Hackathon Katılımcıları Belirlendi! [ 29 Eylül 2023 ]


Hackathon Katılımcıları Belirlendi!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Ödülleri yarışması, Türkiye’de kısa zamanda teknolojik gelişim ve yenilikçilik anlamında rekabetçi sektörlerden biri haline gelen endüstriyel reklamcılığın kat ettiği mesafeyi kutlamak, yaratıcı, özgün ve sofistike uygulamalarla sektörde fark yaratan firmaları öne çıkarmak, gençlerin endüstriyel reklam ürünleri sektörüne ilgisini artırmak, sektörün kalifiye eleman arayışına destek vermek amaçlarıyla 2015 yılından bu yana düzenleniyor.

 

İlk yıllarında en iyi endüstriyel reklamı üreten ve uygulayan firmayı tespit etmek ve ödüllendirmek amacıyla tek kategoride düzenlenen yarışma 2019 yılından bu yana en iyi endüstriyel reklamı tasarlayan gençleri belirlemek amacıyla “Gelecek Vadeden Tasarımcı” kategorisiyle birlikte düzenleniyor.

 

Bu yıl yarışmanın Gelecek Vadeden Tasarımcı kategorisi, ETMK Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu ile Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğinde hackathon formatında Ankara’da düzenleniyor.  Yarışmanın gelecekte de hackathon formatında her yıl farklı bir ilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

 

Yarışmanın bu yılki ana teması, endüstriyel reklam ürünlerinin deprem felaketi sonrasında depremden etkilenen vatandaşlarımızın kullanımına en faydalı şekilde sunulma yöntemlerini araştırmak ve ortaya çıkarmak. Öğrencilerden bu yıl hackathon aracılığı ile üzerinde reklam alanı barındıran, çevreci, tasarruf sağlayan ve sürdürülebilirliği destekleyici nitelikleri taşıyan aşağıdaki konuların tamamını kapsayan tasarım çözümleri geliştirmesi bekleniyor. Bu ürünler, acil barınma ve yaşam üniteleri ve bilgilendirme panoları tasarımı, akaryakıt istasyonlarının afet durumunda koordinasyon merkezi olarak kullanımı için tasarım çözümleri geliştirilmesi, şehir genelinde çeşitli ölçeklerde kullanılan dijital ekranların (trafik yönlendirme dijital tabelaları, reklam alanları, araç üstü mobil ekranlar vb.) tek bir merkezden yönetilebilecek bir teknoloji ile acil durumlarda önemli mesajların yayınlandığı iletişim aracına dönüştürülmesi ve bu mesajların tasarımı olacak.

 

Yarışmaya başvurular, üniversitelerin en az bir üyesi grafik sanatlar, endüstriyel tasarım, güzel sanatlar, görsel iletişim tasarımı ve mimarlık bölümlerinden olmak üzere lisans ve yüksek lisans öğrencileri en az 3 en fazla 5 kişilik gruplar şeklinde kabul edildi. 22 Eylül’de sona eren başvurular sonrasında hackathona katılmaya hak kazanan 10 grup, Ostim Teknik, TED ve Gazi üniversitelerinin endüstriyel tasarım bölümü öğrencileri ile ODTÜ’den hem endüstriyel tasarım hem de mimarlık bölümü öğrencilerinden oluşuyor.

 

Finalistler 7 Ekim’de TOBB ETÜ’de gerçekleşecek hackathonda, bir ARED temsilcisi, iki sektör temsilcisi ve dört akademisyenden meydana gelen toplam 7 kişilik jüri tarafından belirlenecek.