BAŞKANDAN Kasım 2016 [ 01 Kasım 2016 ]


BAŞKANDAN Kasım 2016

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Sevgili meslektaşlarım,

Zorlu bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. Bu sene içinde memleket olarak çok çeşitli badireler atlattık, atlatıyoruz. Sektörümüzün de bu olaylardan etkilenmemesi mümkün değil tabii. Velhasıl her yeni gün yeni bir umut… Dolayısı ile hiç umudumuzu kaybetmeden önümüze bakmaya, işlerimizi etik kurallar çerçevesinde düzgün yapmaya ve ülke ekonomisine, istihdama katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Hepimizin bildiği üzere sektörümüzde kullanılan birçok malzemenin ana hammaddesi yurtdışından gelmekte. Dolayısı ile son zamanlarda görülen döviz kuru artışlarının etkisi maliyet yapılarımızı önemli ölçüde etkileyecek. Kurumsal firmaların ihalelerinde çokça duyduğumuz bir konu var: girilen ihale fiyatlarının Türk Lirası bazında sabitlenmesi. İhale süreci, başlangıç ve bitiş tarihi net ise ve riski yönetebilecek durumdaysanız sorun yok. Ancak uzun vadeye yayılan durumlarda bu kur artışlarının maliyetlerinize olan etkisini hesaplamamız ve fiyatlarınızı ona göre düzenlememiz gerekiyor.

Mesela şu andan 2017 Mayıs ayındaki döviz kurunu tam tahmin edebiliyorsanız, reklamcılık mesleğinin yanında ekonomistlik, yatırım danışmanlığı v.b. meslekleri de düşünmenizin zamanı gelmiş bile. Dolayısı ile riskleri hesaplanmış, sağlıklı bir fiyat yapısı oluşturmak hele hele böyle dönemlerde firmalar için çok büyük önem arz ediyor. Her zaman vurguladığım gibi rekabet tabii ki olsun ancak sadece fiyata dayalı değil.

8-11 Aralık’ta CNR Expo’da düzenleyeceğimiz FESPA Eurasia Fuarımız’a yıl boyunca sizleri davet ettik, bu fuarın ARED’in ve sektörün fuarı yani sizlerin fuarı olduğunu elimizden geldiğince açıklamaya gayret ettik. 2016’da gerçekleştirdiğimiz altı ARED İl Toplantısı’nda Türkiye’nin dört bir yanından meslektaşlarımızdan dördüncü defa kapılarını açacak fuarımızda bizimle beraber ev sahipliği yapmalarını rica ettik. Umuyorum ki büyük emek ve özverilerle düzenlenen bu fuar, sektöre ve ARED’e ihtiyaç duyduğumuz pozitif ivmeyi kazandırır; katılımcıları ve ziyaretçileri daha olumlu bir 2017’ye hazırlar.

ARED Yönetim Kurulu ve ARED ve FESPA Eurasia ekipleri olarak dört gün boyunca ARED-FESPA standında sizleri bekliyor olacağız. Siz değerli misafirlerimizle fuar ortamında sohbet etme imkanı bulmak, yorum ve önerilerinize vakıf olmak, önümüzdeki seneye dair görüş paylaşmak beni ve çalışma arkadaşlarımı çok mutlu edecek.

İşlerinizin bol ve bereketli geçmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Halil Eligür

Açıkhava Reklamcıları Derneği

Başkan

halileligur@ared.org.tr