FESPA Eurasia 2017 İnteraktif Etkinlik Programı [ 20 Kasım 2017 ]


FESPA Eurasia 2017 İnteraktif Etkinlik Programı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

FESPA, 7 – 10 Aralık tarihleri arasında CNR Expo İstanbul’da yer alacak olan FESPA Eurasia etkinlik programını teyit etti.

Bu seneki ziyaretçiler FESPA’nın Türkiye ortağı ARED tarafından düzenlenecek olan İnteraktif Endüstriyel Reklam Atölyesi’nin yanı sıra, FESPA Araç Kaplama Eğitimi ve Yarışması’nı (FESPA World Wrap Masters) deneyimleyebilecekler.

ARED Endüstriyel Reklam / Tabela Atölyesi

ARED’in Endüstriyel Reklam Atölyesi (ARED Signage Demo Workshop), fuar boyunca günde dört kez, geleneksel tabela teknikleri odaklı düzenlenecek. Program içeriği:

  • Tabela Tasarımı, deneyimli tasarımcı (sign-maker) Hasan Gürşan tarafından sunulacak ve kağıt, metal, yağlı boya ve fırça kullanılarak geleneksel endüstriyel reklam sanatı icra edilecek. Atölye ziyaretçilerine aynı zamanda kendi kişiselleştirilmiş tabelaları da hediye edilecek.
  • Kutu harf üretimi, Şirvan Reklam firma sahibi Edip Şirvan; ziyaretçilere çevre dostu, geri dönüşümlü, AB kurallarına uyumlu kromdan kutu harf üretimini gösterecek.
  • Pleksiglas kutu harf üretimi, Cevizlibağ Reklam’dan Aydın İlkkan tarafından, ziyaretçilere fark yaratan kutu harfleri nasıl yaratabileceklerine dair ipuçları verilecek.
  • Aydın İlkkan daha sonra Piksel LED Atölyesini sunacak, burada da tabelacılara LED tabelaların nasıl hazırlanacağı aktarılacak.

ARED Koordinatörü Şenay İpek şu değerlendirmede bulundu; “Geçmişte sac levha, yağlı boya, samur fırça, el emeği ve sanat ile üretilen tabelalar günümüzde endüstriyel makineler ile üretiliyor. Tabela yazımı bölümünde ziyaretçilerimizi günümüzden alıp sektörümüzün ilk yıllarına taşıyarak nostalji yaşatmayı hedefliyoruz. Hatta isteyenler ellerine fırçayı alıp geçmişteki yeteneklerini yeniden sergileme şansı da yakalayacaklar. Bir yandan da tabela ustamızdan o yılların tekniklerini dinleyebilecekler. Tabela ustamız fuarımızın anısına talep edenlerin isimlerini güzel yazı ile yazarak kendilerine armağan edecek. Metal ve pleksi kutu harf yapımı bölümleri için kurulan küçük atölyede ise bu malzemelerden harf oluşturma teknikleri uygulamalı olarak anlatılacak. Diğerleri ile karşılaştırıldığında en avantajlı aydınlatma elemanı olan LED’in piksel uygulama bölümünde ise ledli tabela uygulamaları ve teknikleri konusunda bilgi almak mümkün olacak. Ziyaretçilerimiz Endüstriyel Reklam Atölyesi’nde izleyici olabilecekleri gibi uygulama yaparak deneyimleme şansı da elde edecekler. Endüstriyel Reklam Atölyesi, sektördeki son yenilikleri yakından izleyecek fuar ziyaretçilerimizi, bir yandan sektörümüzün ilk yıllarına taşıyacak, bir yandan da güncel işlerinde yaşadıkları sorunlar hakkında teknik bilgi ile destekleyecek.”

FESPA World Wrap Masters Avrasya

FESPA’nın dünyaca ünlü araç kaplama etkinliği World Wrap Masters (Araç Kaplama Yarışması), atölye ve kıran kırana bir yarışmayla Avrasya’ya geri dönüyor. Etkinlik, Hexis’in sponsorluğunda fuar süresince devam edecek. Atölye, World Wrap Masters jüri üyesi Ole Solskin Ravn’ın sunumuyla, 7 Aralık Perşembe ve 8 Aralık Cuma günlerinde gerçekleşecek. Yarışma ise 9 ve 10 Aralık tarihlerinde yapılacak.

7 Aralık’taki Atölye, başlangıç seviyesindeki araç kaplamacılara hitap edecek ve ziyaretçilere araç kaplamaya işine başlamak için en iyi ipuçlarını ve temel uygulama teknikleri sağlayacak. Seans boyunca ziyaretçiler, aracın bir kısmını kaplama tecrübesi edinebilecek.

Daha deneyimli araç kaplama meraklısı ziyaretçiler için, orta – ileri seviye atölye 8 Aralık’ta gerçekleşecek, burada da kaplama konusundaki en son teknikler ve yaklaşımlar gösterilirken, araç kaplanmasında zorlu bölgelerle nasıl başa çıkılacağı daha detaylı bir şekilde anlatılacak. Atölye çalışmasında ayrıca, araç kaplamalacıların en iyi sonuçları elde etmek için daha kısa sürede daha az vinil kullanabilecekleri ve araç kaplama işinde karlılığı arttırabilecekleri vurgulanacak.

Son iki gün, World Wrap Masters (Araç Kaplama Yarışması) düzenlenecek, final ise 10 Aralık Pazar günü gerçekleşecek. Yarışma esnasında, 16 araç kaplamacı, Wrap Master Avrasya unvanı için araç ve kask dahil olmak üzere çeşitli nesneleri kaplayarak birbirleriyle yarışacaklar. Kazanan, para ödülü ve 15 – 18 Mayıs 2018 tarihleri arasında Almanya Berlin’de düzenlenecek olan FESPA 2018 Global Print Fuarı’ndaki World Wrap Masters Final Serisinde yarışma şansını elde edecek.

Kaplama uzmanı ve World Wrap Masters jürisi Ole Solskin Ravn; “World Wrap Masters Serisi her zaman için heyecan dolu bir etkinlik olmuştur ve her seri değişik becerilere, zorluklara ve fırsatlara sahne olur. FESPA Eurasia’nın ilk zamanlarından bu yana araç kaplama ve vinil pazarı, bölgesel ve küresel markaların sektöre girişiyle birlikte giderek büyüdü. FESPA Eurasia’da düzenlenecek olan atölyeler, yeni başlayan araç kaplamacılarıyla çalışmak ve işlerinde en iyisi olmaları için gereken optimum teknikleri ve araçları onlara gösterebilmek adına mükemmel bir platform olacak. Yarışmanın ateşi her zaman için kalabalıkların tercihi olmuştur ve eminim ki, bu sene de farklı olmayacaktır” yorumunda bulundu. Araç Kaplama Yarışması kaydı için tıklayınız.

FESPA Eurasia 2017 hakkında daha fazla bilgi ve katılım ön kayıt için, www.fespaeurasia.com adresini ziyaret ediniz ve ücretsiz giriş için EURM710 kodunu kullanınız.