Sektör yüzde 15 küçüldü [ 12 Eylül 2021 ]


Sektör yüzde 15 küçüldü

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Eskişehir’e yeni bir müze kazandıracak

Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED) Başkanı Ahmet Özdemirel, pandemi süreci ile sektörde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Özdemirel pandemi dönemine yönelik yaptığı açıklamada, pandemiyle birlikte açıkhava reklamcılığında da değişimlerin olduğunu belirtti. Özdemirel, “Sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle şehir içi trafiğinin durması; açık havada reklam kampanyalarının azalmasını beraberinde getirdi. Sektörümüz 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 15 küçüldü.” dedi.

Sektörde yaşanan son gelişmeler hakkında da bilgilendirmede bulunan Özdemirel, sektörün gelişimi ile birlikte kalifiye çalışan ihtiyacının da arttığını vurguladı. ARED olarak sektörün ihtiyacı olan yetişmiş, nitelikli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte 3 büyük kentte 4 Endüstri Meslek Lisesi'nde Endüstriyel Reklamcılık bölümünün açıldığını belirtti. Özdemirel yaptığı değerlendirmede; “Sektörümüzün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel bulamama sorununa çözüm getirmek amacıyla 4 farklı meslek lisesinde bölümlerimizi açtık ve bu bölümlere yoğun ilgi oldu. Hedefimiz Türkiye’deki tüm meslek liselerinde bu bölümün olmasını sağlamak.” dedi.

Eskişehir’de tabela ve baskı müzesi kuracağız

ARED’in çalışma ve hedeflerini açıklayan Özdemirel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nde 60 farklı sektör meclisinin olduğunu belirten Özdemirel, Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar sektör meclisi oluşturmak için de ARED olarak çalıştıklarını vurguladı. 
Özdemirel ARED’in çalışmalarını şöyle açıkladı; “Avrupa Birliğinde Ekonomik Faaliyetlerin İstatistiki Sınıflaması anlamına gelen NACE kodu bulunuyor ve bizim sektörümüzde 3 aynı NACE kodu bulunuyor. Bunun tek kod altında toplanmasıyla ilgili ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bir diğer çalışma olarak; Eskişehir’de bir tabela ve baskı müzesi kurmak istiyoruz. Bunun için de çalışmalara başladık. Projelendirme ve alt yapısı üzerinde çalışmalarımız sürüyor. Eskiden kalan tabela ustalarının eserlerini gün yüzüne çıkarmayı istiyoruz ve bu eserleri toplayacağımız bir de kitap projemiz var.”