Hackathon Dereceleri FESPA Eurasia 2023 Fuarı’ndaki Ödül Töreni’nde Açıklanacak [ 25 Ekim 2023 ]


Hackathon Dereceleri FESPA Eurasia 2023 Fuarı’ndaki Ödül Töreni’nde Açıklanacak

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Hackathon Dereceleri FESPA Eurasia 2023 Fuarı’ndaki Ödül Töreni’nde Açıklanacak

 

9. ARED Ödülleri’23 yarışmasının Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü kategorisi bu yıl ETMK Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu ile Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi iş birliğinde, TOBB ETÜ’de 7 Ekim 2023 tarihinde hackathon formatında düzenlendi.

 

TOBB ETÜ ev sahipliğinde 08:00-20:00 saatleri arasında gerçekleşen hackathon etkinliğine Ted, ODTÜ, Ostim Teknik, Gazi, TOBB ETÜ ve Özyeğin Üniversitelerinin endüstriyel tasarım ve mimarlık bölümü öğrencilerinden oluşan 9 grup ve toplam 32 öğrenci katılım gösterdi.

 

Hackathon etkinliğine katılan öğrenciler, endüstriyel reklam ürünlerinin deprem felaketi sonrasında depremden etkilenen vatandaşların kullanımına en faydalı şekilde sunulma yöntemleri üzerine tasarımlarını 08:00-19:00 saatleri arasında çalıştılar. Bu süreçte öğrencilere ETMK Başkanı ve TOBB ETÜ Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Aydın Öztoprak, ARED Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göktürk, STK Temsilcileri Akdoğan Reklam’dan Uğur Mutlutürk ve Hermes Reklam’dan Hasan Can Öztürk mentorluk yaptı.

 

Gün sonunda öğrenciler tasarımlarını ETMK Başkanı ve TOBB ETÜ Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Aydın Öztoprak, ARED Yönetim Kurulu Üyesi ve Heyday Endüstriyel Reklam’dan Mustafa Göktürk, Akdoğan Reklam’dan Uğur Mutlutürk, Hermes Reklam’dan Hasan Can Öztürk, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı’ndan Doç Dr. Pelin Öztürk Göçmen, TOBB ETÜ Görsel İletişim Tasarımı’ndan Eda Erkan ve ODTÜ ve SMAG Mimarlık’tan Hasan Okan Çetin’den oluşan jürinin değerlendirmelerine sundu.

 

Jürinin değerlendirmeleri sonucunda, Afet Sonrası Yönlendirme Çözümleri sunumuyla Grup Cerberus (ODTÜ Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Endüstriyel Tasarım 4. Sınıf öğrencileri Kerem Okhan, Tuna Sağlam, Fatih Paksoy ve 2. sınıf öğrencisi Nevra Bahar Hasgüvenç), Detasis tasarımıyla Grup metu.jpeg (ODTÜ Mimarlık 3. sınıf öğrencisi Utkan Deveci, ODTÜ Endüstriyel Tasarım 3. sınıf öğrencisi Fırat Kesen, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Erhan Durmaz), Acil Durum Master Plan sunumuyla Grup Övgü (ODTÜ Endüstriyel Tasarım 4. sınıf öğrencileri Damla Doğa Özyurt, Mehmet Derin İncekaş, Yonca Sübay, TOBB ETÜ Endüstriyel Tasarım 4. sınıf öğrencileri Öykü Armutcu ve Ali Baran Yıldız), Deprem Koordinasyon Paneli sunumuyla Grup Form5 (Gazi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım 4. sınıf öğrencileri Tarhan Yılmaz, Mert Sarıipek, Özer Can Kaya ve Özyeğin Üniversitesi Endüstriyel Tasarım 3. sınıf öğrencisi Zeynep Işıl Rabuş) dereceye giren gruplar arasında yer aldı.
 

Hackathon etkinliği derece sonuçları, 26 Kasım 2023 Pazar günü FESPA Eurasia Fuarı’nda düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak ve kazanan grupların plaketleri takdim edilecek.