BİRİNCİ KUŞAK İKİNCİ KUŞAKTAN NE BEKLER? [ 09 Mayıs 2014 ]


BİRİNCİ KUŞAK İKİNCİ KUŞAKTAN NE BEKLER?

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Genç Aredliler’in Kıbrıs buluşması dahilinde ARED V. ve VI.Dönem Başkanı Birol Fedai’nin sunumuyla “Birinci Kuşak, İkinci Kuşaktan Ne Bekler” semineri 3 Mayıs’ta  düzenlendi.

Sunumu üç temel bölüme ayırarak anlatan Birol Fedai, ilk bölüme “Biz ve Siz” bölümüyle başladı. Bu bölümde birinci ve ikinci kuşak arasındaki temel farkları ele aldı, sosyal yaşamdaki farklılıklardan bahsetti ve ikinci kuşağın değişimi ve gelişimi çok hızlı yakaladığını belirtti.

Konuşmanın ikinci bölümünde kuşak çatışması ve çözüm yolları anlatıldı. Saygı ve saygısızlık kavramlarına değinen Birol Fedai, birinci kuşak zamanında kabul gören manevi kuralların değişiminden ve bunların nasıl kuşaklararası çatışmalara yol açtığından bahsetti. Genç kuşağın özgürlük algısının farklı olduğunun altını çizen Fedai, yetki devri ve sorumlulukların genç nesile onlar dinamizmini kaybetmeden, doğru zamanlamayla verilmesinin öneminden bahsetti.

Seminerin son bölümünü “Bizim Gözümüzde Siz ve Beklentilerimiz” kısmı oluşturdu. Bu bölümde, sorumluluğun özgürlüğün bedeli olduğu vurgulandı ve mantıklı, kararlı ve bilinçli olmanın öneminin altı çizildi.

34 kişinin katılımıyla gerçekleşen seminere Kıbrıs’tan Işıl Reklam’dan İnan Taşçı, Fi Reklam’dan Mehmet İsmetoğulları ve Bilal Gürkan da katıldı.