Reklamcıları Birleştiren Muhteşem Yüzyıl Paneli ve Sektörel Eğitim Semineri Bakü’de Gerçekleştirildi [ 27 Aralık 2023 ]


Reklamcıları Birleştiren Muhteşem Yüzyıl Paneli ve Sektörel Eğitim Semineri Bakü’de Gerçekleştirildi

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Yönetim Kurulu Aralık Ayında Bakü’de Resmi Ziyaretlerde Bulundu

Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED), iki ayda bir farklı ilde gerçekleştirdiği toplantı ve sektörel eğitim seminerlerini ülke sınırları dışına taşıdı. Azerbaycan Devlet Reklam Ajansı (ADRA) ile Temmuz ayında başlayan görüşmeler neticesinde ARED Sektörel Eğitim Seminerleri’nin ADRA iş birliği ile Bakü’de gerçekleştirilmesine karar verildi. 2023 yılının iki ülkenin de 100. yılına denk gelmesi özelinde, etkinliğin içeriğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı ve Azerbaycan Ulusal Lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100. Yılını kutlama seramonisini de yer aldı.

ARED ve ADRA Yönetim Kurulu, Haydar Aliyev Anıt Mezarını Ziyaret Etti
ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, Azerbaycan Devlet Reklam Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte, Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla Fahri Hıyaban'daki mezarını ziyaret etti. Ziyarete ARED Başkanı Şahin Acar, Sayman Levent Olcayto, Yönetim Kurulu Üyeleri Altuğ Öztürk, Mustafa Göktürk, Muharrem Yıldırım, ARED 9. Dönem Başkanı Ahmet Özdemirel, Genç ARED Üyesi Çağdaş Tunç Acar, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Özgenel, ARED Koordinatörü Şenay İpek, ADRA Yönetim Kurulu Başkanı Aydın İbadov, Başkan Yardımcısı Fahri Abdullayev, Başmüşavir Abbas Askerhanov, Stratejik Geliştirme ve İletişim Dairesi Başkanlığı Bölüm Başkanı Elchin Mahir katıldı. Ziyarette, Azerbaycan’ın Umummilli Lideri Haydar Aliyev’in anıt mezarına gül buketleri bırakıldı ve saygıyla anıldı.  

ARED, ADRA’yı Ziyaret Etti
ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, 18 Aralık 2023 tarihinde Azerbaycan Devlet Reklam Ajansı (ADRA)’yı ziyaretinde ADRA Yönetim Kurulu Başkanı Aydın İbadov, Başkan Yardımcısı Fahri Abdullayev, Başmüşavir Abbas Askerhanov, Stratejik Geliştirme ve İletişim Dairesi Başkanlığı Bölüm Başkanı Elchin Mahir ve ADRA ekibi ile biraraya geldi. İki ülkedeki açıkhava ve endüstriyel reklam uygulamaları üzerine detaylı bilgi alışverişi yapılan toplantıda iş birliği ile gerçekleşecek faaliyetler değerlendirildi. 

ARED, RMİD’i Yeni Ofisinde Ziyaret Etti
10. Uluslararası Geniş Format Baskı ve Endüstriyel Reklam Fuarı FESPA Eurasia 2023’ün 23 Kasım tarihli açılış töreni sırasında, iki ülke arasında reklam faaliyetleri konusunda deneyim alışverişinde bulunmak, iş ilişkilerini güçlendirmek ve bu doğrultuda ortak projeler hayata geçirmek amacıyla ARED Başkanı Şahin Acar ve RMİD Başkanı Khayala Mütellimova’nın imzasıyla iki dernek arasında iş birliği protokolü yürürlüğe girmişti. ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, 18 Aralık 2023 tarihinde Bakü’de Reklam ve Pazarlamanın Geliştirilmesine Destek Kamu Birliği (RMİD)’in yeni ofisini ziyaret ederek RMİD Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Bu ziyaret sırasında ARED Başkanı Şahin Acar, RMİD Başkanı Khayala Mütellimova’ya günün anısına plaket takdim etti. 

ARED, TÜİB’i Ziyaret Etti
ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, 18 Aralık 2023 tarihinde Türkiye-Azerbaycan İşadamları Sanayicileri Birliği (TÜİB) Başkanı Hüseyin Büyükfırat’ı, Azerbaycan İhracatın ve Yatırımların Teşviki Ajansı (AZPROMO)’da ziyaret etti. Bu ziyarete Reklam ve Pazarlamayı Geliştirmeyi Destekleme Kamu Derneği (RMİD) Yönetim Kurulu Üyeleri ve ekibi de katıldı. Hüseyin Büyükfırat toplantıda ticari fırsatların çok olduğu bir ülke olan Azerbaycan’da başaralı olmanın, civar ülkelere açılmak için de önemli bir imkan sağladığına vurgu yaptı. 

Reklamcıları Birleştiren Muhteşem Yüzyıl Paneli ve Sektörel Eğitim Semineri Bakü’de Gerçekleştirildi
Türk ve Azerbaycanlı reklamcılar Bakü'de buluştu. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Haydar Aliyev'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen “Muhteşem Yüzyıl” buluşmasına iki ülkeden sektör temsilcileri ile devlet yetkilileri katıldı.

İki devlet, tek millet anlayışıyla Türkiye ve Azerbaycan’daki endüstriyel reklam sektöründe faaliyet gösteren sektör temsilcilerini bir araya getirmek, var olan ilişkileri geliştirmek, karşılıklı ticari hacmi artırmak amacıyla Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED) ve Azerbaycan Devlet Reklam Ajansı (ADRA) iş birliğinde 19 Aralık 2023 tarihinde Azerbaycan’da JW Marriott Absheron Baku Hotel’de Reklamcıları Birleştiren Muhteşem Yüzyıl Paneli ve Sektörel Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

Panel ve sektörel eğitim seminerleri olarak iki bölüm halinde gerçekleşen etkinliğin panel bölümünün açılışında Azerbaycan Umummilli Lideri Haydar Aliyev ve şehitlerimiz için saygı duruşundu bulunuldu. Ardından Azerbaycan ve Türkiye milli marşları söylendi. Azerbaycan Ulusal Lideri Haydar Aliyev’in yaşam ve faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılına adanmış filmler gösterildi. Panelin açılış konuşmalarını ADRA Yönetim Kurulu Başkanı Aydın İbadov ve ARED Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Acar gerçekleştirdi. Konuşmasına salondakileri selamlayarak başlayan Şahin Acar, etkinlikte emeği geçenlere, sektörel eğitim semineri konuşmacılarına ve etkinliğin gerçekleşmesinde Türkiye tarafında sponsor olan Fedrigoni, FESPA Eurasia, FESPA ve SDS firmalarına teşekkür etti. 100. yıla vurgu yapan Şahin Acar şöyle konuştu: “Bu sene üç önemli 100. yılı kutluyoruz; ilki Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal sınırlarını belirleyen ve onu bu sınırlar içinde iktisadi açıdan, siyasal açıdan bağımsız ve egemen kılan Lozan Barış Antlaşması, diğeri Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı ve önderlerimizden, Can Azerbaycan’ın Umummilli Lideri Haydar Aliyev’in ad günü. Biz bu üç önemli olayı coşkuyla kutlarken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Haydar Aliyev’i, aziz şehitlerimizi, şükran, minnet ve saygıyla anıyoruz.” İki ülke arasındaki kardeşliğin altını çizen Şahin Acar konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün iki kardeş ülke arasındaki yüz yıllık birlikteliği kutlamanın yanı sıra, gelecekteki iş birliklerine ve ortak hedeflere vurgu yapmak için bir araya geldik. Türkiye ve Azerbaycan arasında stratejik ortaklığı aşan, tarih boyunca pek çok zorluğa karşı birlikte durmayı ve Dağlık Karabağ’da da olduğu gibi birbirine destek olmayı başarmış ülkelerin çocuklarıyız. Gururluyuz.”

Panelde, ADRA İdari İşler Müdürü Nahid Qasımov, YAP Sabail Bölge Teşkilatı Başkanı Muhtar Nağıyev, Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Daire Başkanı Hüseyin Hüseynov, Ekonomi Bakanlığı yanında Tarım ve Tüketim Piyasası Denetleme Servisi Başkan Yardımcısı Cafer Babayev, Küçük ve Orta İş Geliştirme Ajansı (KOBİA) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Natiq Hasanov da bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından “Haydar Aliyev Yılı” dolayısıyla, Bakü’deki yerel firmalara açıkhavadaki başarılı faaliyetlerinden dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.

Etkinliğin ikinci bölümünde ARED’in organizasyonuyla sektörel eğitim seminerleri gerçekleştirildi. İkinci bölümün açılış konuşmasını ARED Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Acar yaptı ve konuşmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla hazırlanan video gösterimi gerçekleştirildi. ARED Üyelerinden Mert Group’tan Mahmut Karağaçlı, SDS’den Cem Erol ve ARED Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göktürk, “Kurumsal Sürdürülebilirlik, Kurumsallaşma ve Aile Şirketleri” konulu sunumu birlikte gerçekleştirdiler. Sunum sırasında Ankyra Reklam’dan Çağdaş Tunç Acar, Heyday Reklam’dan Yiğitalp Göktürk ve Mert Group’tan Mert Karağaçlı firmalarının ikinci kuşak genç temsilcileri olarak sahneye davet edildi ve katılımcılara tanıştırıldılar. Seminer ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Lale Özgenel’in “Kentin Öteki Yüzü ve Reklam Ürünleri” konulu sunumu ile devam etti. Lale Özgenel sunumunda, açıkhava ve endüstriyel reklam ürünlerinin hayatımıza ne zaman girdiği ve günümüze kadar gelişimi, kent kimliğini nasıl etkiledikleri, bize tanıttıkları ürün ve hizmetlerden çok daha fazlasını anlattıklarını görsellerle de destekleyerek katılımcılara aktardı. Zenit Led’den Rıza Demir “Led Nedir?” konulu sunumunda, ledin nasıl çalıştığı, iç yapısı, kalite kriterleri, çalışma şartları, kullanım ve uygulama alanlarına dair detaylar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

İki yüz kişinin katıldığı Reklamcıları Birleştiren Muhteşem Yüzyıl Paneli ve Sektörel Eğitim Semineri sonunda konuşmacılara teşekkür plaketleri takdim edildi ve etkinlik kapanışı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

ARED Başkanı Şahin Acar, TRT Avaz’a Röportaj Verdi
Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Acar, ARED ve ADRA iş birliğinde 19 Aralık 2023 tarihinde JW Marriott Absheron Baku Hotel’de gerçekleşen Reklamcıları Birleştiren Muhteşem Yüzyıl Paneli ve Sektörel Eğitim Semineri öncesinde TRT Azerbaycan’a röportaj verdi. Röportajında etkinliğin amacını ve içeriğini anlatan Şahin Acar şöyle konuştu: “Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği ARED olarak buradaki hedefimiz Azerbaycan’da can kardeşlerimizin, dostlarımızın, meslektaşlarımızın bir araya gelmesini sağlamak, bilgi alışverişinde bulunmak, karşılıklı ihracat, ithalatı geliştirmek, dünyaya açılma yolunda kendi imkanlarımızı sunabilmek, paylaşmak. Bugün burada, Bakü’deki en temel hedefimiz budur.” 

ARED, Azerbaycan-Türkiye Yatırım Forumu’na Katıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve Azerbaycan’ın Ulusal Lideri Haydar Aliyev'in doğumunun 100'üncü yılı nedeniyle Azerbaycan İhracatın ve Yatırımların Teşviki Ajansı (AZPROMO) ve Türkiye-Azerbaycan İşadamları Sanayicileri Birliği (TÜİB)’in iş birliğinde 21 Aralık 2023 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de "Azerbaycan-Türkiye Yatırım Forumu" düzenlendi. Türkiye'den Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve çok sayıda iş insanının katıldığı foruma ARED’den Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Acar, Yönetim Kurulu Üyesi Altuğ Öztürk, Adana Üyeleri Cem Erol ve Murat Erdoğan katıldı. Türk dünyasını birleştiren bir sürece girildiğinin vurgulandığı forumun, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi, karşılıklı yatırımların teşvik edilmesi ve aynı zamanda iki ülke arasındaki dostluk, iş birliği ve ekonomik ortaklık ilişkilerinin daha da güçlenmesi amacıyla sürekli hale getirilmesi hedeflendi.  

ARED Yönetim Kurulu ve üyeleri, Azerbaycan-Türkiye Yatırım Forumu öncesinde 20 Aralık 2023 tarihinde Bakü Four Seasons Hotel’de gerçekleşen Gala Yemeği’ne de katılım gösterdiler. 

Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED), Türkiye-Azerbaycan İşadamları ve Sanayicileri Birliği (TÜİB) ve Reklam ve Pazarlamanın Geliştirilmesine Destek Kamu Birliği (RMİD) arasında üçlü iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü ARED Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Acar, TÜİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Büyükfırat ve RMİD Yönetim Kurulu Başkanı Khayala Mutallimova imzaladı. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki iş birliğini güçlendirmek, reklamcılık faaliyetlerinde deneyim alışverişinde bulunmak ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda ortak projeler hayata geçirmek amacıyla imzalanan protokol ekonomi forumunun da bir parçası oldu.  

ARED Heyeti Bakü’nün Tarihi ve Turistik Yerlerine Gezi Düzenledi 
Reklamcıları Birleştiren Muhteşem Yüzyıl Paneli ve Sektörel Eğitim Semineri ve ayrıca resmi ziyaretler için 17-22 Kasım tarihleri arasında Bakü’de bulunan ARED Heyeti, ADRA’dan Elchin Mahir’in ev sahipliği ve rehberliğinde Bakü’de, Ak Şehir (Baku White City), Balakhani, Haydar Aliyev Kültür Merkezi ve İçerişehir’i de görme imkanı buldu.