FESPA Global Print Expo 2018 Tekstil Programı [ 02 Mayıs 2018 ]


FESPA Global Print Expo 2018 Tekstil Programı
FESPA Global Print Expo 2018 Tekstil Programı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

15-18 Mayıs’ta Almanya Messe Berlin’de gerçekleşecek FESPA Global Print Expo 2018’in ziyaretçileri, FESPA fuarının kapsamlı tekstil programını keşfedebilecek.

120’den fazla katılımcının tekstil ekipmanları, substratlar ve sarf malzemelerini sergilediği FESPA 2018, tekstil baskı ve üretiminde faaliyet gösteren baskı hizmeti sağlayıcıları (PSP’ler) ve tasarımcılara yönelik çeşitli çözümler sunacak. FESPA’nın yeni alanı ‘Print Make Wear’ de dahil olmak üzere ziyaretçilerin deneyim sahibi olacağı geniş kapsamlı eğitimsel ve interaktif içerikler yer alacak.

Print Make Wear

FESPA 2018 ziyaretçileri, moda ve spor giyime yönelik heyecan verici, tasarımdan sonuca kadar süren üretim bandını deneyimleyebilecekler. Bu alanda ziyaretçiler, serigrafi ve dijital baskıyı da dahil ederek yaratım ve hazırlıktan üretim ve sunum aşamasına kadar tekstil üretim bandının tüm aşamalarını keşfetme şansını edinecek.

Print Make Wear ziyaretçileri ayrıca, Brother’dan direkt olarak konfeksiyon ürününe uygulanan baskı makinesi, Coloro; Dekken’in yeni T-Apparel katlama makinesinin renkli yazılımı, Garber Technology’nin Inedit dijital baskı yazılımı çözümlerinin kesim tezgahı, Juki dikim makinesi, MagnaColours mürekkepleri, MHM otomatik serigrafi ahtapot ve Vastex manuel ahtapot serigrafi makinesi, Mimaki pigment printer, Adelco, Chiossi ve Kliverik kurutucuları gibi marka ve ürünlerin dahil olduğu lider tekstil üreticilerinin çeşitli ekipmanlarını inceleyebilirler.

Hızlı moda imalathanesinde kullanılan kumaşlar, direkt olarak konfeksiyon ürününe uygulanan baskı makinelerine yönelik gömlek, çanta ve önlük yelpazesi sunan Premier Textiles ve Falk and Ross firmaları tarafından sağlanacak.

Marimekko Moda Tasarımcısı Sanna Annukka, MHM’nin oval otomatik serigrafi baskı makinesinde günlük olarak basımı yapılan Pantone spot renkleri, metalik ve özel efektlerin bir kombinasyonunu kullanarak, Print Make Wear’de üretilen konfeksiyon ürünlerine yönelik bir tasarım oluşturdu.

Print Make Wear alanında teknolojiye dair daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen ziyaretçiler, bu alanda kullanılan ekipman, substrat ve mürekkeplerle ilgili günlük bilgilendirici turlara katılabilir. Daha fazla bilgi ve turda önceden yer ayırtmak için www.fespatextile.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Esinlenme

16 Mayıs Çarşamba ve 17 Mayıs Perşembe günlerinde Trend Bunker Kreatif Direktörü Zara Llado, S/S19’a dair iki temel moda trendini incelediği moda ve baskı trendi oturumuna ev sahipliği yapacak. Fashion Enter / Fashion Capital’in CEO’su, “Kalitede etik konfeksiyon üretimi nedir?” konulu bir oturum da düzenleyecek. Tekstile odaklanılan bu seminerler, FESPA Trend Theatre’da yer alacak. Seminer programını www.fespaglobalprintexpo.com/features/trend-theatre linkinden inceleyebilirsiniz.

Katılımcı Etkinlikleri

Şu ana kadar duyurulan tekstil odaklı katılımcı etkinlikleri arasında; kişiselleştirilmiş futbol formalarının yapılmasına yönelik üretim iş akışının tamamını sunacak olan FESPA 2018 Kurumsal Ortağı Dover Digital Printing (Salon 2.2., Stand 8.5, 9.5, 15.5 ve 16) yer alıyor. Dover Digital Printing firmasının spor giyim atölyesi Dover Printing markaları; Caldera, MS Printing Solutions, JK Group, Monti Antonio ve Zund firmalarının ürünlerini sergileyecek. Atölye; ön tasarımdan baskı, kesim ve dikime kadar tüm üretim sürecine dikkat çekecek.

FESPA fuarında ilk kez sergilenecek olan Epson’s Monna Lisa endüstriyel tekstil baskı, duyurulan diğer katılımcı etkinliklerinden biri. Epson, Moda Tasarımcısı Richard Quinn tarafından oluşturulan özel tasarım kadın giyim koleksiyonunu ve Epson SureColor SC-F serileri, baskı makinelerinde basılan tüm ürünleri sunacak.

Serigrafi baskının faydalarını da bünyesinde barındıran Aeoon, endüstriyel ölçekte dijital üretim sağlayan Aeoon Kyo Hybrid Series’i sergileyecek. FESPA Gold Partner Brother, endüstriyel üretim hızında yüksek kaliteli baskılar üreten en yeni GTX yazıcı başlıklarını öne çıkaracak.

FESPA 2018’de, dijital ve serigrafi tekstil baskıyla ilgilenen ziyaretçilere, tekstil yolculuklarında rehberlik edecek çok sayıda katılımcı, etkinlik ve seminer içeriği bulunmakta. FESPA Global Print Expo 2018 ile ilgili daha fazla bilgi ve kayıt için www.fespaglobalprintexpo.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz katılım için TXTM802 kodunu kullanabilirsiniz.