FESPA Eurasia 2021 rekor yabancı ziyaretçiyle geride bırakıldı! [ 20 Aralık 2021 ]


FESPA Eurasia 2021 rekor yabancı ziyaretçiyle geride bırakıldı!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

FESPA Eurasia 2021 Rekor Yabancı Ziyaretçiyle Geride Bırakıldı!

ARED&FESPA ortaklığıyla düzenlenen Avrasya Bölgesi’nin lider endüstriyel reklam ve baskı fuarı FESPA Eurasia, bu yıl yerli ve yabancı ziyaretçi rekoru kırdı. 
ARED’in ev sahipliği yaptığı ve pek çok etkinlik gerçekleştirdiği fuar alanı 4 günde 9 bin 728 tekil ziyaretçi ağırladı ve yurtdışından ziyaretçi katılımı 2 bini aşarak rekor tazeledi. Yeni iş bağlantılarının kurulduğu FESPA Eurasia, 60’tan fazla ülkeden gelen ziyaretçilerle sektöre 1 milyar dolarlık hareket kattı

Açılış Töreni Önemli İsimlerin Katılımıyla Gerçekleşti

2-5 Aralık 2021 tarihleri arasında, İFM’de düzenlenen fuarın ilk gün gerçekleştirilen açılış töreni Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, Ankara Kent Konseyi Başkanı / Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Münir Üstün, PROMASİAD Promosyon ve Matbaa Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Ömer Karatemiz, FESPA Eurasia Yönetim Kurulu ile Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED) Yönetim Kurulu’nun katılımıyla düzenlenen törenle yapıldı. ARED Başkanı Şahin Acar’ın açılış konuşmasıyla başlayan törende sırayla İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Münir Üstün, Ankara Kent Konseyi Başkanı/Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç sektöre ve fuarın ticari hayattaki önemine dair duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar. Konuşmaların ardından FESPA Satış Müdürü Michael Ryan fuarın ana sponsoru Mimaki Eurasia’ya da teşekkür ettiği konuşmasını gerçekleştirdi ve kurdele kesim töreni düzenlendi.

ARED & Club FESPA Standı ve Endüstriyel Reklam Atölyesi Yoğun İlgi Gördü

PROMASİAD Promosyon ve Matbaa Sanayici İş Adamları Derneği, KAYRED Kayseri Reklamcılar Derneği, Adana Saatçı, Matbaacı, Tabelacı ve Camcılar Odası, Ankara Ticaret Odası 13. Reklam ve Görsel İletişim Faaliyetleri Meslek Komitesi, Aydın Ticaret Odası, Eskişehir Ticaret Odası ve Antalya Reklamcılar ve Matbaacılar Odası temsilcileri ile Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi Alanı öğretmenleri Volkan Binici, Ali Şakir Özoflu, M. Erdinç Öztürk ile bölüm öğrencileri, İzmir Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ogün İnan, Metal Teknolojileri Alan öğretmenleri İsmet Uslu, Güngör Erkin ve Berkay Ergin ile bölüm öğrencileri ARED & FESPA Club standını ziyaret ettiler. Bölüm öğrencileri ARED Başkanı Şahin Acar’ın eşliğinde fuar alanını gezdiler ve katılımcılarla tanışarak sektör hakkında bilgi aldılar. Ayrıca standı ARED 5 ve 6. Dönem Başkanı Birol Fedai, ARED 9. Dönem Başkanı Ahmet Özdemirel, ARED 9. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Alper Tenşi, ARED 2012-2020 Dönemi İzmir İl Temsilcisi Nazım Kaytan, Antalya İl Temsilcisi Mehmet Atılgan, Aydın İl Temsilcisi Gülçin Tavaslıoğlu, Batman İl Temsilcisi İslam Başaran, Bursa İl Temsilcisi Mehmet Doğrul, Denizli İl Temsilcisi Hülya Canbakan, Kayseri İl Temsilcisi Ahmet Delibudak, Kıbrıs Temsilcisi Rufat Candemir, Mardin İl Temsilcisi Kadri Özdaş, Muş İl Temsilcisi İnan Sur, Nevşehir İl Temsilcisi Üzeyir Renkçi, Sakarya İl Temsilcisi Sabit Aslantaş gibi sektör duayenleri ve temsilcileri ARED & CLUB FESPA standında ağırlandı.

FESPA Eurasia 2021 fuarı boyunca aktivitelerin yapıldığı Endüstriyel Reklam Uygulama Atölyesi’nde Araç Kaplama uygulamalarını Unifol’den İlyas Kılavuz, Tabela Yazımını Hasan Gürşan ve Led Uygulamaları çalışmalarını Zenit Led’ten Hamza Akbulut gerçekleştirdi.

Fuarın son günü düzenlenen sene boyunca ORES ana sponsorluğunda başvuruları alınan ve hazırlıkları sürdürülen 7. ARED Ödülleri’21 yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül törenine 10. Dönem ARED Yönetim Kurulu ve fuar katılımcıları ile ziyaretçilerinin haricinde; 7. ARED Ödülleri'21 Jüri Üyeleri, ARED 5 ve 6. Dönem Başkanı Birol Fedai, 9. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özdemirel, 2000-2004 Dönemi Kurucu Başkan Yardımcısı ORES’ten Hayrettin Ege, yine ORES’ten Sponsor Temsilcisi Sezar Yurttagüler, ODTÜ’den Doç. Dr. Lale Özgenel, OSTİM Endüstriyel Tasarım ve Mühendislik Merkezi’nden Berna Dalaman, Evrenol Mimarlık’tan Yüksek Mimar Mehpare Evrenol ve 6. ARED Ödülleri’20 Jüri Üyesi Global Magic Brands’ten Ömer Şengüler ile En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü ve Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü finalistleri katılım gösterdi. Görkemli bir törenle finalistlerin ödülleri ve plaketleri takdim edildi.

Fuar Ziyaretçilerinin Yüzde 22.5’i Yabancılardan Oluştu

FESPA Eurasia 2021 büyük bir başarı ve rekor yabancı ziyaretçi sayısıyla geride bırakıldı. Endüstriyel reklam ve dijital baskı dünyasının tüm yeniliklerinin bir arada sergilendiği Avrasya’nın en büyük fuarı FESPA Eurasia sektör tarafından heyecanla bekleniyordu. Fuar 2-5 Aralık tarihleri arasında 500’den fazla markanın katılımıyla yaklaşık 10 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Fuar yurtdışından 2 bin 188 kişiyle %22.5 yabancı ziyaretçi oranıyla rekor tazeledi. Yeni iş bağlantılarının yapıldığı FESPA Eurasia, 60’tan fazla ülkeden gelen ziyaretçilerle sektöre 1 milyar dolarlık hareket kattı. Sektör liderleri ve küresel markalardan oluşan markalar, en yeni teknolojilerini ve uygulamalarını FESPA Eurasia’da sergiledi. Fuardan elde edilen gelir yine yıl içinde sektörün gelişimi için kullanılacak ve 2022’de de 1-4 Aralık tarihlerinde düzenlenecek FESPA Eurasia 2022’de sektör temsilcileriyle tekrar bir araya gelinecek.