BAŞKANDAN Ocak 2016 [ 01 Ocak 2016 ]


BAŞKANDAN Ocak 2016

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Sevgili meslektaşlarım,

Öncelikle 2016 senesinin ülkemiz, sektörümüz ve sizler için çok bereketli ve iyi geçmesini diliyorum. Sağlık, mutluluk, huzur ve bol iş temennilerimin yanı sıra en başta ülkemizin ve tüm dünyanın en çok ihtiyacı olan barışın bir an evvel hakim olması en büyük arzumuz.

Bakınız Vikipedia internet ansiklopedisi “zanaatkarlık” için ne diyor:

Zanaat: sermayeden çok nitelikli emeğe dayalı; öğrenimin yanı sıra el becerisi ve ustalık gerektiren meslek. Bu tür mesleklerin erbâbına zanaatkar denir. Marangozluk, ayakkabıcılık, kuyumculuk (takı üreten), kumaş boyama, çömlekçilik, berberlik, bakırcılık gibi mesleklerin hepsi birer zanaattir. Bir kimsenin zanaatkâr olması için el becerisi gerektiren bir malı veya hizmeti sadece satması değil, bilfiil üretmesi gerekir.

Aslında, bizim “tabelacılık” dediğimiz, plotterların, lazerlerin ve routerların olmadığı zamanda gerçek emek ve el becerisi ile yapılabilen bu meslek ne kadar da uyumlu değil mi zanaatkarlık ile? Maalesef endüstriyel devrim ve sanayileşmeden sonra yok olmaya yüz tutan onlarca zanaat arasında tabelacılık ve bu anlamda reklamcılık da var. Çok değil belki bir-iki nesil sonra el emeğini gösterebilen ustalarımız kalmayacak sektörde. O yüzden FESPA Eurasia fuarı sırasında lansmanını yaptığımız “Açıkhavada Dünden Bugüne Ustalarımız” adlı kitabımız ile ne kadar övünsek azdır.

Kitabımızı 2.000 adet olarak bastık, tüm üyelerimize gönderdik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş da dahil olmak üzere birçok kişi ve kuruluştan teşekkür mektupları alıyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Kitabımız basılınca çok ses getirdi ve birçok ilden bize müspet geri dönüşler oldu. Tabii “filanca ustamız niye yok, şurada Ahmet Usta vardı, o da olmalıydı…” şeklinde birçok bilgi alıyoruz ve bu yönde geribildirimler alacağımızı da öngörmüştük. Sizlerden ricamız, bir gayretle eksik kalan ustalarımızın bilgilerini tekrar toparlayabilmemize yardımcı olmanız. Bu şekliyle sene sonunda kitabın ikinci baskısını güncelleştirilirmiş olarak basabiliriz ve tüm ustalarımızı bu kitap vesilesi ile kucaklamış, anmış ve saygılarımızı göstermiş oluruz.

8. Dönem Yönetim Kurulu olarak seneye çok hızlı bir giriş yaptık. Yönetim Kurulu’ndaki tüm arkadaşlarım yüksek motivasyonlu ve çok heyecanlılar. Birçok yenilik, proje ve planı çalışma programlarımıza koyduk. İletişimimiz ve arkadaşlığımız yüksek seviyede. Sizlerin de destekleri ile önümüzdeki dönemde Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımızla çok güzel işler ve faaliyetler yapacağıza hiç şüphem yok. Çalışma plan ve programlarının belirlendiği şu aylarda sizlerin de katkısı çok önemli. Lütfen gerek şahsıma ve YK Üyelerine gerekse merkez ofisimize her türlü eleştiri, iyileştirme, fikir ve önerinizi sunmaktan çekinmeyiniz.

ARED’in dahil olduğu dernek ve kurumların sayısını arttırmak derneğimizin kurulduğu günden itibaren merkezi amaçlarından biri olmuştur. 8. Dönem Yönetim Kurulu’nun göreve gelmesiyle yapılan ilk aktivitelerden biri de TÜRKONFED’e üyeliğimizin gerçekleşmesidir. Artık daha fazla meslek grubu, bilgi kaynağı ve çalışma komitesi ile iletişim içindeyiz. Bilinirliğimiz, temsil yeteneğimiz ve erişimimizin artmasıyla beraber, dernek olarak gücümüz her geçen gün büyüyor. Çeşitli çalışma komitelerinde ve toplantılarda sizlerinde fayda sağlayabileceği ve sizin de katma değer sağlayabileceğiniz daha aktif bir çalışma dönemi bizleri bekliyor.

İşlerinizin bol ve bereketli geçmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum.

 

Saygı ve Sevgilerimle.

Halil Eligür