FESPA, AVRASYA BÖLGESİ’NDEKİ YENİ NESİL BASKI ÜRETİCİLERİNE İLHAM OLMAYA DEVAM EDECEK [ 14 Kasım 2013 ]


FESPA, AVRASYA BÖLGESİ’NDEKİ YENİ NESİL BASKI ÜRETİCİLERİNE İLHAM OLMAYA DEVAM EDECEK

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

İstanbul’da toplanan Partner Kurulu yeni bir yatırım kararı aldı.

FESPA Eurasia Partner Kurulu, gelecek FESPA Eurasia 2014 Fuarı’nı ve FESPA’nın Avrasya Bölgesi faaliyetlerini konuşmak üzere 14 Kasım 2013 Perşembe günü İstanbul’da 23 üyesiyle toplandı.

FESPA, ARED üyeleri ve Avrasya Bölgesi’nden 9 üretici ve distribütör İstanbul’da bir araya geldi. Sistem Printing firmasının sahibi Birol Fedai’nin oturum başkanlığında gerçekleştirilen Partner Kurulu toplantısında FESPA, Avrasya Bölgesi’ne 100.000,00 TL’lik yatırım yapacağını açıklayarak Profit for Purpose (Amaç için Kazanç) yaklaşımını gerçekleştirmek için adım atmış oldu. Kurul üyeleri, bölge çapında geniş format baskıda yapılabilecekleri öğretmek amacıyla, baskı üreticilerine ve baskı satın alıcılarına yönelik eğitimler için 50.000,00 TL ayırdı. Kalan miktar ile yeni nesil baskı üreticilerine ilham vermek amacıyla Türkiye’deki bir grafik sanatlar ve endüstriyel uygulamalar okuluna yatırım yapılacak.

FESPA aynı zamanda FESPA Global Census global araştırma çalışmaları kapsamında bölgeye 20.00,00 TL daha yatırım yapacağını duyurdu. Bu dünya çapındaki araştırmalar FESPA’ya ve baskı endüstrisine baskı sektörünün ihtiyaçları hakkında derinlemesine bilgiler sağlayacak. Avrasya Bölgesi verileri, FESPA’nın ve Partner Kurulu’nun yerel yatırım programları geliştirmesinde ve aynı zamanda FESPA Eurasia Fuarı’nın bölgesel baskı üreticilerinin taleplerini karşılamasında yardımcı olacak.

Michael Ryan, Grup Fuarlar Müdürü, FESPA Eurasia: “Bizim Profit for Purpose (Amaç için Kazanç) doğrultusundaki hedefimiz dünya çapındaki baskı sektörünü desteklemek ve kazandıklarımızı baskı sektörüne geri vermektir. Yeni nesil baskı üreticilerinin Avrasya baskı pazarının geleceğine katkı sağlayacak yaratıcı ve yeni fikirleri var. Bu yatırımımızla sektörü ileriye götürecek bilgileri şimdiden sunarak geleceğin karar alma yetkililerine ilham vermeyi ümit ediyoruz.”

Partner Kurulu’na katılan Pimms firması sahibi Selçuk Aygüler: “Eğitim Türkiye’de çok önemli bir konu. Geniş format baskı makinelerinde son yıllarda çok büyük gelişmeler oldu. Makinelerden azami derecede yararlanmak için operatörlerin de kendilerini bu yönde geliştirmeleri gerekiyor. FESPA’nın burada olmasını ve Avrasya pazarına yatırım kararı almış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.”

BTC firması sahibi Nurten Ergün: “25 yıldır sektördeyim ve gelir fazlasını yeniden sektöre yatıran bir fuar organizatörü ile daha önce hiç karşılaşmadım. FESPA’ya ‘Amaç için Kazanç’ yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum. Sektöre yardımcı olacak bu kurulun üyesi olmaktan da memnuniyet duyuyorum.”

FESPA, Türkiye’deki üye derneği ARED ve yerel distribütörler ile birlikte yatırım yapmaya ve bu yatırımları ileri taşımak üzere yerel baskı üreticileri ve eğitim kuruluşlarıyla yakın çalışmaya devam edecektir. FESPA Eurasia 2014 ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen web sitesini ziyaret ediniz: www.fespaeurasia.com