Genç Aredlilerden geri dönüşüm vurgulu sosyal sorumluluk projesi [ 20 Ekim 2019 ]


Genç Aredlilerden geri dönüşüm vurgulu sosyal sorumluluk projesi

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Açıkhava Reklamcıları Derneği çalışma komitelerinden birisi olan Genç Aredliler, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile iş birliği yaparak geri dönüştürülmüş dolapları köy okullarına ulaştırdıkları projenin iki bölge teslimatını da tamamladı.

 
Genç Aredliler’in 11 Ekim’de başlattıkları sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, kurumsal kimlik değişiminden geri dönüşüm sağlanarak kullanılmayacak dolaplar kullanıma hazırlandı. Heyday Reklam’ın ana sponsorluğu, Deniz Dış Ticaret, SDS ve Taç Grup’un sponsorlukları ile bu dolapların ihtiyaç sahibi köy okullarına ulaştırma çalışmaları başlatıldı. İlk olarak Muş’taki köy okullarına gönderilmesi amacıyla yola çıkan geri dönüştürülmüş ahşap dolap yüklü tır, ARED Muş İl Temsilcisi İnan Sur tarafından karşılandı ve ihtiyaç sahibi okullara dağıtımı için Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı malzeme deposuna taşındı. Genç Aredliler’in geri dönüştürülmüş dolap yüklü ikinci tırı ise Erzurum’a ulaştı ve Tekman ilçesinde Onlar Kardeşlerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi köy okullarına dağıtıldı.

 
Projenin ana sponsoru Heyday Reklam firmasının Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Genç Aredliler Komite Başkanı Mustafa Göktürk; “Heyday Reklam olarak kurumsal kimlik değişimini uyguladığımız bir markanın, konsept yenilenmesi gündeme geldi. İstanbul ve Anadolu’nun birçok ilinde mevcut olan şubelerinde, dolapların imha edilmesi yerine toplumsal faydaya dönüştürülmesi fikri üzerinde çalıştık. Var olanı kullanılabilir hale getirirken, ihtiyaç için olası kesilecek ağaçların oksijen üretmeye devam etmesini sağlayabilmeyi hedefledik. Ekip arkadaşlarımızın 20 günlük özverili çalışmaları ile fabrikamızda ve Anadolu yakasındaki depomuzda, imha için ayrılmış 400 adet dolabı geri dönüşüm ile onararak 240 adet kullanılabilir dolap haline getirdik. Genç ARED’in eğitime destek için iletişim kurduğu Muş ve Erzurum il milli eğitim müdürlükleri tarafından yönlendirilerek, 140 adedi Muş’taki köy okullarına, 110 adedi Erzurum’daki köy okullarına ve ayrıca “Onlar Kardeşlerimiz” aracılığı ile de Erzurum Tekman köy okullarına dağıtılmak üzere toplamda 30 adet dolap, sponsorlarımız vasıtasıyla 2 tırla ulaştırılmıştır. Gözlerinin içi gülen çocuklarımızın küçük yüreklerine umut, Heyday Reklam olarak da sektörde örnek olabildiysek ne mutlu.” şeklinde konuştu.

Muş İl Temsilcisi İnan Sur ise “ARED olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başlattığımız çalışmalara aralıksız devam ediyoruz. ARED olarak amaçladığımız iki projemiz var. Geri dönüşüm kapsamında israfı önlemek ve köy okullarına yardım yapmaktır. Bu kapsamda Genç Aredliler bir kurumsal kimlik yenilenmesi sonucu boşta kalan dolapları revize ederek geri dönüşüme kazandırdı. Revize edilen dolapları köy okullarına dağıtılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ettik. Köy okulları her zaman yardıma ihtiyaçları olan okullardır. Eğitim ve öğretim genelde ülkemiz için yerelde ilimizin kalkınması için oldukça önemli. Bu dolaplar kitaplık olarak da kullanılabilir. Sosyal sorumluluk konusunda hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz çalışmalarımız var ve devam edecek.” şeklinde konuştu.