Endüstriyel Reklamcı Mesleği Ulusal Yeterlilikleri Onaylandı [ 07 Kasım 2018 ]


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED tarafından hazırlanan Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) (Seviye 4) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi (Seviye 4) Ulusal Meslek Standartları, 1 Kasım 2017 tarihli ve 30227 sayılı Resmi Gazete’de (Mükerrer) yayınlandı. Ulusal Meslek Standartları’nın kabul edilmesi ve Resmi Gazete’de yayınlanması sonrasındaki aşama olan Ulusal Yeterlilikleri oluşturmak için çalışmalara başlandı.

ARED’in, Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan bir yıllık yetki alarak başlattığı Ulusal Yeterlilik Hazırlama Çalışması’nı 7 ayda tamamlaması sonucunda Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü, Keşif ve Montaj İşçisi meslekleri de artık Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda ulusal yeterlilikleri belirlenmiş meslekler arasında yer aldı.

ARED, 22 Mart’ta Mesleki Yeterlilik Kurumu ile protokol imzalayarak Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü, Keşif ve Montaj İşçisi mesleklerinin ulusal yeterliliklerini hazırlamak üzere yetki aldı. Bu çalışmanın ilk ayağı olarak 3 – 4 Mayıs 2018’de ARED Ankara İl Temsilcisi Erol Gökmen’in ev sahipliğinde Osmanlı Reklam San. ve Tic. A.Ş.’de Ulusal Yeterlilik Oluşturma Çalıştayı düzenlendi. ARED’in Danışman Firması Pamir Uygunluk Değerlendirme’den Hakan Coşkun’un moderatörlüğünde iki meslek ayrı ayrı irdelendi ve yeterliliklerin hazırlanmasına katkı sağlamak amacıyla bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılarak daha nitelikli bir personel yeterliliğinin tüm ülkede geçerli olacak şekilde oluşturulmasına katkıda bulunuldu. Çalıştayda değerlendirilen bilgiler, Hakan Coşkun tarafından olması gereken format haline getirilerek, Haziran ayında bir aylık süre ile ilgili tüm kurum ve kuruluşların görüşlerine açıldı. Görüşler doğrultusunda güncellenen taslak ulusal yeterlilikler Temmuz ayında yeniden MYK’ya gönderildi. Taslak ulusal yeterliliklerin uygulaması için ARED Ankara Üyelerinden Morova Reklamcılık’ta pilot sınav uygulaması gerçekleştirilerek kayıt alındı. Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda 7 Eylül’de gerçekleşen, ARED temsilcilerinin de katıldığı 45. MYK Metal Sektör Komitesi Toplantısı’nda “Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı)” ile “Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi” mesleklerinin taslak ulusal yeterlilikleri ve pilot sınav görüntüleri komite üyelerince değerlendirilerek gerekli revizyon çalışmaları yapıldı.

Tüm bu aşamaların sonucunda ARED tarafından hazırlanan Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) (Seviye 4) ve Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi (Seviye 4) mesleklerinin ulusal yeterlilikleri 24.10.2018 tarihli 2018/33 sayılı MYK Yönetim Kurulu kararıyla onaylandı ve 6 Kasım 2018’de MYK portalında yayına girerek resmiyet kazandı.

MYK ile 22 Mart’ta imzalanan bir yıllık iş birliği protokolüne istinaden bu kapsamlı çalışma, ARED V. ve VI. Dönem Başkanı Birol Fedai, ARED Okullarla İlişkiler ve Eğitim Komitesi Ankara Üyesi Şahin Acar, ARED Eğitim Komitesi Başkanı Aynur Çakır, çalıştaylar sürecinde firmasında bizleri ağırlayan ARED Ankara İl Temsilcisi Erol Gökmen ile pilot sınav için firmasını açarak destek veren Ufuk Morova, Uğur Morova ve tüm bu süreçte emek veren herkesin özverili çalışmaları ve gayretleri sayesinde 7 aylık kısa bir sürede tamamlandı.

ARED tarafından ulusal yeterlilikleri de hazırlanan bu iki mesleğin gelecekte, eğitim kurumlarından eğitimi ve mesleki yeterlilik belgesi alınabilecek. Böylece Endüstriyel Reklamcılık sektöründe, değişen koşullara ayak uydurabilen eğitimli çalışanların istihdam edilmesiyle sektörün rekabet gücü, ürün ve hizmet kalitesi artacak, doğru insan kaynağı planlaması ile zaman ve para gibi kayıplar da engellenmiş olacak.

Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) (Seviye 4) için tıklayınız.

Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi (Seviye 4) için tıklayınız.