FESPA 2018, Messe Berlin’de Gerçekleşti [ 01 Ağustos 2018 ]


FESPA 2018, Messe Berlin’de Gerçekleşti
FESPA 2018, Messe Berlin’de Gerçekleşti
FESPA 2018, Messe Berlin’de Gerçekleşti

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Avrupa’nın en kapsamlı baskı fuarı FESPA Global Print Expo, 15 – 18 Mayıs 2018’de Berlin’de gerçekleşti.

Global baskı federasyonu FESPA’nın hem baskı sektörüne hakimiyetini hem de fuar deneyimini sergilediği FESPA Global Print Expo 2018, “Where Print Take Off” temasıyla düzenlendi. Yeniliklerle dolu 4 gün boyunca katılımcılar ve ziyaretçiler Print Make Wear, Digital Corrugated Experience, Trends Theatre gibi fuarı canlı tutan alanlar sayesinde inovatif ve yaratıcı fikirleri keşfetme şansına erişti.

700 katılımcı, serigrafi ve geniş format dijital baskı, tekstil baskı ile endüstriyel reklam sektörlerine yönelik düzenlenen fuarda en güncel ürünlerini ve yenilikleri sergiledi.

Ayrıca, ARED’in bir üyesi olduğu ve ARED Başkanı Halil Eligür’ün İkinci Başkan Yardımcılığı’nı yaptığı European Sign Federation’un bünyesi altında olan European Sign Expo 2018, 15 – 18 Mayıs tarihlerinde FESPA ile eş zamanlı olarak gerçekleşti. Endüstriyel Reklam ve Görsel İletişim’e yönelik lider fuar European Sign Expo’da ziyaretçiler 4 gün boyunca en güncel ürün ve inovasyonları keşfedebildiler.

FESPA Global Print Expo 2018’e ARED Üyeleri; Bagü Reklam Dış Tic. Ltd. Şti., Bes Reklam Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. (UNIFOL), Canapa Kağıtçılık Gıda ve Makine Dış Tic. Ltd. Şti., Frimpeks Kimya ve Etiket San. Tic. A.Ş., Karya Tekstil San. ve Dış Tic. A.Ş., Ores Tanıtım Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti., Pass Dijital Baskı Teknolojileri A.Ş., Serimak Serigrafi Malzemeleri Ltd. Şti., Turan Kimya San. ve Tic. A.Ş. ve Soletex Digital Printing Textiles olmak üzere Türkiye’den toplam 21 firma katılım sağladı.

FESPA Global Print Expo 2018’i ziyaret eden ARED Yönetim Kurulu, Türkiye’den gelen çeşitli firmaların standlarına ziyarette bulundu.

ARED’in de bir üyesi olduğu FESPA Fuarı, 2018 yılında fuar başlangıcından bir gün önce FESPA üyesi 37 ulusal derneğin katılım sağladığı sekreterler toplantısını gerçekleştirdi. 14 Mayıs 2018 tarihinde Berlin’de gerçekleştirilen FESPA Sekreterler Toplantısı’na ARED’i temsilen Büşra Türkmen katıldı.

FESPA Awards 2018

Ankara Üyelerimizden Morova Reklam, Expo 2017 Astana adlı projesiyle ARED Endüstriyel Reklam Ödülü 2017’de ilk üçe girerek FESPA Ödülleri 2018’e katılım sağladı ve oylama sonucunda FESPA Ödülleri 2018’de “C12 – Non Printed Signage” kategorisinde finalist olma hakkını kazandı. Global Print Expo 2018’de 4 gün boyunca FESPA Awards kısmında Morova Reklam’ın projesi de sergilendi. Fuarın ikinci gününe bir heyecan katan FESPA Awards 2018’in Gala Yemeği 16 Mayıs Çarşamba günü, keyifli ve farklı bir atmosfere sahip Classic Remise Berlin’de gerçekleşti.

Digital Corrugated Experience (Dijital Oluklu Mukavva Ambalaj Deneyimi)

Bu sene FESPA ziyaretçileri bir yenilik olarak, Dijital Oluklu Mukavva Ambalaj konusunda sektör uzmanlarından fikirler edinebildiler.

FESPA Dijital Oluklu Mukavva Ambalaj Deneyimi, ürün karmasına dijital teknolojiyi de entegre etmeleri konusunda konvertör ve kutu üreticileri için eğitim seminerlerinin düzenlendiği, oluklu mukavva ambalaj ve display uygulamaları için dijital baskının potansiyelini sergilemek adına deneyimsel bir alan oldu.

Print Maker Wear, Canlı Üretim Ortamı Oluşturan Özel Bir Sergi

Fuar boyunca Print Make Wear turlarına katılan ve etkinlikleri takip eden ziyaretçiler, yaratım sürecinin tamamını keşfetme fırsatına erişebildi.

Print Make Wear’de üretilen giyim eşyaları ve aksesuarlar düzenlenen defilede sergilendi ve lider tasarımcılar, marka sahipleri ile üreticilerin sunumları da ziyaretçiler için ilham kaynağı oldu.

FESPA World Wrap Masters Series, global bir araç kaplama yarışması etkinliği. Araç kaplama topluluğunu cesaretlendirmek ve tanıtmak için organize edilen etkinlik yeni teknoloji ve substratlara kolay ulaşımın yanı sıra beceri geliştirme konusunda da fırsat sunuyor.

Finali Berlin’de yapılan 2018 FESPA World Wrap Masters’ın kazananı, 2016 yılında Eurasia şampiyonu seçilen Bulgaristan’dan Ivan Tenchev oldu.

FESPA Global Print Expo 2018’in bir diğer ilgi çeken alanı Printeriors ise, iç dizayn sektöründe baskı kullanımı için birçok fırsat ve fayda sağlayan özgün bir alan olarak oldukça fazla ilgi gördü.

FESPA Global Print Expo 2019, 14 – 17 Mayıs tarihlerinde Almanya Münih’te düzenlenecek.