YILIN 3. ARED İL TOPLANTISI MUŞ’TA YAPILDI [ 19 Haziran 2019 ]


YILIN 3. ARED İL TOPLANTISI MUŞ’TA YAPILDI
YILIN 3. ARED İL TOPLANTISI MUŞ’TA YAPILDI

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED’in farklı illerdeki endüstriyel reklam sektörü temsilcileri ile bir araya gelerek sektör arasındaki iletişimi güçlendirmek ve sektörün ihtiyaç duyduğu konularda seminerler gerçekleştirmek amacıyla düzenlediği il toplantılarında yılın üçüncü durağı Muş oldu.

ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, Muş toplantısından bir gün öncesinde Muş’a giderek firma ziyaretleri gerçekleştirdiler. Muş’ta ARED Yönetim Kurulu Üyelerini İl Temsilcisi İnan Sur (Tuğra Reklam) karşıladı ve etkinlikler süresince ARED Yönetim Kuruluna eşlik etti. Muş’ta il toplantısı öncesinden sırasıyla Ensarioğlu Reklamcılık Ltd. Şti.’nde Nedim Ensarioğlu ile Arem Matbaa’dan Alparslan Toplu, Eyle Reklam’da Zekeriya Sosan ve Başar Reklam Ürünleri Ltd. Şti.’nde Bünyamin Başar ve Emrah Başar’ı ziyaret eden ARED Yönetim Kurulu üyeleri, firma temsilcilerini Muş toplantısına katılmaya davet etti.

ARED Muş İl Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri saat 09:30’da Muş Ticaret ve Sanayi Odası’nda, toplantının moderatörü ve aynı zamanda ARED Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Beyler’in açılışı ile başladı. Ardından gerçekleşen tanışma bölümünde farklı illerden gelen sektör temsilcileri kendileri ve firmalarını tanıtarak toplantı organizasyonu için teşekkürlerini ilettiler. ARED Başkanı Ahmet Özdemirel açılış ve hoş geldiniz konuşmasıyla katılımcıları selamladı. ARED Başkanı Ahmet Özdemirel, bu organizasyonda çalışmalara destek veren ARED Muş İl Temsilcisi Tuğra Reklam’dan İnan Sur’a, ARED İstanbul Avrupa Yakası İl Temsilcisi Yazım Reklam’dan Muharrem Yıldırım’a, ARED Yönetim Kurulu Üyesi İstanbul Reklam’dan Şaban Beyler’e, ARED Muş Toplantısı’na sponsorluklarıyla destek veren FESPA Eurasia, Frimpeks, Folpa, İstanbul Reklam ve Unifol firmalarına, toplantı salonunu ARED’e tahsis eden Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve ekibine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. 59. ARED İl Toplantısı için Muş’un ilk defa ziyaret edildiğini belirten Ahmet Özdemirel, misafirperverlikleri ve katılımları için herkese teşekkür etti. Birbiriyle iletişimde olmayan meslektaşların bir araya gelmesi ve sektörel iletişimin artırılmasının önemine işaret eden Ahmet Özdemirel ARED İl Toplantılarının öncelikle bu amaca yönelik olduğunu vurguladı. ARED faaliyetleri ve genel sektörel sorunlar hakkında bilgilendirmede bulunan Ahmet Özdemirel, salondaki tüm katılımcıları ARED ve FESPA ortaklığıyla 5 – 8 Aralık 2019’da İFM’de (İstanbul Fuar Merkezi) düzenlenecek 7. FESPA Eurasia Fuarı’nı ziyaret etmeye davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

Muş’ta yerel sektör temsilcilerinin talebi üzerine programa eklenen Uygulamalı Araç Kaplama Eğitim Semineri sunumunu Unifol / Bes Reklam’dan İlyas Kılavuz yaptı. İlyas Kılavuz, toplantı salonuna getirilen araç kapısı üzerinde bir yandan uygulama gerçekleştirirken bir yandan da işin püf noktaları hakkında katılımcıları bilgilendirerek sorularını yanıtladı.

Uygulamalı Araç Kaplama Eğitiminin ardından sunumunu Eğitmen Ruhan Maral’ın yaptığı İş Hayatında Düğüm Çözmek konulu eğitim semineri gerçekleştirildi. Ruhan Maral sunumunda hayatta en hızlı çözüm bulan canlının insan olduğunu vurgulayarak hem aile ve sosyal hem de iş hayatından yaşanmış örneklerle sunumunu destekledi. İyi bir satışın, müşterinin ihtiyacı olanı müşteriye farkettirmek olduğunu belirten Ruhan Maral, bu yönde müşterinin sabit fikrini değiştirip ikna etmenin de önemini vurguladı. Ruhan Maral birini ikna etmenin en iyi yolunun ona kendisinin değerli hissettirmek olduğunu söyleyerek karşımızdakine nasıl değerli hissettirebileceğimizi anlattı. Ruhan Maral, hayatta düğüm haline gelmiş görünen birçok konuya dışarıdan bakıldığında ya da dışarıdan destek alındığında nasıl da kolayca çözüldüğünü uygulamalı olarak sahneye aldığı 6 kişinin desteği ve kısa bir oyun ile tüm katılımcılara sergiledi.

İş Hayatında Düğüm Çözmek Semineri sonrasındaki ARED Yaka Rozeti Takdimi Töreni’nde, ARED Muş İl Temsilcisi İnan Sur ile Muş’ta ARED’e yeni üye olan Başar Reklam Ürünleri’nden Bünyamin Başar’ın yaka rozetlerini ARED Başkanı Ahmet Özdemirel takdim etti.

ARED Muş Ustalara Saygı Töreni’nde, Muş ve diğer illerde sektörde iz bırakan ustalar Bedrettin Akalın (Bursa), Abdullah Korkmaz (Muş), Merhum Hasan Sur (oğlu İnan Sur’a takdim edildi, Muş), Mehmet Nuri Ensarioğlu (Muş), Zafer Ulun (Muş), Abdülkerim İpek (Siirt), Halis Güngör (Siirt), Kadri Demircin (Tatvan, Bitlis) ve Ramazan Taşdemir’in (Tatvan, Bitlis) plaketlerini KOSGEB Muş Müdürü Kenan Mergen, MÜSİAD Muş Başkanı Ferhat Üzel, ARED Başkanı Ahmet Özdemirel ve ARED Yönetim Kurulu Üyeleri Şaban Beyler ve Levent Olcayto takdim ettiler.

Toplantı sonunda ise katılımcılara katılım belgeleri, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. ARED Muş Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri’ne Muş’un yanı sıra Bursa, Bitlis, Erzincan, Erzurum, İstanbul, Kars, Siirt ve Van’dan toplam 66 kişi katılım sağladı. ARED’in bir sonraki il toplantısı 1 Ağustos 2019 Perşembe günü Sivas’ta gerçekleşecek.

Muş Belediyesi’nden ARED’e Muş Hatırası

ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, Muş İl Toplantısı sırasında Muş Belediyesi’ni ziyaret ettiler. Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın şehir dışında olduğu bu ziyarette ARED Yönetim Kurulu’nu Muş Belediye Başkan Yardımcıları Muhterem Bozkurt ve Hamdullah Karasu ağırladı. Endüstriyel reklam sektörünün yerel sorunları ile Muş üzerine geçen sıcak bir sohbet sonrasında Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın adıyla hazırlanan Kütahya çinili vazo ile plaket günün anısına ARED Başkanı Ahmet Özdemirel’e Muş Belediye Başkan Yardımcısı Muhterem Bozkurt tarafından takdim edildi.

ARED Yönetim Kurulu Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’na Teşekkür Etti

ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, Muş toplantısına salon tahsisi ile katkı sağlayan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Koç’u, toplantı sonunda makamında ziyaret ederek sektör adına teşekkür ettiler.