FESPA 2017 Hamburg’daydı [ 17 Mayıs 2017 ]


FESPA 2017 Hamburg’daydı
FESPA 2017 Hamburg’daydı
FESPA 2017 Hamburg’daydı
FESPA 2017 Hamburg’daydı
FESPA 2017 Hamburg’daydı
FESPA 2017 Hamburg’daydı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Türkiye’den 20 firmanın katılım sağladığı, uluslararası anlamda geniş format dijital baskı, serigrafi baskı, tekstil baskı ve endüstriyel reklamcılık sektörlerine dair en kapsamlı fuar olan FESPA Fuarı bu yıl, 8 – 12 Mayıs tarihlerinde Almanya, Hamburg Messe’de gerçekleştirildi.

Fuara, ARED Üyeleri Canapa Paper Technologies, Frimpeks, Frameless / AION Ltd. Şti., Karya Tekstil San. Dış Tic. A.Ş. / Ledu, MT Reklam A. Ş., Serimak A.Ş., Solvetex, Unifol Self Adhesive PVC Films, Tonguçlar Mekik Teknoloji Reklam Endüstri A.Ş / TMT ve Turan Kimya San. olmak üzere Türkiye’den toplam 21 firma katılım gösterdiler.

Sekreterler Toplantısı

ARED’in de bir üyesi olduğu FESPA Fuarı, 2017 yılında fuar başlangıcından bir gün önce FESPA üyesi olan ve birçok ülkeden ulusal derneklerin katılım sağladığı sekreterler toplantısını gerçekleştirdi. 7 Mayıs 2017 tarihinde yapılan Sekreterler Toplantısı’na ARED’i temsilen Ekin Gencer katıldı.

Gerçekleştirilen sekreterler toplantısında, önceki toplantı konularına değinildi, FESPA’yı ve dernekleri ilgilendiren önemli bilgiler, konular üzerinde konuşmalar sürdürüldü. Derneklerin sekreterleri ve temsilcileri, 8 Mayıs 2017 sabahı açılış konuşması öncesinde Club FESPA standındaki brunch etkinliğine katıldılar.

Farklı ülkelerden birçok katılımcı ve ziyaretçinin bulunduğu FESPA 2017, 8 Mayıs 2017 sabahı resmi olarak açılmış oldu. Fuar, ilk gününden son gününe kadar çok fazla ilgi gördü ve birçok firmayı ağırladı.

Fuarın 2017 yılı için seçtiği, ‘Dare to Print Different’ (Farklı Olanı Baskıya Uygulamaya Cesaret Et) sloganı çerçevesinde oluşturulan konseptin hakim olduğu FESPA 2017’de ziyaretçiler, en yeni ekipmanlar ve uygulamaları inceleyerek kendilerine ve işlerine farklılık katmak adına bir adım atmış oldular.

Ayrıca, FESPA 2017’ye katılım sağlayan ARED Yönetim Kurulu, Türkiye’den gelen çeşitli firmaların standlarına giderek ziyarette bulundular.

FESPA Daily

Fuar boyunca günlük olarak basılan FESPA Daily’de katılımcılar ve ziyaretçiler, fuarın günlük aktiviteleri ve fuar kapsamında sergilenen ürünler hakkında bilgi sahibi oldular. İngilizce ve Almanca dillerinde basılan günlük dergi, fuar boyunca ücretsiz olarak dağıtıldı.

European Sign Expo

ARED’in bir üyesi olduğu ve ARED Başkanı Halil Eligür’ün İkinci Başkan Yardımcılığını yaptığı European Sign Federation’un bünyesi altında olan European Sign Expo fuarı, 8 – 12 Mayıs tarihlerinde FESPA fuarı kapsamında gerçekleştirildi. ‘Dare to Create Different’ (Farklı Olanı Yaratmaya Cesaret Et) sloganıyla ziyaretçilerini ağırlayan fuarda sürdürülen konferanslar ve seminerlerde, endüstriyel reklamcılar ve görsel iletişim uzmanları tarafından bilgi paylaşımı yapıldı. 200’den fazla markanın kanal harfi, LED, neon ve ışıklı tabela, gravür, oyma baskı ve boyutsal ve mimari tabela alanlarında ürünlerini sunduğu fuarın katılımcı sayısı tarihe geçebilecek bir miktar olarak değerlendirilebilir.

Printeriors

FESPA; tekstil baskıya yönelik birçok katılımcının serigrafi baskı ve dijital baskıya ilişkin çözümler sunduğu, global anlamda en önemli fuar haline geldi.Printeriors, fuarın

genel konseptine ilişkin olarak ‘Dare to Design Different’ (Farklı Olanı Tasarlamaya Cesaret Et) sloganını temel aldı ve fuar boyunca ziyaret edilen bir bölüm oldu. Baskının iç mekan tasarımında yaratıcı kullanımını sergilemeyi amaçlayan, hızlı gelişen sektör gelişiminin keşfedilebileceği Printeriors konferansı, 11 Mayıs Salı günü gerçekleştirildi. Konferans konuşmacıları, baskıyı iç dizayn aracı olarak kullanmanın yararlarının altını çizerek, araç olarak baskı yönteminin kullanımının, yerleşim yerleri ve ticari mekanlar açısından da geçerli olabileceğini belirtti ve bu kullanım alanını dinleyicilere önerdi.

Wrap Masters

Araç kaplama yarışmasına katılanlar, European Wrap Master 2017 unvanını almak adına hafta boyunca becerilerini sergilediler. Yerel ve ulusal katılımcıların yer aldığı araç kaplama yarışmasına, 10 – 11 Mayıs tarihlerindeki büyük finale kadar katılım sağlamak mümkün oldu. Avrupa Wrap Masters’ın kazananı İngiltere’den Chris Hooper olurken, ikinci ve üçüncü isimler ise Ruan Greef (Güney Afrika) ve Traian Moldovan (Romanya) olarak belirlendi. Birinci, ikinci ve üçüncülük derecelerini kazanan bu üç isim Dünya Wrap Masters Finali’nde yarışma hakkını elde etmiş oldular.

FESPA Ödülleri ve Gala Gecesi

FESPA Ödülleri’nin kazananları, çeşitli gösterilerin sergilendiği FESPA Gala Yemeği’nde açıklandı. 14 kategorideki kazananların duyurulduğu gece, Gala Yemeği’ne katılanlar açısından oldukça keyifli geçti ve farklı ülkelerden yarışmacıların olduğu FESPA Ödülleri’nde, sektöre yönelik çeşitlilik gözler önüne serilmiş oldu.

 

Gala Yemeği’nde, Christian Duyckaerts’in FESPA’nın yeni başkanı olduğu açıklandı ve Christian Duyckaerts’a, FESPA’nın bir önceki Başkan’ı ve ARED IV.Dönem Başkanı Yaşar Güvenen tarafından Başkanlık görevi teslim edildi.

FESPA 2018 Fuarı’nın dört gün süreceği (15 – 18 Mayıs 2018) ve Messe Berlin, Almanya’da gerçekleşeceği duyurulurken, gelecek sene dokuz salondan oluşması beklenen fuarın 2017 yılında olduğu gibi yine European Sign Expo ile aynı yeri ve zamanı paylaşacağı belirtildi. Fuarın 2018 yılı kayıtları ise şimdiden başladı.

Ayrıca, FESPA Eurasia Satış Müdürü Betül Binici, fuar boyunca alandaki FESPA Satış Ofisi’nde 7 – 10 Aralık 2017 tarihinde CNR Expo, İstanbul’da gerçekleşecek FESPA Eurasia katılımcılarının rezervasyonlarını aldı.