FESPA Eurasia Katılımcı Yemeği Gerçekleştirdi [ 26 Eylül 2017 ]


FESPA Eurasia Katılımcı Yemeği Gerçekleştirdi

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

FESPA Eurasia Bu Yıl Beşinci Defa ve Uluslararası Olarak Düzenleniyor

ARED (Açıkhava Reklamcıları Derneği) ve FESPA (The Federation of Screen and Digital Printers Associations – Serigrafi ve Dijital Baskı Dernekleri Federasyonu) ortaklığı ile FESPA Eurasia Fuarcılık A.Ş. tarafından 7 – 10 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul CNR Expo Yeşilköy Fuar Merkezi’nde bu yıl beşinci defa ve uluslararası olarak düzenlenecek olan FESPA Eurasia Fuarı, 14 Eylül 2017 tarihinde CVK Park Bosphorus Hotel’de katılımcı yemeği düzenledi.

ARED Yönetim Kurulu ve Genç Aredliler Yönetim Kurulu’nun da katılım sağladığı FESPA Eurasia Katılımcı Yemeği’nde, 1 saat süren kokteyl sonrasında davetliler yemek bölümüne geçtiler. 5. senesinde sektöre ‘Fark Yaratmaya Cesaret Edin’ sloganıyla seslenen FESPA Eurasia Fuarı’nın katılımcı yemeğinde açılış konuşmasını, ARED Başkanı Halil Eligür gerçekleştirdi. Halil Eligür, ARED’in FESPA ile % 50 – % 50 ortaklık şeklinde çalıştığını dile getirdikten sonra, derneğin herhangi bir kâr amacı gütmediğini hatırlatarak dernekten elde edinilen gelirin sektöre geri döndüğünü belirtti ve eğitime, okullara verilen desteklerden bahsetti. Fuara katılan sektör temsilcilerinin hem ARED’e hem de sektöre fayda sağladığını dile getiren Halil Eligür, bu destekleri için sektör temsilcilerine teşekkürlerini iletti. FESPA’nın 50 seneyi aşkın bir kuruluş olduğunu ve son dönemlerde özellikle Avrupa’da ivme kazandığını belirten Halil Eligür, FESPA’nın sadece baskı sektörü değil, endüstriyel reklam sektörüne de yoğunlaşarak sektöre hizmet etmeye devam ettiğinin altını çizdi. FESPA Eurasia fuarının dünyada neler olduğu, sektörün ne yöne doğru ilerlediği hakkında bilgi vermesinin yanı sıra malzemeler ve yeni teknikler konusunda da fikirler sunduğunu dile getirdi.

Sektör temsilcilerine hitap eden Halil Eligür, sektörü hep birlikte yönlendirdiklerini ve hep beraber büyütmeleri gerektiğini, bu pastanın büyümesinin herkesin gelirinin artmasına yol açacağını belirterek, FESPA Eurasia fuarında bir çok ülkeden insanla network kurma şansına erişme fırsatının olduğunu, dolayısıyla FESPA’nın geleceğin bölgesel oyuncusu olması açısından fuarı çok önemli bulduğunu söyledi. “Bu sene de fuarımızdan bir katma değer elde ettiğimizde bunu yine okul açma, sektöre eğitimli eleman kazandırmayla tekrar sektöre geri döndüreceğiz, dolayısıyla katılımınız çok önemli” diye belirten Halil Eligür, yemeğe gösterdikleri ilgi ve katılım için herkese teşekkür ederek, Yönetim Kurulu adına saygılarını sunup esenlikler diledi ve konuşmasını sonlandırdı.

ARED Başkanı Halil Eligür’ün gerçekleştirdiği açılış konuşması sonrasında FESPA Eurasia Satış Müdürü Betül Binici konuşmasına başladı. Fuara başlarken hedeflerinin, Avrasya bölgesi için geniş format dijital baskı, serigrafi baskı, tekstil baskı ve endüstriyel reklam alanlarına yönelik uygulamalı çözümler sunan ve elde ettiği geliri baskı ve endüstriyel reklamın gelişmesi için sektörel projelere yatıran, dünya markalarının yerel markalarla bir arada yer aldığı bölgesel bir fuar düzenlemek olduğunu belirten Betül Binici, ilk fuarlarından itibaren bu hedeflerini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Betül Binici, bu hedefi gerçekleştirmelerinde fuarın ortağı ARED’in, sektörün ihtiyaçlarının belirlenmesi ve sektörün doğru yönlendirilmesi konusunda daimi bir destek olduğunu belirterek, ARED Yönetim Kurulu ve Dernek Üyelerinin zaman zaman kendi işlerini ihmal etmek pahasına dernek için koşturduklarını dile getirdi ve ARED Yönetim Kurulu ile ARED Üyelerine, katılım sağlayan firmalara, işini severek yapan, yenilikleri takip eden ve işini geliştirmek için ilham arayan tüm fuar ziyaretçileri ile sektörün standlarını yükseltebilmek, kalifiye eleman yetiştirmek için İstanbul, İzmir ve Ankara’daki okullarda eğitim programlarında kendilerine yardım eden tüm gönüllülere teşekkürlerini sundu. Ziyaretçi kayıtlarının başladığını ve online ziyaretçi kayıtlarında geçen yıl bu zamanlara göre %10 artış gerçekleştiğini söyleyen Betül Binici, FESPA’nın elinde bulunan veri tabanının tüm dünyada baskı sektörüyle ilgili en büyük ve en güvenilir kaynak olduğunu ve bu kaynağı İstanbul’daki fuarları için en verimli şekilde yönetmeye ve kullanmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Fuar esnasında katılımcı firmaların, kendi standları ve misafirleriyle ilgilendikleri için bazen tanışmaya, kaynaşmaya ya da sohbet etmeye fırsat bulamadıklarını, bu nedenle fuar öncesi bir araya gelip sohbet etmek ve eğlenceli bir akşam geçirmek istediklerini söyleyen Betül Binici, sektöre emek veren ve değer katan misafirlerine yemeğe katıldıkları için çok teşekkür ettiğini ifade edip sözlerini sonlandırdı.

7 – 10 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşecek olan FESPA Eurasia Fuarı öncesinde katılımcı firmalar, daha samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte sohbet etme ve fikir alışverişinde bulunma imkanı edinmiş oldular.

FESPA Eurasia 2017 ve fuar katılımı hakkında daha fazla bilgi için www.fespaeurasia.com adresini ziyaret edebilirsiniz.