FESPA Eurasia 2018, 6. Senesinde İFM’deydi! [ 13 Aralık 2018 ]


FESPA Eurasia 2018, 6. Senesinde İFM’deydi!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

FESPA Eurasia 2018, 6-9 Aralık’ta İFM’de (İstanbul Fuar Merkezi) “FESPA Eurasia ile Yükselişe Geçin” sloganıyla gerçekleştirildi.

50 yılın üzerinde fuarcılık deneyimiyle “Amaç için Kazanç” felsefesine sahip federasyon FESPA’nın ve sektörün Türkiye’deki tek temsilcisi, federasyon üyesi olan ARED’in ortaklığıyla 2013 yılından beri gerçekleştirilen FESPA Eurasia fuarının altıncısı, 6-9 Aralık 2018’de uluslararası unvanıyla İFM’de düzenlendi.

4 gün süren fuar boyunca ziyaretçiler; geniş format dijital baskı, serigrafi baskı, ticari baskı, tekstil baskı, konfeksiyon süsleme ve endüstriyel reklama dair en son ürün ve trendleri inceleme fırsatını yakaladılar.

FESPA Eurasia 2018’in açılış konuşması, ARED Başkanı Ahmet Özdemirel, FESPA CEO’su Neil Felton, FESPA Eurasia Sponsoru Mimaki’nin Genel Müdürü Arjen Evertse tarafından yapıldı.

Kurdele kesimi öncesinde açılış konuşmasını yapmak üzere ziyaretçilere ve katılımcılara seslenen ARED Başkanı Ahmet Özdemirel, FESPA ve ARED ortaklığıyla gerçekleşen FESPA Eurasia Fuarı’nın hacminin ve kapsamının her yıl artarak genişlemesine değindi. FESPA Eurasia’nın Türk baskı ve endüstriyel reklamcılık sektörüne dünyadaki son gelişmeleri takip etme fırsatı sunduğunu dile getiren Ahmet Özdemirel, fuarın yerli katılımcı firmalara da bölge ülkelere açılma ve uluslararası yeni müşteriler bulma imkanı tanıdığından bahsetti. Konuşmasına ARED’in MYK ile yeterlilik hazırlama sürecini vurgulayarak devam eden Özdemirel, 7 ay gibi kısa bir sürede Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi mesleklerinin ulusal yeterliliklerin hazırlanmasının ve resmiyet kazanmasının öneminin altını çizdi. Sözlerini, “Fuarımızın başarıyla gerçekleşeceği inancımla, fuarımızı gerek katılımcı, gerek ziyaretçi olarak destekleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm konuklarımıza saygılarımı sunuyorum.” cümlesiyle tamamlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Ardından sözü alan FESPA CEO’su Neil Felton, Türkiye’de ekonomi açısından zorlu geçen seneye rağmen Türkiye’deki baskı ve endüstriyel reklam sektörünün gücüne inandığını dile getirdi. Fuar açılışından önce salonları gezme şansı bulan Felton; “Hayatımda daha önce görmediğim 2 farklı makineye denk geldim, önümüzdeki 4 gün için umutluyum, hepimiz için güzel ve başarılı bir fuar diliyorum” diye konuşmasına son verdi.

Mimaki Eurasia Genel Müdürü Arjen Evertse’in de güzel dileklerini paylaşması sonrasında ARED, FESPA, FESPA Eurasia Yönetim Kurulu Üyeleri ve FESPA Eurasia sponsoru Mimaki, FESPA Eurasia 2018’in kurdele kesme törenini birlikte gerçekleştirdi.

ARED – Club FESPA Standı Sektör Temsilcilerinin Uğrak Noktası Oldu

18 yıllık birikimi bulunan ARED’in ilk günden bu yana kurduğu güçlü sektörel bağlar ve eğitim kurumlarına verdiği destekle geliştirdiği ilişkiler sayesinde ARED – Club FESPA standı sektör temsilcileri için bir araya gelme şansını edindikleri bir uğrak noktası haline geldi. Fuarı ziyaret eden, geleceğin sektör temsilcisi olacak öğrencilerin sektörü birebir gözlemleme ve yeni, çeşitli uygulamaları inceleme imkanına ulaştığı FESPA Eurasia 2018’de ARED – Club FESPA standı, iş birliğindeki okulların da uğradığı, çeşitli oda ve derneklerin tanışma imkanı bulduğu hareketli bir alan oldu.

Yıl boyunca ARED faaliyetlerine destek ve katkı sağlayan kişi ve firmalara teşekkür belgeleri ve plaketleri takdim edildi.

FESPA Eurasia Fuarı için gelenekselleşen Katılımcı Partisi Choppers Point’te düzenlendi ve FESPA – ARED ekipleri fuar katılımcılarını ağırladılar. Açılış konuşmasını FESPA Eurasia Satış Müdürü Betül Binici ve FESPA Fuarlar Grup Satış Müdürü Michael Ryan yaptı.

FESPA Fuarlar Grup Satış Müdürü Michael Ryan: “Geçtiğimiz yıl Türkiye’de iş dünyası için ekonomik anlamda zor bir yıl oldu. Desteğiniz için çok teşekkür ederiz, FESPA için inanılmaz bir yıl oldu, fuarımızı sizin katkılarınızla gerçekleştiriyoruz, hepinize destekleriniz için çok teşekkür ediyoruz. ”

FESPA Eurasia 2018’in Öne Çıkanları: Nitelikli Uluslararası Ziyaretçi ve Hareketli Etkinlik Alanları

FESPA Eurasia 2018, uluslararası ziyaretçi yoğunluğunun sağladığı avantajla, oldukça başarılı 4 gün geçirdi.

Bu sene yeni taşındığı İFM’de gerçekleşen FESPA Eurasia 2018, fuara hareket katan yeni etkinliklerle dolu bir fuar olarak akıllarda yerini aldı.

Endüstriyel Reklam Atölyesi

Endüstriyel Reklam Atölyesi’nde 4 gün süren fuar boyunca her gün belirli saatlerde Kemal Atay (Reklamatay) tarafından “ATY3D Workshop”, Şaban Beyler (İstanbul Reklam) tarafından “CNC Router ve Lazer Uygulamaları”, Tabela Ustası Hasan Gürşan tarafından “Tabela Yapımı”, Asım Doğan (Ateş Neon) tarafından “Neon Uygulama” uygulamaları yapıldı.

Print Make Wear İstanbul

Print Make Wear alanları, baskı ve endüstriyel reklam fuarı FESPA Eurasia’da ilk defa yer aldı. FESPA’nın lansmanını FESPA Global Print Expo 2018’de Berlin’de gerçekleştirdiği Print Make Wear, FESPA Mexico’nun ardından Mimaki, BTC, Tural Makina, Canapa Paper ve Brother’ın sponsorluğuyla 2 alanla FESPA Eurasia’daydı. Tekstil baskının çeşitli örneklerini inceleme fırsatı sunan alanda, tasarımdan son ürüne kadar üretimin tüm aşamaları yansıtıldı.

Kumaş baskısından sonra tasarım ve üretim aşaması gerçekleştirilen ürünler, iki model tarafından tüm fuar alanında sergilendi.

Bir diğer Print Make Wear alanında ise Tetaş ve Turan Kimya’nın sponsorluğuyla Angelo Barzaghi tarafından canlı serigrafi ve dijital hibrit baskı uygulaması gerçekleştirildi.

World Wrap Masters Eurasia: Araç Kaplama ve Daha Fazlası

FESPA’nın küresel kaplama etkinliği World Wrap Masters, interaktif atölye çalışmaları ve nefes kesen yarışmalarıyla İstanbul’da ziyaretçiler ve katılımcılarla buluştu.

Dört gün süren etkinlik boyunca, Hexis Graphics ve Car Wrapper 3D’nin sponsor olduğu World Wrap Masters Eurasia’da, her bir yarışmacı kendi yeteneklerini ve uzmanlıklarını, ziyaretçilerin gözleri önünde sergileme şansına erişti.

World Wrap Masters Eurasia’ya katılanlar, ilk iki gün boyunca uluslararası ve yerel kaplama ustalarının uygulamayla ilgili tekniklerini ve püf noktalarını doğrudan öğrenme ve fuar boyunca devam eden eğitimlere katılma fırsatı edindi.

World Wrap Masters Eurasia 2018’in kazananı Bulgaristan’dan Ivan Tenchev oldu.

5-8 Aralık’ta İFM’de Gerçekleşecek FESPA Eurasia 2019’da Görüşmek Üzere!

Geniş format dijital baskı, serigrafi baskı, tekstil baskı ve endüstriyel reklama dair yeni ürünler ve teknolojilerin sergileneceği FESPA Eurasia, 2019 yılında da uluslararası olarak gerçekleştirilecek ve sektörü bir araya getirecek.

Sektörün fuarı FESPA Eurasia’ya 2018 yılında katılımcı ya da ziyaretçi olarak ARED’i ve sektörü destekleyen tüm sektör temsilcilerine sonsuz teşekkürler.