Genç Aredliler Yılın İlk Etkinliğinde Uludağ’da Bir [ 14 Haziran 2016 ]


Genç Aredliler Yılın İlk Etkinliğinde Uludağ’da Bir

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Yeni dönem Genç Aredliler Yönetim Kurulu’nun ilk aktivitesi Genç Aredliler’i Uludağ’da bir araya getirmek oldu. Üyelerden büyük ilgi gören Genç Aredliler Uludağ Etkinliği ile Beden Dili ve Mikro İfadeler Semineri 26-28 Şubat tarihlerinde Bursa Uludağ BOF Hotel’de gerçekleşti.

Genç Aredliler’in bugüne kadar kurdukları yakın ilişkileri yeni dönemde de sürdürmeyi, birebir iletişimi kolaylaştırmayı ve aktif üye tabanını büyütmeyi amaçlayan Uludağ etkinliğinin yoğun programı sayesinde katılımcılar bol bol tanışma ve kaynaşma olanağı buldular.

Etkinliğin ilk günü olan 26 Şubat’ta dokuz farklı ilden Uludağ’a varan Genç Aredliler, otelde düzenlenen mangal partisinde bir araya gelerek ilk günden tanışma ve sohbet etme şansı buldular. Organizasyonun ilk etkinliği olan ve müzik eşliğinde gerçekleşen mangal partisinde sağlanan sıcak ortam sayesinde sektör temsilcileri etkinliğin geri kalanında birbirlerini yakından tanıyıp dostluklarını ilerlettiler.

Beden Dili ve Mikro İfadeler Eğitimi

Eğitim öncesinde yaptığı açılış konuşmasında ARED Genel Sekreteri ve Genç Aredliler Komite Başkanı Aynur Çakır, bu denli detaylı ve yoğun bir etkinliği özveriyle gerçekleştiren Genç Aredliler Yönetim Kurulu Üyeleri’ne, değerli destekleri için sponsor firmalara ve organizasyona ilgi gösteren katılımcılara teşekkür etti. Genç Aredliler Başkanı Mert Ünveren de hoşgeldiniz konuşması için söz alarak organizasyon sponsorlarına ve baskı sponsoru Printtech’e teker teker teşekkürlerini sundu. Ünveren, bir sonraki Genç Aredliler etkinliğinin Kapadokya’da balon gezisini de kapsayacak bir gezi olarak planlandığının duyurusunu yaptı.

Eğitim öncesinde, interaktif ve samimi bir ortamın yaratılabilmesi adına kısa bir tanışma bölümü gerçekleştirildi. Salondaki herkesin sırayla söz alıp kendilerini tanıttığı tanışma bölümünde ayrıca sponsorlara da firmalarını tanıtma fırsatı tanındı. Etkinliğe hazırlıklı gelen Lidya Grup temsilcisi Adem Öz kısa bir powerpoint sunumuyla şirket ve ürünlerini salonla paylaşma fırsatı edindi. Bir sonraki etkinlikte tüm sponsorların bu tanıtım fırsatını değerlendirmeleri temenni edildi.

Mikro İfadeler Nedir?

Organizasyonun ikinci gününün merkezinde Oğuz Benlioğlu’nun sunumuyla düzenlenen “Beden Dili ve Mikro İfadeler” eğitimi vardı. Yüzdeki duyguları anlama ve yorumlama üzerine Almanya’da eğitim almış olan Benlioğlu, daha sonrasında Mikro & Management adlı şirketi kurarak Mimikresonanz-Mikro İfadeler eğitimlerinin Türkiye distribütörü olup dünya genelinde danışmanlık hizmetleri verdiğini bilgisini dinleyicilerle paylaştı.

Oğuz Benlioğlu, sunumuna “Mikro ifadeler nedir?” sorusu ile başladı. Mikro ifadeleri duyguların mimik şeklinde yansımasıyla oluşan durumlar olarak tanımlayan Benlioğlu, 40-500 milisaniyede yüze mimik olarak yansıyan bu ifadelerin; öfke, tiksinme, mutluluk, korku, şaşkınlık, üzüntü ve küçümseme olarak kategorize edilen yedi temel duygu altında toparlandığını belirtti.

Mikro ifadeleri öğrenmenin iki sebebi olabileceğini açıklayan Benlioğlu, bir seçeneğin karşı tarafın açıklarını yakalama amaçlı olduğunu diğerinin ise tüm ilişkilerde daha iyi iletişim kurmak odaklı olduğunun altını çizerek, hedefin iyi ilişkiler olarak konulmasının öneminden bahsetti. Mikro ifadelerin öğrenilebilir ve geliştirilebilir bir sistem olduğunu söyleyen Oğuz Benlioğlu bu sistemin kullanım alanlarını; yönetim ve liderlik, satış ve müşteri ilişkileri, insan kaynakları, hizmet sektörü, güvenlik birimleri, eğitim sektörü, sağlık sektörü, koçluk ve terapi, sunumlar ve seminerler, aile ve ilişkiler olarak sıraladı.

Makro İfadeler-Mikro İfadeler

Makro ifadeleri kısaca beden dili olarak açıklayan Benlioğlu bu ifadelerin; kültürel farklılık gösteren ve okunması kolay duruşlar olduğunu not etti. Mikro ifadeleri ise mimikler, jestler, ses/kelimeler ve ince ifadeler olmak üzere dört başlık altında katılımcılara aktardı.

Seminer boyunca konuları fotoğraf, video ve katılımcılarla karşılıklı uygulanan örneklerle zenginleştiren Oğuz Benlioğlu’nun sunumu bu sayede eğlenceli, interaktif ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Yedi temel duygunun yüzdeki yansımalarını 14 farklı yüz üzerinde açıklayan Benlioğlu, sonrasında seyircilere yaptığı test çalışmasıyla hem katılımcıların mimik okumayla ilgili gözlem becerilerini ortaya çıkardı hem de seminerin dinleyici katılımını arttırdı.

Sunum sırasında ülke liderleri ve ünlülerin kısa videoları üzerinde katılımcılarla birlikte mikro ifadeler incelemeleri yapıldı. Seminerinde “yalandaki gerçekler” başlığında “GÜVEN”e ulaşmak için yalan yakalamayı öğrenmemiz gerektiğini belirten Oğuz Benlioğlu, yalan yakalama etkinliklerini başlıklar altında katılımcılara aktardı. Son bölümde ise flört sırasında hem kadınlar hem de erkeklerin sözsüz iletişim kanallarını kullanırken verdikleri mesajları ve bunları okuma tekniklerini anlatan Oğuz Benlioğlu, tiyatral anlatımı için ise Betül Binici’den destek aldı.

Seminerin sonunda Oğuz Benlioğlu’nun teşekkür belgesini ARED Genel Sekreteri ve Genç Aredliler Komitesi Başkanı Aynur Çakır, sponsorların teşekkür belgelerini de Genç Aredliler Başkanı Mert Ünveren takdim etti. Katılımcıların katılım belgelerini ise Genç Aredliler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alihan Aydın, Genç Aredliler Genel Sekteri Burak Güldamlası, Genç Aredliler Yönetim Kurulu Üyeleri Alper Tenşi, Gözde Özcan ile geçen dönem Genç Aredliler Başkanı, ARED Yönetim Kurulu Üyesi Mert Çiçek ve geçen dönem Genç Aredliler Başkan Yardımcısı Zeki Fedai takdim ettiler. Beden Dili ve Mikro İfadeler Semineri’ne Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Şanlıurfa’dan 39 firmadan toplam 51 kişi katıldı.

Eğitim etkinliğini takip eden akşam yemeğinde yeniden bir araya gelerek uzun uzun sohbet etme imkanı bulan misafirler, seminerde yaratılan neşeli ortamı akşam yemeğine taşıyarak bu keyifli organizasyonu tamamladılar.

FESPA Eurasia Fuarcılık, Optimum Digital Planet, Taç Grup Reklam Ürünleri, Deniz Dış Ticaret, Taranto Tekstil ve Branda, Lidya Grup, Can Reklam Ürünleri, Küp Reklam Ürünleri, Remifol, Birleşik Akrilik ve Printtech firmalarının sponsorluğunda gerçekleşen Beden Dili ve Mikro İfadeler Semineri ile Genç Aredliler Uludağ Etkinliği katılımcıların 28 Şubat’ta gerçekleşen otel çıkışları ile sona erdi.