Sektörün Yoğun İlgisi FESPA Eurasia’yı Eylül Ayına Taşıdı… [ 16 Şubat 2024 ]


Sektörün Yoğun İlgisi FESPA Eurasia’yı Eylül Ayına Taşıdı…

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

FESPA Eurasia 2024 İçin Hazırlıklar Başladı

 

·         Tüm yıl heyecanla beklenen Avrasya Bölgesi’nin lider geniş format baskı ve endüstriyel reklam fuarı FESPA Eurasia için hazırlıklar başladı. Sektörün talebiyle Aralık yerine 11-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan FESPA Eurasia, ‘Dönüşümü Hızlandırın’ sloganıyla bölgeyi İstanbul’da buluşturacak.

 

·         2023’te 11 bini aşan ziyaretçi sayısıyla tarihi rekorunu kıran FESPA Eurasia bu yıl da endüstriyel reklam, tekstil, serigrafi ve promosyon baskı ürünlerinden, LED’lere, 3D ürünlerden geniş format baskı ve araç kaplamaya kadar en yeni teknolojilere ev sahipliği yapacak.

Endüstriyel reklam ve dijital baskı dünyasının tüm yeniliklerinin bir arada sergilendiği Avrasya’nın en büyük fuarı FESPA Eurasia, bu yıl ilk kez 11-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tüm yıl heyecanla beklenen FESPA Eurasia, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) 11’inci kez düzenlenerek ‘Dönüşümü Hızlandırın’ sloganıyla bölgeyi İstanbul’da buluşturacak. Baskı sektöründen gelen taleple Aralık ayından Eylül ayına çekilen FESPA Eurasia, endüstriyel reklam, tekstil, serigrafi ve promosyon baskı ürünlerinden, LED’lere, 3D ürünlerden geniş format baskı ve araç kaplamaya kadar en yeni teknolojileri bir araya getirecek. Bu yıl ilk kez fuar Çarşamba günü başlayarak Cumartesi günü sona erecek.

FESPA Eurasia, 2023 yılında İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) 23-26 Kasım tarihleri arasında 10’uncu kez düzenlenirken 500’den fazla markaya ev sahipliği yapmıştı. 78 ülkeden uluslararası sektör profesyoneli çeken FESPA Eurasia ile birlikte yerli üreticiler yeni pazarlara açılma fırsatı buldu. FESPA Eurasia, 2023’ü 11 binin üzerinde tekil ziyaretçi sayısıyla tarihi bir rekora ulaşarak tamamlamıştı. Çok sayıda işbirliğine ev sahipliği yapan FESPA Eurasia, sektöre 1.1 Milyar Euro’luk ticaret hacmi sağlayacak.


Sektör istedi artık Eylül ayında düzenlenecek

ARED Başkanı Şahin Acar, Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED) ve global baskı federasyonu FESPA işbirliğiyle düzenlenen fuarın sektörü destekleyeceğini belirterek şöyle konuştu: “Geçen yılı rekor ziyaretçi sayısıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl da bölgedeki farklı ülkelerden ziyaretçileri İstanbul’da ağırlayarak sektöre öncülük edeceğiz. Endüstriyel baskı ve reklamcılık sektörünün talebiyle artık FESPA Eurasia Kasım veya Aralık ayı yerine Eylül ayında düzenlenecek. Yılın en hareketli dönemi olan son çeyreğinde katılımcılar yeni pazarlar keşfederek ihracat bağlantıları yapma fırsatı bulacaklar.”

 FESPA Eurasia, endüstriyel reklam ve baskı sektörünün her yıl gelişimine katkı sağlayarak, toplam 9 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan sektörü ileri taşıyor. Fuar, sadece Türkiye'den değil, Avrasya Bölgesi'nden uluslararası ziyaretçilerin yatırım planlarını belirleyen bir etkinlik olarak kabul ediliyor. Geniş format baskıdan serigrafiye, tekstil baskısından araç kaplamaya kadar her türlü ürün ve hizmet, FESPA Eurasia kapsamında ziyaretçilere sunuluyor.