FESPA 50 YILLIK TECRÜBESİNİ ARED ORTAKLIĞI İLE FESPA EURASIA İSTANBUL’DA SERGİLEDİ [ 21 Ekim 2013 ]


FESPA 50 YILLIK TECRÜBESİNİ ARED ORTAKLIĞI İLE FESPA EURASIA İSTANBUL’DA SERGİLEDİ

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Avrasya Baskı Sektörü, 3-5 Ekim 2013 tarihlerinde İstanbul CNR Expo’da, FESPA ve ARED ortaklığında düzenlenen FESPA Eurasia Geniş Format Dijital Baskı, Serigrafi Baskı, Tekstil Baskı ve Endüstriyel Reklam Fuarı’nda buluştu.

FESPA Eurasia Fuarı, 3 Ekim Perşembe günü gerçekleşen açılış töreninde, FESPA Eurasia Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Güvenen, FESPA Eurasia Yönetim Kurulu Üyesi ve ARED Başkan Yardımcısı İbrahim Demirseren, ARED Başkanı Halil Eligür ve FESPA Başkanı Lascelle Barrow’un birlikte kestiği kurdele ile ziyaretçilere kapılarını açtı. 
  


İstanbul’da 3-5 Ekim 2013 tarihlerinde, Türkiye, Doğu Avrupa ve Batı Asya geniş format dijital baskı, serigrafi baskı, tekstil baskı ve endüstriyel reklam sektörlerine yönelik sektör odaklı gerçekleştirilen FESPA Eurasia, FESPA fuarlarının sunduğu yenilikçi yaklaşımı bölgedeki baskı sektörü camiasına taşıdı. Fuar, sektör şirketlerine, işletmelerini geliştirmeye yönelik yeni ürün çözümleri, piyasa eğilimleri, ilham verici fikirler ve yeni teknolojilere erişim olanağı sunmanın yanı sıra, ilham almaya gönüllü, benzer düşünce tarzlarına sahip binlerce profesyonelle bağlantı kurma fırsatını da sağladı. FESPA Eurasia, sektör üyeleri arasında ağ kurmanın yanı sıra, 200’den fazla lider markayı görmek ve aynı zamanda sektör uzmanlarından eğitici bilgiler elde etmek için mükemmel bir platform oldu.       


FESPA ve ARED ortaklığında gerçekleşen FESPA Eurasia Fuarı’nda ortaklar aynı standda misafirlerini ağırladı. FESPA ve ARED Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliği yaptığı stand fuar süresince yoğun ilgi gördü. 

ARED Kurucu, I. ve II.Dönem Başkanı Murat Ürünsak FESPA Eurasia Fuarı’nı ilk gününde ziyaret etti. ARED IV.Dönem Başkanı Yaşar Güvenen, ARED V. ve VI.Dönem Başkanı Birol Fedai ile standda uzun uzun sohbet etme fırsatı bulan Murat Ürünsak, ARED’in kuruluşundan bir yıl sonra üye olduğu FESPA’da gelinen bu noktada emeği geçen herkesi kutladı. 
  


Fuarın ilk günü, 3 Ekim Perşembe akşamı Wow Otel’de gerçekleşen katılımcı partisinde, fuar katılımcısı firma temsilcileri ilk günün mutlu yorgunluğunu attılar. Beklenenin üzerinde katılımla gerçekleşen partide, katılımcı firma temsilcileri arasında FESPA’nın 50 yıllık fuar tecrübesinin FESPA Eurasia’ya da yansıdığı, daha ilk günden beklenenin üzerinde ve yabancı ziyaretçi ile gerçekleştiği konuşuldu. Katılımcı Partisi’nde söz alan Yaşar Güvenen, katılımcılara fuara olan katkıları ve destekleri için teşekkür etti. Yaşar Güvenen konuşmasında, yerel sektörün yıllardır FESPA’nın Türkiye’ye gelmesini umutla beklediğini vurgulayarak “FESPA Eurasia bir hayaldi, gerçek oldu” dedi.  

FESPA EURASIA FUARI MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ OKTAY VURAL’I AĞIRLADI 

İzmir Milletvekili, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Dr.Oktay Vural, FESPA Eurasia Fuarı’nın ikinci günü fuara katılarak katılımcı firmaları standlarında ziyaret etti.

Dr.Oktay Vural FESPA-ARED standında, FESPA CEO’su Nigel Steffens ve FESPA Genel Müdürü Neil Felton ile sohbet ederek fuar hakkında bilgi aldı. Dr.Oktay Vural, toplu fotoğraf çekiminin ardından standdan ayrılarak fuar ziyaretini sürdürdü. Dr.Oktay Vural’a ziyareti sırasında Prodigital’den İbrahim Tekeş eşlik etti.  

ENDÜSTRİYEL REKLAM GÖSTERİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İstanbul CNR Expo’da 3-5 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleşen FESPA Eurasia Fuarı’nda üç gün süresince farklı konularda gerçekleşen “Endüstriyel Reklam Gösterisi” ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Kutu harf yapımı, neon uygulama, led teknolojisi ve araç kaplama konularında gerçekleşen Endüstriyel Reklam Gösterisi’nde eğitmenler uygulamalı gösterileri ile ziyaretçilerin dikkatini çekti. Gösterileri izleyen sektör temsilcileri, işlerinde yaşadıkları sorunları aktararak teknik konularda eğitmenlerden destek aldı.

Edip Şirvan kutu harf yapımı konusunda, fuar alanında kurduğu küçük atölye ile metal harf oluşturmada teknikler sergiledi. Asım Doğan’ın ısı yardımıyla cam boruları harflere ve sanatsal şekillere dönüştürmesi ve neonun eşsiz büyüsü, izleyen sektör temsilcilerini etkiledi. Muharrem Yıldırım’ın hem uygulamalı hem de teorik olarak sunum şeklinde gerçekleştirdiği led teknolojisi gösterisi, sektör temsilcilerinin led konusunda teknik bilgi desteğine ihtiyaç duyduklarını bir kere daha gösterdi. Erdi Maden’in beyaz renkte bir Mini Cooper’ı, fuarın imajı olan görselli folyo ile kaplaması ise bir aracın nasıl dikkat çekici hale gelebildiğinin en güzel örneği oldu. 

TEKSTİL BASKI ATÖLYESİ FESPA EURASIA’YA RENK KATTI

 


FESPA Eurasia Geniş Format Dijital Baskı, Serigrafi Baskı, Tekstil Baskı ve Endüstriyel Reklam Fuarı’nda ilgi çeken etkinliklerden biri de “Tekstil Baskı Atölyesi” oldu.

FESPA Eurasia Fuarı süresince her gün düzenlenen workshoplarda, serigrafi baskıdan nakış işleme ve geçişlere kadar birçok konu işlendi. Tekstil Baskı Atölyesi’nde ARED Üyelerinden Samir Sadıkoğlu (ETF Tekstil), “Doğru Kalıp Hazırlamak İçin Takip Edilmesi Gereken Prosedürler” ve “Çevre Dostu Baskı İmalatı” konularındaki sunumlarıyla profesyonel sektör ziyaretçilerini bilgilendirdi. 

Tekstil baskı konusunda global üne sahip Charlie Taublieb (Taublieb Consulting, Amerika), fuarda üç gün boyunca “Siyah Ürünler İçin Renk Ayrımı ”, “Parça Tekstil Baskısında Özel Efektler İle Fark Katın”, “Aşındırma Baskı Boyası İle Sorunsuz İmalat”, “Üretime Hızlı Giriş İçin Kalıp Bağlama/Ayarlamada Kullanılan Sistemler” konularında sunumlar gerçekleştirdi. Charlie Taublieb’ın workshop alanında kurduğu küçük atölyede, fuar ziyaretçilerine kendi t-shirtlerini basmalarına yardımcı olması ve bu süreçte aktardığı teknik bilgiler ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

FESPA’NIN BULGARİSTAN ÜYESİ BACGP FESPA EURASIA’YA KATILIMCI OLARAK DESTEK VERDİ 

FESPA’nın Bulgaristan Üyesi Bulgarian Association for Contemporary Graphics and Printing (BACGP), FESPA Eurasia’ya katılımcı olarak destek verdi. FESPA Eurasia Fuarı’nda 4.Holdeki standıyla yer alan BACGP, altı kişilik ekibiyle fuar süresince standında ziyaretçilerini ağırladı. 

Türkiye’de baskı ve endüstriyel reklam sektörünün gelişimini yakından görmek ve ufuklarını genişletmek isteyen BACGP Üyeleri fuarın ikinci günü, Görsel Group Baskı Merkezi San. ve Tic. A.Ş. ve Dsign Endüstriyel Reklam A.Ş.’ni ziyaret etti.

İstanbul Başakşehir’de faaliyet gösteren Dsign Endüstriyel Reklam A.Ş. ziyareti Deniz Kaan Tongal ve Umut Alikoç’un sıcak karşılamasıyla başladı. Üretim tesislerindeki ağır metal, akrilik, boya, dijital baskı ve folyo, elektrik ve aydınlatma, ahşap ve paketleme bölümleri gezilerek üretim koşulları hakkında bilgiler aktarıldı. Dsign Endüstriyel Reklam A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Eyidoğan’ın ev sahipliğinde devam eden ziyaret sırasında firma tanıtım filmi izlendi, karşılıklı tecrübeler paylaşıldı. 
  
BALGAT TEML ENDÜSTRİYEL REKLAM ÜRÜNLERİ BÖLÜMÜ FESPA EURASIA FUARI’NA KATILDI  


Ankara Balgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Hayrettin Karaziyan ile ARED Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim Programı öğretmen ve öğrencileri üçüncü gününde FESPA Eurasia Fuarı’nı ziyaret ettiler.

ARED’in Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile 30.03.2013 tarihinde yenilediği protokole istinaden Ankara Balgat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitimi sürdüren ARED Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim Programı’nın öğretmen ve öğrencileri sektörü daha yakından tanımak amacıyla 5 Ekim Cumartesi günü FESPA Eurasia Fuarı’na katıldılar. 

ARED Ankara Üyelerinden Şahin Acar’ın (Ankyra Reklam) rehberliğinde gerçekleşen fuar ziyareti ARED standı ile başladı. FESPA Eurasia Fuarı hakkında bilgiler alan grup, Şahin Acar ve ARED Ankara İl Temsilcisi Namık Kemal Özçelik’in (Başkent Reklam) rehberliğinde katılımcı firmaların standlarını ziyaret etti. Fuar alanında 8.Hall’de gerçekleşen Endüstriyel Reklam Gösterisi’ni de izleyen Ankara Balgat TEML Okul Müdürü, ARED Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim Programı öğretmen ve öğrencileri fuar ziyaretini ARED standında çekilen toplu anı fotoğrafı ile noktaladı. 

FESPA EURASIA İSTANBUL KATILIMCILARINA TEŞEKKÜR ETTİ

FESPA Eurasia Fuarı, FESPA ve ARED ortaklığında 3-5 Ekim 2013 tarihlerinde, İstanbul CNR Expo’da gerçekleşti. Üç gün süren fuar süresince katılımcı firmalar FESPA Eurasia ekibine fuardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Fuarın son günü, FESPA Eurasia katılımcı firmalarına fuara katılımları ve sektöre katkılarından dolayı teşekkür edilerek plaketleri takdim edildi. Teşekkür plaketi takdimlerini FESPA Eurasia Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda FESPA Yönetim Kurulu Üyesi olan Yaşar Güvenen, FESPA Genel Müdürü Neil Felton, FESPA Eurasia Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda ARED Saymanı olan Levent Olcayto ve ARED Başkanı Halil Eligür gerçekleştirdi.

FESPA’nın 2001 yılında Zagreb’te gerçekleşen Genel Kurul toplantısına ARED’i temsilen katılarak ARED’in FESPA’ya üye olmasında ve FESPA Eurasia İstanbul Fuarı’nın başarısında büyük katkıları olan, ARED’in V. ve VI. Dönem Başkanı Birol Fedai’nin teşekkür plaketini Halil Eligür, Yaşar Güvenen ve Levent Olcayto birlikte takdim ettiler.