED İstanbul üyelerinden Şaban Beyler’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantı, ARED Başkanı K. Halil Eligür’ün açılış konuşması ile başladı. K. Halil Eligür, konuşmasında, gelenekselleşen ARED İl Toplantıları vasıtasıyla gidilen illerdeki sektör temsilcilerinin bir araya gelip tanışma ve dostluklar kurma fırsatı bulmalarının sektörel birliktelik için öneminin altını çizdi. Mersinli açıkhava reklamcılarını ARED ve faaliyetleri hakkında bilgilendiren Eligür, ARED’in ortağı olduğu FESPA Eurasia Fuarı’nın sektörün ve ARED Üyeleri’nin de fuarı olduğunu misafirlere hatırlattı ve başarıyla tamamlanan FESPA Eurasia 2014’ü takiben daha da iddialı bir organizasyon olarak 10-13 Aralık’ta düzenlenecek FESPA Eurasia 2015’in sektörde arzu edilen değişim sürecinde merkezi rol oynayacağını söyledi. Halil Eligür katılımcıları, “Sahibi sektör temsilcileri olan FESPA Eurasia Fuarı’nı görmeyen sektör temsilcisi kalmamalı” sözleriyle 10-13 Aralık’ta İstanbul CNR Expo’ya davet etti.

REKABETTE FARK YARATMAK

2015 yılında MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) Eğitim Vakfı Eğitim Müdürü Nevzat Alpay’ın işbirliğiyle düzenlenecek ARED Seminerleri’nin ilki, “Rekabette Fark Yaratmak” başlığıyla Mersin’de gerçekleşti.

Uzun yıllar bünyesinde bulunduğu Almanya REFA’da birden çok konuda uzmanlık ve eğitmenlik sertifikası alan, 2006 yılında REFA Süreç Organizatörü unvanını alarak Almanya REFA adına İş Organizatörlüğü ve Süreç Organizatörlüğü diploma programları için uluslararası eğitmenlik yapma hakkına sahip olan Nevzat Alpay, Mersinli misafirleri de dahil ettiği sunumunu samimi bir atmosferde gerçekleştirdi.

Kurumsallaşmada İK’nın tanımı ve öneminden bahseden Alpay, sunumunda plan dışı akışlara yani israf ve kayıp zamanlara ve bu problemlerin önüne geçme yöntemlerine ağırlık verdi. İyi bir planlama ve organizasyon ile plan dışı akışların ortaya çıkmasının önlenebileceğini belirten Alpay, iş sürecinde kaçınılmaz olan israf ve kayıp zamanların ideal olarak %8-10 olması gerektiğini ancak Türkiye’de bu oranın %25 seviyesinde olduğunu söyleyerek dinleyicilere şirketlerinde doğru İK stratejileri belirleyip, değişim yönetiminde esneklik ve yalınlık prensiplerini benimsemelerini tavsiye etti.

FESPA EURASIA 2015 YILINDA 10-13 ARALIK’TA

Seminer bitiminde söz alan FESPA Eurasia Fuarcılık A.Ş. Satış Müdürü Betül Binici, katılımcılara FESPA ve FESPA Eurasia’yı tanıttığı sunumuna FESPA’nın bir fuar firması değil, kendi fuarlarını düzenleyen 50 yıllık bir federasyon olduğunun altını çizerek başladı.

FESPA Eurasia 2014 fuar raporunu misafirlerle paylaşan Binici, geçtiğimiz fuarı değerlendirdi ve FESPA Eurasia’nın ARED ve FESPA ortaklığıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. FESPA Eurasia 2015’in 10-13 Aralık’ta İstanbul, CNR Expo’da düzenleneceğini Mersinli katılımcılara hatırlatan Betül Binici, tüm dinleyicileri FESPA Eurasia 2015’te görmeyi umut ettiğini belirtti.

Konuşmaların sona ermesiyle geçilen yeni üyelere yaka rozeti takdimi töreninin ardından ARED Ustalara Saygı Plaket Töreni gerçekleştirildi.

ARED Mersin İl Toplantısı ve Rekabette Fark Yaratmak Semineri, ARED Mersin İl Temsilcisi Nuh Avcı (Online Dijital), Mersin üyelerinden Naki Şimşek (MTN Reklam) ve Durmuş Karataş (Karataş Reklam), ARED Adana İl Temsilcisi Murat Erdoğan (SDS Adana) ve Adana üyelerinden Mehmet Pehlivan’ın (Pehlivan Reklam) destekleri ile gerçekleşti.

FESPA Eurasia, Fleks Media, Folpa Reklam, Frimpeks, İstanbul Reklam, Optimum Digital Planet, Saatçıoğlu, SDS ve Unifol’un sponsorluğunda gerçekleşen ARED Mersin Toplantısı ve Rekabette Fark Yaratmak Semineri’ne Mersin’in yanı sıra Adana, Ankara, Eskişehir, Hatay, İstanbul ve İzmir’den 60 kişi katıldı.

ARED İl Toplantıları ve Rekabette Fark Yaratmak Seminerleri 2015 yılında sırasıyla 9 Nisan’da Denizli’de, 12 Haziran’da Çanakkale’de ve 8 Ekim’de İzmir’de gerçekleştirilecek.

ARED ANTALYA USTALARA SAYGI TÖRENİ’NDE, USTALARA PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ

ARED toplantılarının yapıldığı illerde geleneksel hale gelen Ustalara Saygı Törenleri, 2015 yılında da sürdürülerek sektörde iz bırakan ustalara ulaşılmaya devam ediliyor. Bu organizasyonlar ile ulaşılan ustaların fotoğraflı özgeçmişleri ile başarı öyküleri bir kitap haline getirilerek sektöre kazandırılacak ve sektörde iz bırakan ustalar tarihe taşınacak. ARED Başkanı K. Halil Eligür, ulaşılan ustaların özgeçmişlerinden oluşan bu kitabın 2015 yılı sonuna doğru yayımlanacağının ve derneğimize bilgileri ulaşan ustalarımızın öz geçmişlerinin web sitemizde yayımlanmaya başlandığının müjdesini verdi.

Mersin’de sektörde iz bırakan tabela ve baskı ustaları Durmuş Karataş, Hasan Kurt ve Yılmaz Uygur için hazırlanan onur plaketleri ARED Başkanı K.Halil Eligür tarafından ustalara takdim edildi.