Genç Aredliler Badem Fidanlığı 1 Nisan’da Teslim Alındı [ 04 Nisan 2017 ]


Genç Aredliler Badem Fidanlığı 1 Nisan’da Teslim Alındı
Genç Aredliler Badem Fidanlığı 1 Nisan’da Teslim Alındı
Genç Aredliler Badem Fidanlığı 1 Nisan’da Teslim Alındı
Genç Aredliler Badem Fidanlığı 1 Nisan’da Teslim Alındı
Genç Aredliler Badem Fidanlığı 1 Nisan’da Teslim Alındı
Genç Aredliler Badem Fidanlığı 1 Nisan’da Teslim Alındı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Genç Aredliler’in ARED üyelerine armağan ettiği, Genç Aredliler Badem Fidanlığı’nın Devir Teslim Töreni ve Bahar Şenliği 1 Nisan’da Manisa Demirci’deki Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği’nde gerçekleşti.

Geçmişte  LÖSEV, Tohum Otizm Vakfı ve Kimsesiz Çocuklar Derneği’ne destek amaçlı sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren Genç Aredliler’in yeni yardım projesinin adresi Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği oldu.

ETO ve FIBL işbirliği sonucu Türkiye 2015 yılı Organik Tarım Çiftliği seçilen Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği; genetiğiyle oynanmamış tohumlarla, yerli ırkları koruyarak, kimyasalsız yapılan organik tarımı ülke genelinde yaygınlaştırmayı amaçlayan, yerli bilgiye ve insan sağlığına saygı duyan bir çiftlik olarak Manisa, Demirci’de 120 dönümlük bir arazide kuruldu.

Genç Aredliler’in 2-4 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirdiği Kapadokya etkinliği sonrası elde edilen gelirin yeniden değerlendirilmesi amacıyla planlanan proje dahilinde Karaoklar’da 500 ağaçlık kök sertifikalı badem fidanının dikim işlemleri ARED Genel Sekreteri Aynur Çakır (Ankara Eray Reklam) ve ARED’in sponsorluğuyla imzalanan protokolü takiben 21 Kasım’da başlamıştı.

1 Nisan’da “Bahar Şenliği” adı altında düzenlenen devir teslim töreni ARED ve Genç Aredliler Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de dahil olduğu yaklaşık 30 kişilik bir grubun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlik programı, Karaoklar Kurucu Ortağı Orhan Aztekin’in Karaoklar’ı temsilen gerçekleştirdiği açılış konuşmasıyla başladı. Aztekin, Karaoklar’ın kuruluş hikayesini ve Karaoklar’ın mevcut durumunu anlatarak ekolojik tarım hakkında önemli bilgiler verdi. Ayrıca Karaoklar’ın sürdürmekte olduğu sosyal sorumluluk projelerinden söz etti.

Orhan Aztekin’i takiben Genç Aredliler Yönetim Kurulu Başkanı Alihan Aydın’ın ve ARED Başkanı K. Halil Eligür’ün yaptıkları açılış konuşmaları sonrasında teşekkür plaket töreni gerçekleştirildi. Törende, Genç Aredliler Badem Fidanlığı’na sponsor olarak verdiği destek için Aynur Çakır’a, 4. Dönem Genç Aredliler Yönetiminde üstlendikleri görev sürecindeki başarılı çalışmalarla sektöre verdikleri destek için, Aynur Çakır, Mert Ünveren, Alihan Aydın, Burak Güldamlası, Alper Tenşi, Uğurhan Kurt, Gözde Özcan, Duygu Özdemirel ve Reha Opak’ın teşekkür plaketleri takdim edildi. Programa, Genç Aredliler Badem Fidanlığı’na fidan dikimi, Genç Aredliler Badem Fidanlığı Devir Teslimi ile devam edildi.

Etkinlik sırasında, ARED’in 5. ve 6. Dönem Başkanı ve aynı zamanda Genç Aredliler Komitesi’nin kurulmasını sağlayan, temellerini atan Birol Fedai’ye sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

Doğayla iç içe geçirdiğimiz, ekolojik tarımla ilgili çok değerli bilgiler edindiğimiz bu güzel etkinliğimizde bize rehberlik eden Karaoklar Ekolojik Hayat Çiftliği’nden Orhan Aztekin’e ve katılarak destek veren herkese çok teşekkür ederiz.