ORES ana sponsorluğunda düzenlenen 7. ARED Ödülleri'21 ödül töreni gerçekleştirildi [ 21 Aralık 2021 ]


ORES ana sponsorluğunda düzenlenen 7. ARED Ödülleri'21 ödül töreni gerçekleştirildi

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ORES Ana Sponsorluğunda Düzenlenen 7. ARED Ödülleri'21 Ödül Töreni Gerçekleştirildi

İlk olarak 2015 yılında gerçekleşen ARED Ödülleri, Türkiye’de kısa zamanda teknolojik gelişim ve yenilikçilik anlamında rekabetçi sektörlerden biri haline gelen endüstriyel reklamcılığın kat ettiği mesafeyi kutlamak, yaratıcı, özgün ve sofistike uygulamalarla sektörde fark yaratan firmaları öne çıkarmak, gençlerin endüstriyel reklam ürünleri sektörüne ilgisini artırmak, sektörün kalifiye eleman arayışına destek vermek amacıyla bu yıl yedinci defa düzenlendi. Yarışmanın ödül töreni ise FESPA Eurasia 2021 fuaye alanında, fuarın son günü olan 5 Aralık tarihinde görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.

Jüri Üyeleri Mansiyon Sahiplerini Belirledi

ORES ana sponsorluğunda düzenlenen 7. ARED Ödülleri, “En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü” ve “Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü” olmak üzere iki kategoride gerçekleşti. 7. ARED Ödülleri’ne, bir kişi ya da firma en fazla dört başvuru yaparak katılım gösterdi ve finalistler her iki kategori için yapılan ön elemeler sonucunda belirlendi. Başvuruların jüri üyelerine yarışmacı bilgilerinin gizli tutularak iletildiği ön eleme süreci, jürinin online ortamda ARED’e bildirdiği bireysel ve objektif puanlamalarıyla son şeklini aldı.

Jüri üyeleri; Ahmet Özdemirel (Duygu Reklam, Eskişehir), Hayrettin Ege (ORES Tanıtım Sistemleri, İstanbul), Önder Kaya (Türk Serbest Mimarlar Derneği, Ankara), Venüs Özdemir (Coca Cola Company, İstanbul), Zafer Külünk (Güzel Sanatlar Ajansı, İstanbul), Doç.Dr. Lale Özgenel (Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara), Berna Dalaman (OSTİM Endüstriyel Tasarım ve Mühendislik Merkezi, Ankara), Mehpare Evrenol (Evrenol Mimarlık, İstanbul) ve Sezar Yurttagüler (ORES Tanıtım Sistemleri, İstanbul) puanlamaları sonucunda ORES En İyi Endüstriyel Reklam Yaşar Güvenen Mansiyon Ödülü’nün sahibi Pınarsan Elektrik & Plastik Ürünler için uyguladıkları totem çalışmasıyla Feza Reklam, ORES Gelecek Vadeden Tasarımcı Ahmet Tufan Kalkan Mansiyon Ödülü’nün sahibi ise şehir mobilyası kategorisi altında yer alan kış bahçesi tasarımları tasarımıyla Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nden Mutlu Can Tayyar oldu. 

Jürinin çevrimiçi değerlendirmesi neticesinde 19 proje başvurusu arasından “ORES En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü”  kategorisinin finale kalan üç başvurusu; Karva Termoform, Sosyete Köftecisi ve Land Hahnchenhaus GBR için yapılmış projeler olarak belirlendi. 24 proje başvurusu arasından seçilen “ORES Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü” kategorisinin finalistleri ise tasarladıkları kış bahçesi tasarımlarıyla Dilek Karakaş, İhsan Emre Turhan ve Sait Burak İnan oldu. Jürinin her iki kategoride belirlediği üçer finalist için oylamalar FESPA Eurasia 2021’de gerçekleştirildi. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında fuar alanındaki ARED & CLUB FESPA standında oylamalar sürdürüldü ve 5 Aralık 2021 tarihinde, fuaye alanında ödül töreni gerçekleştirildi.

Ödül Töreni Yoğun Katılım ve Büyük Bir Heyecanla Gerçekleştirildi

Fuarın son günü düzenlenen sene boyunca ORES ana sponsorluğunda başvuruları alınan ve hazırlıkları sürdürülen 7. ARED Ödülleri’21 yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül törenine 10. Dönem ARED Yönetim Kurulu ve fuar katılımcıları ile ziyaretçilerinin haricinde; ARED 5 ve 6. Dönem Başkanı Birol Fedai, 7. ARED Ödülleri'21 Jüri Üyeleri; 9. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özdemirel, 2000-2004 Dönemi Kurucu Başkan Yardımcısı ORES’ten Hayrettin Ege, yine ORES’ten Sponsor Temsilcisi Sezar Yurttagüler, ODTÜ’den Doç. Dr. Lale Özgenel, OSTİM Endüstriyel Tasarım ve Mühendislik Merkezi’nden Berna Dalaman, Evrenol Mimarlık’tan Yüksek Mimar Mehpare Evrenol ve 6. ARED Ödülleri’20 Jüri Üyesi Global Magic Brands’ten Ömer Şengüler ile ORES En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü ve ORES Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü finalistleri katılım gösterdi. 
ARED Kurumsal İletişim Sorumlusu Beril Kırağlı’nın sunumuyla başlayan törende ilk olarak konuşmasını ORES Tanıtım Sistemleri’nden Umutcan Yurttagüler gerçekleştirdi ve ARED Başkanı Şahin Acar kendisine teşekkür plaketini takdim etti. Ardından törene katılım gösterebilen 7. ARED Ödülleri’21 jüri üyelerine plaketleri, ARED 5 ve 6. Dönem Başkanı Birol Fedai ve ARED Başkanı Şahin Acar tarafından takdim edildi.

ORES En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü kategorisinin onuruna düzenlendiği ARED 4. Dönem Başkanı Yaşar Güvenen mazereti nedeniyle törene katılamadığından kendisinin biyografisi ARED Koordinatörü Şenay İpek tarafından katılımcılarla paylaşıldı ve ardından mansiyon kazananı Feza Reklam’ı temsilen törene katılan Özgür Karabulut’a plaketi takdim edildi. ORES Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü kategorisinin anısına düzenlediği Ahmet Tufan Kalkan’ın da biyografisi katılımcılarla paylaşıldı ve ardından törene katılım gösteren MT Display’den Burak Kalkan konuşmasını gerçekleştirdi. ORES Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü mansiyon kazananı törene mazereti nedeniyle katılamadı fakat bir adet Seagate 2TB depolama alanına sahip taşınabilir disk kazandı.

Kazananlara Hediyeleri Takdim Edildi

Her iki kategorinin finalistleri de sonuçlar için oldukça heyecanlıydı. Törende ilk kez açıklanan sonuçlara göre başvurularındaki kış bahçesi tasarımlarıyla ORES Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü birincisi Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Dilek Karakaş, ikincisi Altınbaş Üniversitesi, İç Mimarlık Bölümü’nden Sait Burak İnan ve üçüncüsü ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İç Mimarlık Bölümü’nden İhsan Emre Turhan oldu. Törende jüri üyeleri tarafından Dilek Karakaş’a ödülü olan bir adet Macbook dizüstü bilgisayarı ve plaketi, Sait Burak İnan’a ödülü olan bir adet GoPro aksiyon kamerası ve plaketi, İhsan Emre Turhan’a da ödülü olan bir adet Wacom grafik çizim tableti ve plaketi takdim edildi.

Fuarın ilk üç günü süren oylamalar sonucunda ORES En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü birincisi Feza Reklam’ın Karva Termoform için uyguladığı totem, ikincisi Mert Grup’un Land Hahnchenhaus GBR için uyguladığı satış noktası kiosk ve üçüncüsü ise Mert Grup’un Sosyete Köftecisi için uyguladığı satış noktası kiosk oldu. Feza Reklam’ın temsilcisi Özgür Karabulut’a ve Mert Grup’un temsilcisi Beytullah Mert Karaağaçlı’ya plaketleri takdim edildi. Tören iyi dilek ve düşüncelerin paylaşılması ve toplu fotoğrafların alınmasının ardından sonlandırıldı.

Törenin ardından tüm finalistlerle 7. ARED Ödülleri’21 sürecine dair duygu ve düşüncelerini paylaştıkları röportajlar gerçekleştirildi. Ardından ORES Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü kategorisi finalistleri olan öğrencilerle birlikte ORES’in fuar alanındaki standı ziyaret edildi ve Umutcan Yurttagüler ile Sezar Yurttagüler öğrencilerin sektöre dair sorularını yanıtladılar ve yarışmada derece elde eden projeleri hakkında fikir alışverişinde bulundular. Ayrıca FESPA Eurasia 2021 Fuarı sonrasında, finalistlerin derecelerini belirlemek üzere oylamaya katılanlar arasından yapılan kura çekilişi ile şanslı on kişiye birer adet bluetooth hoparlör armağan edildi.