FESPA Eurasia, 7-10 Aralık’ta 5. Defa Düzenlendi [ 13 Aralık 2017 ]


FESPA Eurasia, 7-10 Aralık’ta 5. Defa Düzenlendi

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

FESPA Eurasia 2017, 7-10 Aralık’ta CNR Expo’da “Fark Yaratmaya Cesaret Edin” sloganıyla gerçekleştirildi.

50 yılın üzerinde fuarcılık deneyimiyle “Amaç için Kazanç” felsefesine sahip federasyon FESPA’nın Türkiye’deki temsilcisi ve federasyon üyesi olan ARED’in ortaklığıyla 2013 yılından beri gerçekleştirdiği FESPA Eurasia fuarının beşincisi, 7-10 Aralık 2017’de uluslararası unvanıyla CNR Expo’da düzenlendi.

4 gün süren fuar boyunca ziyaretçiler; geniş format dijital baskı, serigrafi baskı, tekstil baskı ve endüstriyel reklama dair en son ürün ve trendleri inceleme fırsatını yakaladılar.

FESPA Eurasia 2017’nin açılış konuşmasını ARED Başkanı Halil Eligür gerçekleştirdi.

ARED, FESPA ve FESPA Eurasia Yönetim Kurulu Üyeleri FESPA Eurasia 2017’nin kurdele kesme törenini birlikte gerçekleştirdi.

Kurdele kesimi öncesinde açılış konuşmasını yapmak üzere ziyaretçilere ve katılımcılara seslenen ARED Başkanı Halil Eligür konuşmasına sektörle ilgili güzel bir haber vererek başladı ve ARED’in 9 ayda tamamladığı taslak meslek standartlarının onaylanarak 1 Kasım’da Resmi Gazete’de (Mükerrer) yayınlandığını, böylece Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi mesleklerinin ulusal standartlarına kavuştuğunu dile getirdi. Ayrıca Genç Aredliler’in organizasyonu ve değerli konuşmacıların katılımıyla 8 Şubat’ta Beşiktaş Conrad Hotel’de Summit gerçekleştireceklerini söyleyen Halil Eligür konuşmasını sonlandırırken şu sözlere yer verdi: “Fuarımızın başarıyla gerçekleşeceği inancımla, fuarımızı gerek katılımcı, gerek ziyaretçi olarak destekleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm konuklarımıza saygılarımı sunuyorum.”

17 yıllık birikimi bulunan ARED’in ilk günden bu yana kurduğu güçlü sektörel bağlar ve eğitim kurumlarına verdiği destekle geliştirdiği ilişkiler sayesinde ARED-FESPA standı sektör temsilcileri için bir araya gelme şansını edindikleri bir uğrak noktası haline geldi. Fuarı ziyaret eden, geleceğin sektör temsilcisi olacak öğrencilerin sektörü birebir gözlemleme ve yeni, çeşitli uygulamaları inceleme imkanına ulaştığı FESPA Eurasia 2017’de ARED-FESPA standı öğretmen ve öğrencilerin de uğradığı, çeşitli oda ve derneklerin tanışma imkanı bulduğu canlı bir alan oldu.

ARED-FESPA standına çeşitli illerden gelen okullar ile ticaret ve meslek odalarından ziyaretler gerçekleştirildi.

ARED’in davetiyle FESPA Eurasia 2017 Fuarı’na; İzmir Mersinli MTAL, İstanbul İnönü MTAL, Beylikdüzü Borsa İstanbul Kavaklı MTAL, Namık Kemal Üniversitesi ve Ümraniye Atatürk MTAL Okulları’nın okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan toplam 232 kişi ziyarette bulundu. Okul Müdürü, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan grubun standları ziyaretine Nazım Kaytan eşlik etti. Hem İnönü MTAL hem de Mersinli MTAL öğrencileri fuar sırasında folyo uygulama ve baskı teknikleri konusunda standlarda uygulama yapma şansı da elde ettiler. Mersinli MTAL Okul Müdürü Özer Toykar, MYK’da ulusal standartları tanımlanan endüstriyel reklamcı mesleğinin, meslek liselerinde alan olması yönünde başvuru süreci hakkında bilgilendirmede bulundu.

ARED’in misafiri olarak; ATO Ankara Ticaret Odası 46 kişilik ziyaretçi grubu, Adana STMC 46 kişilik ziyaretçi grubu, İzmir Ticaret Odası 18 kişilik ziyaretçi grubu, Antalya Otelciler, Pansiyoncular, Camcılar, Reklamcılar ve Matbaacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası 65 kişilik ziyaretçi grubu, SATEM Samsun Reklamcılar Odası (Samsun Tüm Emlakçılar – Arzuhalciler – Matbaa – Tabela – Reklamcılar – Çiçekçiler -Hediyelik Eşyacılar – Kağıt ve Alçı Dekorasyoncular Odası) 24 kişilik ziyaretçi grubu ile FESPA Eurasia 2017’yi ve fuardaki ARED-FESPA CLUB VIP standını ziyaret etti.

Fuarın 2. günü Choppers Point’te gerçekleştirilen ARED İl Temsilcileri Toplantısı’na ARED Başkanı Halil Eligür, Yönetim Kurulu Üyesi ve Üyelik Geliştirme Komitesi Başkanı Mert Çiçek, Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı Levent Olcayto, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özdemirel ile birlikte Bursa İl Temsilcisi Mehmet Doğrul (Procolor), Diyarbakır İl Temsilcisi Mehmet Cankurt (Art Reklam), Gaziantep İl Temsilcisi Uğur Karakan (Lotus Digital Group), İstanbul Anadolu Yakası İl Temsilcisi Can Büyük (Plus Ajans), İstanbul Avrupa Yakası İl Temsilcisi İsmail Saatçıoğlu (Saatçıoğlu Dış Ticaret), İzmir İl Temsilcisi Nazım Kaytan (Çığır Reklam), Kıbrıs Temsilcisi Rufat Candemir (Offsetsan), Muş İl Temsilcisi İnan Sur (Tuğra Reklam), Samsun Temsilcisi Teoman Çelik (Arı Reklam) katıldı. Gerçekleştirilen İl Temsilcileri Toplantısı sonrasında FESPA Eurasia Fuarı için gelenek haline gelen Katılımcı Partisi de Choppers Point’te düzenlendi ve FESPA-ARED ekipleri fuar katılımcılarını ağırladılar. Açılış konuşmasını FESPA Eurasia Satış Müdürü Betül Binici ve ardından FESPA Fuarlar Grup Satış Müdürü Michael Ryan yaptı.

Endüstriyel Reklam Atölyesi’nde 4 gün süren fuar boyunca her gün belirli saatlerde Tabela Ustası Hasan Gürşan tarafından “Nostaljik Tabela Yapımı”, Edip Şirvan (Şirvan Reklam) tarafından “Krom Harf Yapımı”, Aydın İlkkan (Cevizlibağ) tarafından “Pleksiglas Kutu Harf Yapımı” ve “Piksel Led Yapımı” uygulamaları yapıldı.

Fuarın son günü ARED Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ARED’e yıl boyunca faaliyetlerinde destek veren, katkı sağlayan firmalara teşekkür belgeleri ile birlikte katılımcı plaketlerini takdim ettiler.

Genç Aredliler Başkanı Alihan Aydın’a hem firması hem de Genç Aredliler adına sosyal sorumluluk projelerine katkıları için teşekkür belgelerini ARED Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tekin Çelik takdim edildi.

Mersinli MTAL Metal Teknolojisi Alanı, Çelik Konstrüksiyon Bölüm Öğretmeni İsmet Uslu’nun, MYK çalışmaları sürecinde ARED’e verdiği destek ve katkılarından dolayı hazırlanan teşekkür belgesini ARED adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Saymanı Levent Olcayto takdim etti.

ARED İzmir İl Temsilcisi Nazım Kaytan (Çığır Reklam) ilk 3 gün boyunca tüm fuar etkinliklerinde ARED’in yanında olarak destek verdi. Yıl boyunca ARED’e verdiği destek ve katkıları için hazırlanan teşekkür belgesini ARED Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tekin Çelik takdim etti.

Samsun Reklamcılar Odası ARED’i ziyaretleri sırasında, Atatürk’ün Samsun’a çıkış öyküsünün kaide yüzlerine betimlendiği bronz anıtı simgeleyen plaketi ARED Yönetim Kurulu Üyelerine takdim ettiler.

FESPA Eurasia 2018 yılında 6-9 Aralık tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Geniş format dijital baskı, serigrafi baskı, tekstil baskı ve endüstriyel reklama dair yeni ürünler ve teknolojilerin sergileneceği FESPA Eurasia 2018 yılında da uluslararası olarak gerçekleştirilecek ve sektörü bir araya getirecek.

Sektörün fuarı FESPA Eurasia’ya 2017 yılında katılımcı ya da ziyaretçi olarak ARED’i ve sektörü destekleyen tüm sektör temsilcilerine sonsuz teşekkürler.