Yılın 2. ARED İl Toplantısı Denizli’deydi [ 16 Nisan 2015 ]


Yılın 2. ARED İl Toplantısı Denizli’deydi
Yılın 2. ARED İl Toplantısı Denizli’deydi
Yılın 2. ARED İl Toplantısı Denizli’deydi
Yılın 2. ARED İl Toplantısı Denizli’deydi
Yılın 2. ARED İl Toplantısı Denizli’deydi

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Denizli İl Toplantısı ve Rekabette Fark Yaratmak Semineri

ARED’in farklı illerdeki açıkhava reklam sektörü temsilcilerini bir araya getirerek sektörel bağlar kurulmasına ön ayak olmak ve sektörün ihtiyaç duyduğu konularda eğitim seminerleri düzenlemek amacıyla 2007’den beri gerçekleştirdiği ARED İl Toplantıları’nın Nisan ayındaki adresi Denizli oldu.

Denizli’yi en son 9 Nisan 2009’da ziyaret eden ARED, altı yıl sonra yine 9 Nisan’da Denizli’deydi. Denizli Ticaret Odası’nda, ARED Denizli İl Temsilcisi İbrahim Özer ve Resul Özer’in (Özer Ajans Tabela) destekleri ile gerçekleşen ARED Denizli Toplantısı ve Rekabette Fark Yaratmak Semineri, ARED İstanbul Üyelerinden Şaban Beyler’in (İstanbul Reklam) moderatörlüğüyle gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasında Denizlili açıkhava reklamcılarına sektörel ağları güçlendirmeye gösterdikleri ilgi ve katılımları için teşekkür eden ARED Başkanı K. Halil Eligür, sektörel birlikteliğin hem firmalara hem de açıkhava reklamcılığına sağladığı katma değerin önemini vurguladı. ARED İl Toplantıları’nın temel hedefinin bu can alıcı fırsatların en verimli şekilde değerlendirilmesi olduğunu belirten K. Halil Eligür, farklı illerde faaliyet gösteren üretici firmaların, diğer bölgelerden iş aldıklarında bu bölgeye ekiplerini göndermek yerine yerel bir firmadan hizmet almayı tercih etmekte olduklarının ve sıklıkla bu amaçla ARED’e başvurduklarının altını çizdi. Bu başvuruların incelenerek il ve ilçelerdeki üretici firmaların en yetkin oldukları faaliyet alanlarının belirlenerek firmalar arasında iletişim hatlarının oluşturulması amacıyla firmaların güncel bilgilerinin listelenmesine karar verildiğini söyleyen K.Halil Eligür, toplantı sırasında dağıtılan soru formlarının doldurularak ARED’e iletilmesini talep etti.

Halil Eligür konuşmasını, ARED’in FESPA ortaklığı ile düzenlediği FESPA Eurasia Fuarı’nın gerçek sahiplerinin sektör temsilcileri olduğunu vurgulayarak sürdürdü. Eligür, ARED’in 15 yıllık yerel sektör tecrübesi ve FESPA’nın 50 yıllık fuar tecrübesinin buluştuğu FESPA Eurasia Fuarı’nın bu yıl 10-13 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul CNR Expo’da üçüncü defa gerçekleşeceğini söyledi. K. Halil Eligür, Denizli’den sektöre seslenerek “Bu yıl Fuarımızı görmeyen sektör temsilcisi kalmamalı” dedi.

ARED Başkanı K. Halil Eligür, 15. kuruluş yıldönümünü kutlayan ARED’in tüm çalışmalarına destek veren ve katkı sağlayanlara, ARED üyelerine, il temsilcilerine ve sponsorlarına Yönetim Kurulu adına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmasının ardından gerçekleşen tanışma bölümünde konuklar kısaca kendilerini ve firmalarını tanıtarak meslektaşlarına seslenme imkanı buldular ve firmalarının bilinirliklerine bölgesel bağlamda, odaklı ve pratik bir şekilde katkıda bulunma şansı yakaladılar.

2E İleri Teknoloji, Ege Reklam Ürünleri, FESPA Eurasia, Fleksmedia, Folpa Reklam, Frimpeks, İstanbul Reklam, Saatçıoğlu, SDS, Süstaş Süsler A.Ş. ve Unifol’un sponsorluğunda gerçekleşen ARED Denizli Toplantısı ve Rekabette Fark Yaratmak Semineri’ne Denizli’nin yanı sıra, Ankara, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Uşak’tan yaklaşık 50 kişi katıldı. ARED İl Toplantıları ve Rekabette Fark Yaratmak Seminerleri 2015 yılında sırasıyla 11 Haziran Çanakkale, 8 Ekim İzmir ile devam edecek.

Endüstriyel Reklamcılık ve Baskı Sektörü FESPA Eurasia 2015’te Buluşuyor

ARED Denizli toplantısında, açılış ve tanışma bölümlerinin ardından FESPA Avrasya Bölgesi Satış Müdürü Betül Binici, bu yıl 10-13 Aralık’ta 3.sü gerçekleşecek olan FESPA Eurasia Fuarı ile ilgili bir sunum yaptı. Binici, FESPA Eurasia 2015’in mevcut en güncel teknolojik yenilik, uygulama ve çözümlere erişim imkanı yakalamak ve 9.000’in üzerinde sektörel temsilciyle bir araya gelme şansı bulmak anlamında sektöre önemli atılım fırsatları sunduğunu belirtti.

FESPA Eurasia Fuarı’nın Türkiye’de rakipsiz bir fuarcılık anlayışıyla düzenlendiğini ve fuarın bölge için çok önemli bir platform olduğunu ifade eden Betül Binici, elde ettiği karı sektöre geri yatıran FESPA Eurasia Fuarı’nın asıl sahibinin sektörün kendisi olduğunu söyledi. Sektör mensuplarının fuarı ziyaret ederek ya da fuara katılarak sektöre nasıl katkı sağladığını ve  fuardan elde edilen gelirlerin nasıl değerlendirildiğini açıklayan Binici, FESPA Eurasia 2015’in 10-13 Aralık’ta İstanbul, CNR Expo’da düzenleneceğini hatırlatarak herkesi fuara davet etti.

Yeni Üyelere ARED Yaka Rozetleri Takdim Edildi

ARED Denizli toplantısında yeni üyeler Hülya Canbakan (Ege Tabela Nakliyat Reklam Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti., Denizli) ve Ömür İltaş’ın (Set Ankara Reklam Makineleri San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara) yaka rozetlerini ARED Başkan Yardımcısı İbrahim Demirseren takdim etti.

ARED Denizli Ustalara Saygı Töreni’nde, Ustalara Plaketleri Takdim Edildi

ARED’in Geleneksel Ustalara Saygı Töreni’nde Denizli’deki tabela ustalarına plaketleri takdim edildi. Denizli’de sektörde iz bırakan tabela ve baskı ustaları Halit Taşdemir (Halit Reklam), Nurettin Tomris (Tomris Reklam) ve Osman Karayazıcı (Uzman Reklam) için hazırlanan onur plaketlerini ARED Başkanı K. Halil Eligür takdim etti.

Rekabette Fark Yaratan Başlıklar

ARED Denizli Toplantısı’nda, MESS (Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası) Eğitim Vakfı Eğitim Müdürü Nevzat Alpay’ın sunduğu “Rekabette Fark Yaratmak” semineri düzenlendi. Nevzat Alpay öncelikle, kendisinin de uzun yılar bünyesinde bulunduğu, iş düzenleme, işletme organizasyonu ve iş geliştirme birliği olan “REFA”nın tanımı, amacı ve hedeflerini anlattı.

Maliyet, kar ve fiyat başlıklarıyla devam eden sunumunda, geçmişe göre değişen fiyat belirleme şartlarına dikkat çeken Nevzat Alpay, rekabet koşullarında herkese iyi bir israf avcısı olmayı tavsiye etti. Verimlilik, ekonomiklik ve kurumsallaşma konularının ardından işletmelerde insan kaynaklarının yönetimi ve önemine değindi. Firmalarda en büyük ve önemli kayıpların insan kaynağı yönetiminden kaynaklandığını vurgulayan Nevzat Alpay, konuyu alt başlıklarla detaylandırdı. Seminer konularını destekleyen kısa videolar ve konukların da katıldığı eğlenceli etkinliklerle interaktif bir sunum gerçekleştiren Nevzat Alpay, yazı-tura etkinliğinde finale kalan katılımcıya Dr. Dinçer Atlı’nın Yetenek Yönetimi: İnsan Kaynakları Yönetiminin Yeni Vizyonu isimli kitabını hediye etti.