Birol Fedai onuruna düzenlenen 5. ARED Ödülleri’nin kazananları belli oldu [ 08 Aralık 2019 ]


Birol Fedai onuruna düzenlenen 5. ARED Ödülleri’nin kazananları belli oldu

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

FESPA Eurasia 2019 Fuarı’nın üçüncü günü, 7 Aralık’ta fuarın kapanış saatine kadar kullanılan oylar sonucunda bu yıl ARED'in V. ve VI. Dönem Başkanı Birol Fedai onuruna düzenlenen 5. ARED Ödülleri’nin kazananları belirlendi. 

Yarışma 5. yılında, “En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü” ve “DenizBank Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü” olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü kategorisine 14 firmadan toplam 24 uygulama ile başvuru yapılırken DenizBank sponsorluğunda gerçekleştirilen Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü kategorisine ise 18 öğrenciden toplam 26 tasarım ile başvuruda bulunuldu.

Her iki kategori için de alınan başvurular arasından finale kalan üç proje, jüri üyeleri Ahmet Özdemirel (Duygu Reklam, Eskişehir), Birol Fedai (Sistem Printing Company, İzmir), Sertaç Ersayın (Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu, Ankara), Günseli Özen (Rota Yayınları, İstanbul), Emre Kuzlu (I-AM İstanbul, İstanbul), Bora Hızal (Ankara Reklamcılar Derneği, Ankara) ve Toloy Tanrıdağlı’nın (Unilever, İstanbul) puanlamaları sonucunda, “En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü” kategorisinin finale kalan üç başvurusu; KUMSMALL, Çekok Gıda ve THY için yapılmış projeler olarak belirlendi. “DenizBank Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü” kategorisinin finalistleri ise DenizBank için tasarladığı ATM kabini ile Mehmet Akif Kulaksız, DenizBank için tasarladığı fuar standı ile Fatih Orhan ve DenizBank için tasarladığı ATM kabini ile Mehmet Akif Kulaksız oldu.

Jüri Plaketleri ve Birol Fedai Mansiyon Ödülleri Takdim Edildi

Her iki kategoride belirlenmiş üçer finalistin projeleri, fuar alanında bulunan oylama alanında sergilendi ve fuar katılımcıları ile ziyaretçileri üç gün boyunca beğendikleri projeleri oyladı. Yarışmanın kazananı 8 Aralık’ta ARED-Club FESPA standında gerçekleştirilen törende açıklandı. ARED Yönetim Kurulu Üyesi Alper Tenşi’nin sunumuyla başlayan törende ARED Başkanı Ahmet Özdemirel kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdi.

Törene katılım gösteremeyen Birol Fedai’nin biyografisinin okunmasının ardından oylamaya katılanlar arasından yapılan çekiliş sonucunda bluetooth hoparlör kazanan dört kişi; Bersa Tekstil’den Emrah Okaytürkan, Deha Reklam’dan Alparslan Demir, Hedef Montaj’dan İbrahim Büber ve İstanbul İnönü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Yusuf Bilal Küçük oldu.

Tüm jüri üyelerine değerli katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür edilerek törene katılım sağlayabilen ARED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özdemirel’e, Rota Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı ve Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen’e ve Türkiye Unilever Yönetim Kurulu Üyesi Toloy Tanrıdağlı’ya plaketleri, ARED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Acar tarafından takdim edildi. Gelecek Vadeden Tasarımcı kategorisine sponsor olarak destek veren DenizBank’ın teşekkür plaketi ARED Saymanı Levent Olcayto tarafından ARED Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göktürk’e takdim edildi.

Jüri oylaması sonucunda En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü kategorisi Birol Fedai Mansiyon Ödülü’nün kazananı İzmir Büyükşehir Belediyesi oturma bankları projesiyle İzmir’den İzmir Açık Hava Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti. olarak belirlenmişti. DenizBank Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü kategorisi Birol Fedai Mansiyon Ödülü’nün kazananı ise DenizBank için tasarladığı totem ile Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nden Fatih Orhan olmuştu. Birer adet 2TB depolama alanına sahip taşınabilir disk kazanan Birol Fedai Mansiyon Ödülü sahiplerinden İzmir Açık Hava Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin ödülü, Pazarlama Müdürü Yaman Vural’a ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nden Fatih Orhan’ın kendisine, ARED Genel Sekreteri İbrahim Demirseren tarafından takdim edildi. 

Birinci, İkinci ve Üçüncü, FESPA Eurasia 2019’daki Oylama Sonucunda Belirlendi

Rota Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı ve Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen tarafından takdim edilen DenizBank Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü kategorisinin ödüllerinde birinciliği GVTO-05 rumuzlu çalışması ile Yeditepe Üniversitesi’nden Mehmet Akif Kulaksız’ın Denizbank ATM kabini tasarımı, ikinciliği GVTO-13 rumuzlu çalışması ile Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nden Fatih Orhan’ın DenizBank fuar standı tasarımı ve üçüncülüğü ise GVTO-04 rumuzlu çalışması ile Yeditepe Üniversitesi’nden Mehmet Akif Kulaksız’ın ATM kabini tasarımı elde etti.


Birol Fedai onuruna düzenlenen 5. ARED Ödülleri’nin DenizBank Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü kategorisinin birincisi olan Mehmet Akif Kulaksız, bir adet dizüstü bilgisayarın sahibi oldu. Ödülü tasarımı hazırlayan Mehmet Akif Kulaksız teslim aldı.
İkincilik ödülünün kazananı Fatih Orhan bir adet grafik çizim tableti kazandı. Ödülü, tasarımı hazırlayan Fatih Orhan teslim aldı.
Üçüncülük ödülünün kazananı Mehmet Akif Kulaksız, bir adet aksiyon kamerası kazandı. Ödülü, tasarımı hazırlayan Mehmet Akif Kulaksız teslim aldı.


ARED Başkanı ve projenin mimarı Ahmet Özdemirel tarafından takdim edilen En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü kategorisinin ödüllerinde birinciliği EIERO-10 rumuzlu çalışması ile İstanbul’dan Heyday Reklam’ın THY projesi, ikinciliği EIERO-08 rumuzlu çalışması ile İstanbul’dan Bfarm Reklam’ın Çekok Gıda projesi ve üçüncülüğü ise EIERO-02 rumuzlu çalışması ile Kayseri’den Deha Reklam’ın KUMSMALL projesi elde etti.

Birol Fedai onuruna düzenlenen 5. ARED Ödülleri’nin En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü kategorisinin birincisi olan Heyday Reklam, 24-27 Mart 2020 tarihlerinde İspanya Madrid’de gerçekleşecek FESPA Global Print Expo 2020 Fuarı’na 1 gece konaklamalı çift kişilik ziyaret ödülü kazandı. Ödülü, Heyday Reklam adına Zenit Led’ten Rıza Demir teslim aldı.

İkincilik ödülünün kazananı Bfarm Reklam, 2.500 TL. (İkibinbeşyüz Türk Lirası) değerinde mağaza hediye çeki kazandı. Ödülü, Bfarm Reklam’dan Bahar Çetin teslim aldı.

Üçüncülük ödülünün kazananı Deha Reklam, 1.500 TL (Binbeşyüz Türk Lirası) değerinde mağaza hediye çeki kazandı. Ödülü, Deha Reklam’dan Emre Demir teslim aldı.

Birol Fedai Onuruna Düzenlenen 5. ARED Ödülleri’nin Kazananları Düşüncelerini Paylaştı

DenizBank Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü kategorisinde birincilik ve üçüncülük ödülünü kazanan Mehmet Akif Kulaksız: “Yarışmayı öğretmenimden öğrendim ve katılım kararı vermemde dijital ortamlardan değil de bölüm öğretmenim tarafından teşvik edilmem etkili oldu. Yarışmaya iki proje birden gönderdim ve bir tanesinin ilk üçte olmasını dilerken ikisinin de finalist olarak seçilmesi beni çok heyecanlandırdı. Gelen bilgilendirme mailini defalarca okudum. Bu durum aslında yarışmanın objektifliğini ve adaletini de ortaya koyuyor. Ürün tasarımı okuyan öğrencilerin projelerinin başka kişiler tarafından değerlendirilmesi ve proje hakkında geri bildirim alınması çok önemli. Ben bunu şu an burada yaşadığım için çok mutluyum.”

DenizBank Gelecek Vadeden Tasarımcı Ödülü kategorisinde ikincilik ve Birol Fedai mansiyon ödülünü kazanan Fatih Orhan: “Yarışmayı öğretmenimden duydum ve şansımı denemek istedim. Bize bu fırsatı sunduğunuz için çok teşekkür ederim, burada olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Diğer arkadaşlarımı da tebrik ediyor ve emeklerini takdir ediyorum. İkinci olmak geleceğim açısından çok iyi bir sonuç, bana iyi imkanlar tanıyacağını düşünüyorum.” 

En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü kategorisinde birincilik ödülünü kazanan Heyday Reklam, Mustafa Göktürk: “Yarışmaya katıldığımız proje Türk Hava Yolları’nın bir projesiydi. Oldukça yoğun başvuru almış olan bu yarışmada birinci olarak seçilmemiz bizleri onurlandırdı. Çalışmamız yurt dışı projesiydi fakat 3. Havalimanı’nda uygulanacak bir proje gerçekleştirdik. Çocuk oyun alanı tasarımı ve üretimi söz konusuydu, bizleri heyecanlandıran bir işti ve başvururken bu yarışmada çalışmamızın başarı elde edeceğine inanıyorduk. Yeni dönemde de aynı çizgide devam ederek başarılı projelerimizle ARED’in düzenlemekte olduğu bu değerli yarışmaya başvuruda bulunacağız.”

En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü kategorisinde ikincilik ödülünü kazanan Bfarm Reklam, Bahar Çetin: “5. ARED Ödülleri’ne katılarak 3D uygulamamız olan Çekok Gıda projesiyle farkındalık yaratmak istedik ve ikinci olduk. Bunun onurunu firmamız adına taşıyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Zülküf Sönmez, Genel Müdürümüz Ersin Sönmez ve tasarımda emeği geçen arkadaşlarımızın başarısı sayesinde ve jüri ile fuar katılımcılarının değerli oylarıyla bu aşamaya geldik ve tekrar teşekkür ederiz. ARED’e ve FESPA’ya düzenledikleri fuar ve yarışma ile sundukları fırsatlar için bir kez daha teşekkürler.” 

En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü kategorisinde üçüncülük ödülünü kazanan Deha Reklam, Emre Demir: “Jüri üyelerine ve katılımcı olarak bize oy veren herkese çok teşekkür ederiz. KUMSMALL’ın projelerinin büyüklüğüne ve önemine uygun ikonik bir tasarım talepleriyle çalışmamızı başlattık. Yarışmaya katılırken başarılı olacağımızı düşünüyorduk.”

ARED Ödülleri’nin Altıncısı için Çalışmalar Önümüzdeki Sene Başlayacak

Türkiye’de kısa zamanda teknolojik gelişim ve yenilikçilik anlamında rekabetçi sektörlerden biri haline gelen endüstriyel reklamcılığın kat ettiği mesafeyi kutlamak, yaratıcı, özgün ve sofistike uygulamalarla sektörde fark yaratan firmaları öne çıkarmak, gençlerin endüstriyel reklam ürünleri sektörüne ilgisini artırmak ve sektörün kalifiye eleman arayışına destek vermek amaçlarıyla düzenlenen ARED Ödülleri’nin altıncısı için çalışmalar önümüzdeki sene başlayacak ve kazananlar yine 3-6 Aralık 2020’de gerçekleşecek olan FESPA Eurasia 2020’de açıklanacak.