Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) Dalı Mesleki Eğitim Merkezleri’nin programına alındı! [ 13 Kasım 2020 ]


Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) Dalı Mesleki Eğitim Merkezleri’nin programına alındı!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılığı, bilinçlendirilmiş ve mesleki standartları belirlenmiş, saygın bir sektör haline getirme vizyonuyla çalışmalar yürüten ARED, sektörün nitelikli çalışan açığını gidermek amacıyla eğitim çalışmalarına öncelik tanımaktadır. 2006 yılından beri çeşitli üniversite ve liselerde sektörün iş alanlarına yönelik bölümler açana ARED, bu bölümlere; atölyelerin kurulması, öğrencilerine burs verilmesi, teorik ve uygulamalı dersler yapılması konularında destek vermektedir.

ARED’in, Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan resmileşen Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) mesleğinin iş birliğindeki okullarında ve Mesleki Eğitim Merkezleri’nin programlarında, bu isimle güncellenmesi talebi, Milli Eğitim Bakanlığınca gündeme alınarak olumlu değerlendirildi.

ARED Yönetim Kurulu, MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’i 04.02.2020 tarihinde makamında ziyaret etmiş, bu görüşmede MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile ARED’in iş birliği protokolüne istinaden İstanbul, Ankara ve İzmir’de açılan teknik öğretim programlarının dal olması konusunda, Ankara Ticaret Odası Reklam ve Görsel İletişim Faaliyetleri Meslek Komitesi, İstanbul Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Odası’nın da desteğiyle olumlu sonuçlar elde edilmişti. Bu görüşme sonrasında ilgili konuda bir çalıştay düzenlenmesi hususunda söz alındıysa da pandemi nedeniyle hayata geçirilemedi. Ancak bu süreçte ARED, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı ile çalışmalarını sürdürerek sektörün tarafları olan akademisyenlerden, meslek lisesi öğretmenlerinden, oda sektör temsilcilerinden, ARED temsilcilerinden ve üye firma temsilcilerinden aldığı görüşleri raporlayıp Başkanlığa iletti.

ARED Okullarla İlişkiler ve Eğitim Komitesi’nin organizasyonunda İstanbul’da düzenlenen çalıştaylar sonucunda hazırlanan Endüstriyel Reklamcı Dalı Çerçeve Öğretim Programı Taslak Çalışması 24.07.2020 tarihinde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı’na ulaştırıldı.

Mesleki Eğitim Kurulu'nun 6.10.2020 tarihinde Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirilen 31. toplantısında; Mesleki Eğitim Merkezi Programlarında uygulanan alan ve dallar listesine Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) dalı Metal Teknolojisi Alanı altında Mesleki Eğitim Programına alınarak karar 25.10.2020 tarihli ve 31285 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Mesleki Eğitim Merkezleri’ne 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı kayıtları 2020 Aralık ayının son iş gününe kadar devam edecek olup, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı kayıtları ise 2021 Ocak ayının ilk iş gününden itibaren başlayacaktır.