Başkandan – Temmuz 2017 [ 01 Temmuz 2017 ]


Başkandan – Temmuz 2017

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Değerli Meslektaşlarım,

Birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma, barış ve huzur duygularımızın yoğunlaştığı, sevgi ve özlemle kavuşmaların yaşandığı bir bayramı daha geride bıraktık. Bu vesile ile geçmiş Ramazan Bayramınızı bir kez daha kutlar, her gününüzün bayram güzelliğinde geçmesini dilerim.

Mesleki Yeterlilik Kurumu ile 23 Ocak’ta imzaladığımız protokol işbirliğinde Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü, Keşif ve Montaj İşçisi mesleklerinin ulusal standartlarını belirleme konusundaki çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Mesleki Yeterlilik Kurumu’na sunarak uygunluğunu aldığımız taslak meslek standartlarını Mayıs ayında ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne açtık. Taslak meslek standartları bir ay süresince hem ARED web sitesinde ve sosyal medya sayfalarında hem de MYK’nın web sitesinde kamuoyunun görüşüne sunuldu. Kurumlardan gelen görüşler ve öneriler değerlendirilerek taslaklara yansıtıldı. Taslak meslek standartlarını, MYK sektör komitesinin incelemesine sunulmak üzere Temmuz’un ilk haftasında MYK’ya göndereceğiz. Sektör komitesince incelenen taslak meslek standartları MYK Yönetim Kurulu’na sunulmakta, MYK Yönetim Kurulu, sunulan taslak meslek standartlarını usul yönünden incelemektedir. Yönetim Kurulu tarafından onaylanan ulusal meslek standartları Resmi Gazete’de yayımlanarak ulusal meslek standardı niteliği kazanmaktadır. İzlediğimiz yolun önemli bir bölümünü tamamladığımız bu çalışmada, görüş alma süreci içinde dönüş yapan tüm kurum ve kuruluşlara katkıları için sektörümüz adına çok teşekkür ediyorum.

Yönetim Kurulumuz’un Haziran ayındaki toplantısında hızlıca aldığımız bir kararla Temmuz ayında ARED Endüstriyel Reklamcılık Sektör buluşmamızı Kıbrıs’ta gerçekleştiriyoruz. ARED olarak bu Kıbrıs’ta üçüncü organizasyonumuz olacak. 2010 yılında düzenlediğimiz ARED Kıbrıs toplantısında araç kaplama ile led teknolojisi ve uygulamaları eğitim semineri, 2014 yılında da Genç Aredliler 4. Dayanışma Toplantısı ile “Birinci Kuşak İkinci Kuşaktan Ne Bekler” konulu semineri düzenlemiştik. Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda 6 Temmuz’da düzenleyeceğimiz toplantıda, gelenekselleşen yeni üyelerimize yaka rozeti takdimi ile Kıbrıs’ta sektörde iz bırakan ustalarımıza plaket törenimizi gerçekleştireceğiz. Ardından Eğitmenimiz İlker Kaldı’nın sunumuyla “Bizim Şirketin Ömrü Ne Kadar?” semineri var. Akşam yemeği organizasyonumuzda ise Kıbrıs’taki sektör temsilcileri ile uzun uzun sohbet etme imkanımız olacak. Umarım sizler de bize eşlik edebilirsiniz.

Uluslararası üyelik ve faaliyetlerimizin bir sonucu olarak, global mecralarda paylaşılan sektöre ilişkin verilere ulaşabiliyor, bu verileri bir kaynak olarak kullanabiliyoruz. Ancak ne yazık ki ülkemize ait verilere ulaşmak hâlihazırda imkansız. Haziran ayında başlattığımız “ARED Endüstriyel Reklamcılık ve Baskı Sektörü Ölçümleme Çalışması” anketiyle, sektörün rakamsal verilerle tanımlanmasını amaçlıyoruz. Raporlu ve istatistikî verilerin bulunması sektörün temsili açısından oldukça önemli olduğundan, bu anket çalışması sayesinde sektörümüze büyük bir katkı sağlanıyor olacak. Yapılan bu çalışmada, ankete katılan firmalara ilişkin bilgiler gizlilik çerçevesinde korunacak, sektörün genel hacmine yönelik toplam bilgiler kapsamında raporlanacak. Yalnızca 4-5 dakika süren, www.ared.org.tr adresinden ulaşabileceğiniz veya ARED Bülteni içerisindeki formu doldurarak katılabileceğiniz bu anketle, sektörün temel rakamsal verilerine ulaşmayı ve sonrasında sektöre katkı sağlayacak bu bilgileri raporlayıp anketi yanıtlayan firmalarla paylaşmayı planlıyoruz.

Anket çalışmamızdan bahsetmişken, ARED olarak adım attığımız bir yenilikten daha söz etmek isterim. Mevcut web sitemizde oluşturduğumuz Forum sayfasıyla artık sektörel, hukuksal, mesleki bilgi ve yayınlar daha interaktif bir şekilde paylaşılabilecek. Sektörel bilgi paylaşımı açısından Forum sayfamızı ortak bir alan olarak kullanarak, Forum Kurallarımız çerçevesinde gerçekleşen paylaşımlar ve oluşturulan başlıklarla, yazılı ve diğer paylaşım mecralarına göre daha aktif bir biçimde kullanılan internet ortamında sektör temsilcilerimizin de güncel bir şekilde yer alabilmesini amaçlıyoruz. Sektördeki karşılıklı fikir alışverişinin geliştirilmesi amacıyla oluşturduğumuz Forum sayfamıza www.ared.org.tr adresinden ulaşabilir, Forum sayfamıza üye olup içerik oluşturmaya başlayabilirsiniz.

İşlerinizin bol ve bereketli geçmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Halil Eligür

Açıkhava Reklamcıları Derneği

Başkan

halileligur@ared.org.tr