FESPA Eurasia 8-11 Aralık’ta Kapılarını 4. Kez Açtı [ 23 Ocak 2017 ]


FESPA Eurasia 8-11 Aralık’ta Kapılarını 4. Kez Açtı
FESPA Eurasia 8-11 Aralık’ta Kapılarını 4. Kez Açtı
FESPA Eurasia 8-11 Aralık’ta Kapılarını 4. Kez Açtı
FESPA Eurasia 8-11 Aralık’ta Kapılarını 4. Kez Açtı
FESPA Eurasia 8-11 Aralık’ta Kapılarını 4. Kez Açtı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

FESPA Eurasia 2016, “Hayal Gücünüzü Uçurun” sloganıyla 8-11 Aralık’ta CNR Expo’da kapılarını misafirlere açtı.
Avrasya bölgesi açıkhava reklamcılarının uluslararası buluşma noktası FESPA Eurasia’nın dördüncüsü ARED-FESPA işbirliğiyle İstanbul, CNR Expo Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Fuar ziyaretçileri dört gün boyunca geniş format dijital baskı, serigrafi baskı, endüstriyel reklam, tekstil baskı ve konfeksiyon süslemeye dair en son ürün ve trendleri görme imkanı yakaladılar.

ARED ve FESPA Ortaklığı

50 yılı aşkın fuarcılık deneyimine sahip FESPA ile ARED’in ilişkisi 2001 yılında ARED’in FESPA üyesi olmasıyla başlamıştır ve bu ilişki 2013 yılında ilki 3-5 Ekim’de gerçekleşen FESPA Eurasia Fuarı ile ortaklığa dönüşmüştür.
Bir federasyon olan FESPA’nın, “Amaç İçin Kazanç” felsefesi ile sektöre yaptığı küresel boyutlu geri yatırımlar, ARED’in Türkiye’de açıkhava reklamcılığının kar amacı gütmeyen tek sektörel temsilcisi olarak edindiği misyonla yakinen uyuşmaktadır. Sektörel destek amacıyla 2013’te başlayan ARED-FESPA ortaklığı sayesinde ortaya çıkan ve sektörden aldığını sektöre geri yatıran FESPA Eurasia Fuarı’nın beşincisi 7-10 Aralık 2017’de gerçekleştirilecektir.

FESPA Eurasia 2016 Kurdela Kesme Töreniyle Misafirlerine Merhaba Dedi

8 Aralık Perşembe günü gerçekleşen açılış töreninde kurdelayı her sene olduğu gibi bu sene de ARED, Genç ARED, FESPA Eurasia ve FESPA Yönetim Kurulu Üyeleri birlikte kestiler.

ARED Başkanı Halil Eligür kurdela töreni öncesi yaptığı açılış konuşmasında öncelikle süregelen şiddet ortamı ve mevcut siyasi ve ekonomik gerginliklere rağmen fuara katılan ve fuarı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlere teşekkür etti. Tüm bu olumsuzluklara rağmen çalışmaya ve iş yapmaya devam etmenin öneminin altını çizen Eligür: “ARED’in 16 yılı bulan sektör birikimi ve deneyimi FESPA’nın elli yılı aşkın fuar tecrübesi ile birleşince Eurasia fuarımız rakipsiz bir etkinlik olarak sektörün karşısına çıktı. Fuarımızın büyük bir başarı ile tamamlanacağına olan inancımla tüm çalışan ve destek verenlere teşekkür ediyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

ARED-FESPA Standı Buluşmaları

ARED’in güçlü sektörel bağları ve destek verdiği eğitim kurumlarıyla geliştirdiği ilişkileri ARED-FESPA standına da yansıdı. Her sene olduğu gibi FESPA Eurasia 2016’da da ARED-FESPA standı, sektör temsilcilerinin bir araya geldiği, sektörün gelecekteki profesyonelleri olan öğrencilerin sektörü birebir gözlemlediği, çeşitli oda ve derneklerin tanışma imkanı bulduğu hareketli bir alan olmayı başardı.

Fuarı; Antalya Reklamcılar Matbaacılar Odası toplam 65 kişilik bir grupla 8 Aralık’ta, İZTO İzmir Ticaret Odası 28, Adana Matbaacılar ve Reklamcılar Odası 45 kişilik gruplarla 10 Aralık’ta ve ETO Eskişehir Ticaret Odası 18 ve ATSO Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 23 kişilik gruplarla 11 Aralık’ta ziyaret ederek ARED’in misafiri oldular.

ARED’in İstanbul, Ankara ve İstanbul’da açtığı ARED Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim Programı öğrencilerinin yanı sıra Beylikdüzü Borsa İstanbul Kavaklı MTAL, İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulları Moda Tasarım Bölümü, İstanbul Zeytinburnu Şehit Büyükelçi Galip Balkar MTAL ve Balıkesir İMKB MTAL’den toplam 236 öğrenci ve öğretmen FESPA Eurasia’yı gezme ve sektöre dair ilk elden bilgi edinme şansı yakaladılar.

ARED-FESPA standının en ilgi çeken bölümlerinden biri ise “Unutamadıklarımız” duvarı oldu. Sektörümüzün bu günlere gelmesinde büyük emekleri olan, yıllarını sektörümüze ve gelişmesine adayan, 2001 yılından günümüze aramızda olmayan sektör duayenlerimizi anmak amacıyla üyelerimizden gelen bilgiler ve arşivimizdeki kayıtlar ışığında hazırlanan “Unutamadıklarımız” çalışmasıyla, kaybettiğimiz 29 duayenimizi fuar boyunca anma imkanı bulduk.

FESPA Eurasia Fuarı Etkinlikleriyle Misafirlerini Memnun Etti

FESPA Eurasia’nın gelenekselleşen Katılımcı Partisi organizasyonu bu sene 9 Aralık’ta WoW İstanbul Hotel’de gerçekleşti. FESPA ve ARED ekiplerinin fuar katılımcılarını ağırladığı etkinliğin açılış konuşmasını FESPA Satış Müdürü Michael Ryan yaptı. Katılımcı Partisi’nde ayrıca başkanlığından günümüze ARED ve FESPA Eurasia’yı kesintisiz destekleyen ARED V. ve VI. Dönem Başkanı Birol Fedai’ye teşekkür plaketi takdim edildi.

FESPA Eurasia, misafirleriyle sektöre dair önemli öngörü ve yenilikleri paylaşma ve ziyaretçilerini dünyanın dört bir yanından baskı profesyonelleri ile bir araya getirme misyonunu 2016’da eğitim ve konferans etkinlikleriyle sürdürdü.

Fuarın en hareketli bölümlerinden olan Endüstriyel Reklam Atölyesi’nde tabela yazımı, neon ve piksel led uygulama ve pleksi kutu harf yapımı başlıklı canlı uygulamalar dört gün boyunca FESPA Eurasia 2016 ziyaretçileri için gerçekleştirildi ve sektörel ve teknik ipuçları meraklılarla paylaşıldı.

Fuar alanında üç gün boyunca gerçekleştirilen konferanslarda ise konularının uzmanı sektör profesyonelleri dijital pigment baskı teknikleri, evde serigrafi ve tekstilde nano uygulamalar gibi farklı seviye ve teknikleri kapsayan on iki oturumda zengin içerikli sunumlarını izleyicilerle paylaştılar.

Profesyonel araç kaplama uzmanı Ole Solskin Ravn’ın düzenlediği araç kaplama atölyesinde; birinci gün temel araç kaplama, ikinci gün orta-ileri seviye araç kaplama uygulaması eğitimleri ile 3 ve 4. Gün World Wrap Masters araç kaplama yarışması düzenledi. Fuarın son günü açıklanan sonuçlara göre Araç Kaplama Yarışması’nın birincisi ödül olarak FESPA 2017 Fuarı’nda düzenlenecek olan World Wrap Masters dünya finaline Avrasya bölgesi şampiyonu olarak katılma şansı yakaladı.

FESPA Eurasia 2017’nin Tarihleri Belli Oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından verilen “Uluslararası Fuar” unvanını almaya hak kazanan FESPA Eurasia, beşinci yaşını “Uluslararası Fuar” olarak 7-10 Aralık 2017 tarihlerinde yine İstanbul, CNR Expo’da gerçekleşecek FESPA Eurasia 2017 Fuarı’nda kutlayacak. FESPA Eurasia 2017 katılımcıları yeni unvanı sayesinde fuara katılımlarında daha fazla devlet desteği almaya hak kazanacaklar.

Fuar ziyaretçi ve katılımcıları bu sene de fuarda baskı teknolojileri, sarf malzemeleri, çözüm ve piyasa öngörülerine dair en güncel gelişmeleri keşfedecek ve geniş format dijital, serigrafi ve tekstil baskının aralıksız gelişimine tanıklık edecek.

Sektörün fuarı FESPA Eurasia’ya 2016 yılında katılımcı ya da ziyaretçi olup ARED’i ve sektörü destekleyen tüm meslektaşlarımıza sonsuz teşekkürler.