Başkandan – Kasım 2017 [ 01 Kasım 2017 ]


Başkandan – Kasım 2017

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Değerli Meslektaşlarım,

Bir yılın daha sonuna gelmek üzereyiz. Ticari faaliyetlerimizde hedeflenen ciro ve karlılıkları son bir gayretle artırabileceğimiz en kıymetli aylar bunlar. Bir çok sektör oyuncumuz en iyi cirolarının yılın son çeyreğinde gerçekleştiğini belirtiyor. Yıl boyunca çeşitli illerde gerçekleştirdiğimiz toplantılarda sadece fiyat odaklı rekabetin sektöre ne kadar çok zarar verdiğini anlattık. Verim, katma değer yaratma, müşteri ilişkilerinde, üretim bölümlerimizde yaratıcı çözümler ve networking ile bunun üstesinden gelebileceğimizi paylaştık. Artan maliyetler ve azalan satış fiyatları açmazından bahsettik. Sene boyunca yaptığımız bu etkinliklerde ve eğitimlerde en azından bir üyemize bile faydalı olabildiysek ne mutlu bize, tüm senenin çabasının karşılığını aldık demektir.

Sene sonu yaklaşırken 7-10 Aralık tarihlerinde İstanbul CNR Expo’da düzenleyeceğimiz FESPA EURASIA fuarımız bu senenin son ve en önemli etkinliği olacak. Malum 15 Temmuz darbe girişiminin ardından uzunca bir süredir meslektaşlarımız makine ve diğer altyapı yatırımlarını ertelemişti. Artık daha iyimser ve güzel bir 2018 geçireceğimiz beklentisiyle bu fuarda yeni teknolojileri, hizmet ve ürünleri görüp deneyimleme şansımız olacak. Bu fuarın ARED ortaklığı ile beraber düzenlendiğini, yani sizlerin fuarı olduğunu hatırlatarak tüm meslektaşlarımızı buradan bir kez daha davet etmek istiyorum.

Geçtiğimiz haftalarda ESF (European Sign Federation) Genel Kurulu’nu Almanya’da gerçekleştirdik. Oralardan birkaç haber vereyim; İtalya Tabelacılar Derneği bu aralar farklı şehir ve belediyelerin keyfi yaptırımları ile uğraşıyor ve bunları düzenli bir hale getirmeye çalışıyor. Işıklı tabelaların farklı parlaklıklardaki görünümleri şu an gündemde. Tüm tabelaların aynı ve belirli bir seviyeyi geçmeyen parlaklık seviyesine gelmesi konusunda çalışıyorlar, cm² başına kandela / ansi-lümen ölçen aparatlar geliştiriyorlar. ESF bir yandan tüm Avrupa ülkeleri için tabela standardizasyonu çalışmalarına devam ediyor. Bu manada çok zorluk var tabii. Her ülke haklı olarak lokal anlamda farklılaşma ve kendi çıkarlarını koruma gayretinde olduğu için şu an kısa vadede bir sonuç alınması zor gözüküyor. Ancak lobicilik faaliyetleri devam etmekte.

Antalya İl Toplantısı öncesinde Ekim Ayı Yönetim Kurulu toplantımızı, ARED Antalya İl Temsilcisi Ahmet Bayraktar ile Genç Aredliler Genel Sekreteri Alper Tenşi’nin de katılımıyla, SDS Antalya’da gerçekleştirdik. Yönetim Kurulu toplantımız sonrasında Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne geçerek programımızı tamamladık. Böylece bu seneki son il toplantımızı da gerçekleştirmiş olduk.

Bu vesile ile Antalya’daki toplantımızın gerçekleşmesine katkı sağlayan Antalya İl Temsilcisi Aktif Dijital’den Ahmet Bayraktar, Genç Aredliler Genel Sekreteri Alper Tenşi, Antalya Otelciler, Pansiyoncular, Camcılar, Reklamcılar ve Matbaacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Özcan Sucu’ya, toplantının gerçekleştirilmesine sponsorluklarıyla destek veren; Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Antalya Otelciler, Pansiyoncular, Camcılar, Reklamcılar ve Matbaacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, FESPA Eurasia, Fleksmedia, İstanbul Reklam, Rekpa Display Reklam Ürünleri, SDS ve Unifol firmalarına, ARED’i ağırladıkları için SDS Antalya ekibine ve tüm emeği geçenlere buradan bir defa daha teşekkür ediyorum.

İşlerinizin bol ve bereketli geçmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Halil Eligür

Açıkhava Reklamcıları Derneği

Başkan

halileligur@ared.org.tr