ORES ana sponsorluğunda düzenlenen 7. ARED Ödülleri'21 jürisi açıklandı! [ 01 Haziran 2021 ]


ORES ana sponsorluğunda düzenlenen 7. ARED Ödülleri'21 jürisi açıklandı!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği’nin “En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü” ve “Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü” olmak üzere iki kategoride, ORES ana sponsorluğunda düzenlediği 7. ARED Ödülleri’21 yarışmasının jüri üyeleri belli oldu.

7. ARED Ödülleri’21 jüri üyeleri belirlenirken geçmiş yıllarda olduğu gibi Endüstriyel Reklam Ürünleri Sektörünün duayen, akademisyen, STK, reklamveren, reklam ajansı gibi tüm taraflarının temsil edilmesine özen gösterildi. Ayrıca bu yıl jüriye endüstriyel tasarımcı, mimar ve sponsor firma temsilcisi de dahil edilerek jüri kadrosu zenginleştirildi. ARED Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Komitesi Başkanı Alper Tenşi’nin koordinatörlüğünde sürdürülen 7. ARED Ödülleri’21 jürisi şu isimlerden oluşmaktadır:

• ARED Başkanı ‐ Ahmet Özdemirel (Duygu Endüstriyel Reklam Ltd. Şti.)
• ARED Duayen ‐ Hayrettin Ege (Ores Tanıtım Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti.)
• STK Temsilcisi ‐ Önder Kaya (Türk Serbest Mimarlar Derneği)
• Reklamveren ‐ Venüs Özdemir (Coca Cola Company)
• Reklam Ajansı ‐ Zafer Külünk (Güzel Sanatlar Ajansı)
• Akademisyen ‐ Doç. Dr. Lale Özgenel (Orta Doğu Teknik Üniversitesi - ODTÜ)
• Endüstriyel Tasarımcı ‐ Berna Dalaman (OSTİM Endüstriyel Tasarım ve Mühendislik Merkezi)
• Mimar - Mehpare Evrenol (Evrenol Mimarlık)
• Sponsor Temsilcisi ‐ Sezar Yurttagüler (Ores Tanıtım Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti.)

Üç aşamada yapılacak yarışma değerlendirmesinin ilk aşamasında; jüri tarafından yapılan ön eleme sonucu üç adet en iyi endüstriyel reklam ve üç adet en yaratıcı tasarım belirlenecek. Ayrıca bu aşamada jüri, En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü kategorisi için Yaşar Güvenen Mansiyon Ödülü, Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü kategorisi için ise Ahmet Tufan Kalkan Mansiyon Ödülü kazananlarını da belirleyecek.

İkinci aşamada jüri tarafından derecelendirilmek üzere seçilen üç başvuru, 2-5 Aralık 2021 tarihlerinde, İFM İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan FESPA Eurasia 2021 Fuarı’na katılan herkesin oylamasına açılacak. Oylama, FESPA Eurasia 2021 Fuarı’nın 3. günü olan 4 Aralık 2021 Cumartesi günü, saat 18:00’de sona erecek.

Üçüncü ve son aşamada ise oylamaların dağılımına göre ORES ana sponsorluğunda düzenlenen 7. ARED Ödülü’21’in iki kategorisinde ayrı ayrı birinci, ikinci ve üçüncü belirlenecek. Fuar alanında yapılacak ödül töreniyle dereceye giren tüm katılımcılara ödülleri ve plaketleri takdim edilecek. 

En iyi endüstriyel reklam uygulaması ve en yaratıcı endüstriyel reklam tasarımının ödüllendirileceği 7. ARED Ödülleri’21 başvuruları devam ediyor. Yarışma ile ilgili tüm detaylara www.aredodulleri.com web adresinden ulaşmak mümkün, ayrıca yarışma başvuruları da bu web adresinden yapılıyor. ORES ana sponsorluğunda düzenlenen 7. ARED Ödülleri’21 başvuru tarihi 17 Ekim 2021 tarihinde sona eriyor.

Yarışmaya sektör profesyonelleri; uygulamasını gerçekleştirdikleri, kamuya sergilenen, yenilikçi endüstriyel reklamları ile katılım sağlarken öğrenciler; restoran, kafe gibi sosyal paylaşımların olduğu ortamların dekoratif şekilde ayrılmasına dair ürün tasarımları, kullanıcı açısından kurulum kolaylığı bulunan ve şehir mobilyası kategorisi altında yer alan kış bahçesi tasarımları, dış mekanda kullanılan, tercihen ışıklı ve şarjlı kaldırım panosu tasarımlarıyla başvuruda bulunabiliyor. 

Endüstriyel reklam ürünleri uygulamalarında tasarım, montaj, malzeme ve teknolojik entegrasyon gibi alanlarda dikkat çeken proje ve tasarımların ödüllendirilmesi için hayata geçirilen 7. ARED Ödülleri’nde en yenilikçi uygulama ve en yaratıcı tasarımlar 5 Aralık 2021’de düzenlenecek olan ödül töreninde açıklanacak.