FESPA Eurasia 2018 Sektörün Yükselişini Teşvik Etti [ 21 Aralık 2018 ]


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Gerçekleştirildiği dört gün boyunca sürekli artan ziyaretçi yoğunluğuyla katılımcılarını memnun eden FESPA Eurasia 2018, oluşan iş anlaşmalarıyla sektörün büyümesi için bölgedeki en önemli platform olduğunu bir kez daha kanıtladı.

6-9 Aralık tarihleri arasında bu sene taşındığı İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) altıncısı düzenlenen FESPA Eurasia 2018, sektörün yararına sektör tarafından düzenlen bir fuar olarak başarısını ileriye taşıdı. 4 gün boyunca kesintisiz, yoğun bir ziyaretçi akışına tanık olan fuar, yarattığı iş hacmi ve pazar potansiyeliyle katılımcıları oldukça memnun etti.

Avrasya bölgesinin lider geniş format dijital baskı, serigrafi baskı, ticari baskı, tekstil baskı, konfeksiyon süsleme ve endüstriyel reklam fuarına bu yıl yabancı ziyaretçilerin yoğunluğu damgasını vurdu. Başarılı bir organizasyonla FESPA Eurasia 2018 fuarına çevre bölgeden gelen sektör profesyonelleri, fuardaki yerel ve uluslararası katılımcılarla başarılı görüşmeler gerçekleştirdi.

Dukov Brand Ltd’den Ivaylo Dukov fuar ziyaretiyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “Fuara gelmek benim için çok faydalı oldu. İleride görüşebileceğim ve işime yarayacak birçok yeni insanla burada tanıştım. Sonuç elbette pozitif oldu.”

Sistem Serigrafi firmasından Murat Fedai ise; “Buraya geliş amacımız, firmamız için teknolojinin hangi boyutta ve konumda olduğunu görmek, makineleri incelemekti. FESPA Eurasia bu anlamda bizler için çok yararlı oldu” dedi.

Katılımcıların memnuniyet düzeyi zirve yaptı

Açıkhava Reklamcıları Derneği (ARED) ve FESPA ortaklığı ile 6. defa gerçekleştirilen FESPA Eurasia, sektör yararına sektör tarafından düzenlenen tek fuar olarak farkını bir kez daha ortaya koydu. İFM’nin 9. ve 10. salonlarında düzenlenen fuar, baskı ve reklamcılık sektörünün bütün segmentlerinden katılımcılarla hem teknoloji hem de iş platformuna dönüştü.

Mimaki Eurasia Genel Müdürü Arjen Evertse; “Fuar ilk günden itibaren çok doluydu. Özellikle ilk iki gün yabancı ziyaretçi sayısı çok fazlaydı” dedi. FESPA ve ARED’in sektörün geliştirilmesi ve eğitilmesi için çeşitli çalışmalar yaptığını hatırlatan Evertse, bu çalışmaların FESPA Eurasia’yı desteklemelerine sebep olduğunu açıkladı.

Roq markasının Türkiye yetkilisi Bülent Altaylar ise; “FESPA Eurasia 2018’de son beş yıldaki en iyi fuarı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Optimum Digital Planet Yöneticisi Taner Can Güven fuara ilişkin şunları dile getirdi; “FESPA Eurasia’yı uluslararası bir fuar olması nedeniyle ve Türkiye’yi baskı sektöründe uluslararası bir merkez haline getirebilme gücünden dolayı, bölgedeki herkese tavsiye ediyoruz.”

Turan Kimya Genel Müdürü Devrim Başar Turan, FESPA Eurasia 2018’in tekstil serigrafi alanında şimdiye kadar yapılmış en başarılı fuar organizasyonlarından birisi olduğunu belirtti. Turan; ”Fuarın İstanbul gibi mükemmel bir lokasyonda düzenlenmesi, Avrasya bölgesinde ticaret yapmak isteyen firmalara eşsiz fırsatlar sunuyor” dedi.

FESPA Eurasia etkinlikleri büyük ilgi gördü

FESPA Eurasia’nın hem katılımcıları hem de ziyaretçiler için düzenlediği önemli etkinlikler yoğun ilgi gördü. Salon 9 ve 10’da kendi özel alanında ilk kez düzenlenen Print Make Wear atölyeleri, konfeksiyon üretiminin tasarımdan son ürüne kadar bütün aşamalarını izlemek isteyenleri ağırladı.

İki adet kurulan Print Make Wear atölyelerinin birinde ünlü İtalyan T-shirt baskıcı Angelo Barzaghi, Turan Kimya, Tetaş ve Flomak firmalarının ortak çalışmalarıyla canlı T-shirt baskı çalışmaları yapılırken; diğer atölyede ise Mimaki, BTC, Brother, Tural Makina ve Canapa Kağıt iş birliği ile tasarlanan desenler transfer baskı ile kumaşa geçirildi. Basılan kumaşlardan dikilen yaratıcı kıyafetler mankenler aracılığıyla sergilenerek moda sektörü ve baskı teknolojisi arasındaki ilişki vurgulandı.

Endüstriyel Reklam Atölyesi’nde ise fuar boyunca önemli ustaların katılımıyla, canlı gösteriler gerçekleştirildi. 3D, CNR Router, lazer, tabela yazımı, neon gibi çeşitli dallarda maharetlerini sergileyen ustaların yaptıkları işleri ziyaretçiler keyifle izledi.

Her yıl büyük bir ilgiyle karşılanan araç kaplama yarışması FESPA Eurasia Wrap Masters bu yıl da bütün dikkatleri üzerine topladı. Avrasya bölgesindeki çeşitli ülkelerden katılan yarışmacıların kıyasıya rekabetinin yaşandığı yarışmada birinciliği Bulgaristan’dan gelen Ivan Tenchev kazandı. Tenchev böylece 14-17 Mayıs tarihleri arasında Münih’te düzenlenecek olan FESPA Global Print Expo 2019 fuarındaki Wrap Masters’a katılma hakkı kazandı.

Bu yıl da sektöre pozitif bir atmosfer ve ivme kazandıran FESPA Eurasia 2018 fuarında gerçekleşen satış ve iş birlikleri, firmaların yılı güzel bir şekilde kapatmalarını sağladı. Kısa bir süre sonra detaylı raporu açıklanacak olan fuar, 2019 yılında 5-8 Aralık tarihlerinde yine İFM’de gerçekleşecek. 2019 fuarında yer almak isteyen firmalar için şimdiden rezervasyonlar başlamış bulunuyor.