İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-Sertifika Programı [ 23 Haziran 2016 ]


İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri e-Sertifika Programı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren az tehlikeli iş yerleri de dahil olmak üzere tüm şirketler 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’na tabi olarak çalışmak zorunda olacaklar.

10’dan az çalışana sahip işyerleri, işverenleri ve işveren vekilleri Bakanlık tarafından yetkilendirilen kuruluşlardan iş sağlığı ve güvenliği (İSG) eğitimi almak şartıyla, iş güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecek. Ayrıca bu işyerleri, OSGB’lerden, kamu sağlık hizmet sunucularından ya da aile hekimlerinden İşyeri Hekimi hizmeti alarak yükümlülüklerini yerine getirebilecekler.

10’dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilmeleri için Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan bir sertifika programı bulunmaktadır.

Son başvuru tarihi 24 Haziran Cuma olan sertifika programına kayıt için ön bilgiler aşağıda, detaylı bilgiler ise http://esertifika.anadolu.edu.tr/ web adresinde yer almaktadır.

Başvuru Tarihi ve Kayıt Bedeli

Herhangi bir diploma derecesi aranmaksızın programa 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilir.

Başvuru işlemleri 6 Haziran 2016 – 24 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Yaşadığınız ildeki AÖF bürolarından başvuru işlemleriyle ilgili bilgi alabilirsiniz.

Kayıt bedeli 250 TL’dir.

Daha önceki sınavında başarısız olup tekrar sınava girecek adaylar için kayıt yenileme bedeli 125 TL‘dir.