BAŞKANDAN KASIM 2015 [ 01 Kasım 2015 ]


BAŞKANDAN KASIM 2015

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Derneğimizin 8. Olağan Genel Kurulu 22 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşti. Özel hayatlarına ait bir Pazar gününü ve değerli zamanlarını ayırıp bu koskoca ailenin gönüllü bir ferdi ve neferi olarak Genel Kurulumuz’a katılma sorumluluklarını yerine getiren tüm üyelerimize tekrar teşekkür etmek isterim.

Genel Kurul’da, geride bıraktığımız 3 yıllık dönemde gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri anlatan raporu, bir kitapçık halinde üyelerimize sunduk. Bu başarılarla dolu dönemin en büyük mimarları ARED merkez ofis çalışanlarımızla birlikte çok değerli Yönetim Kurulumuz kuşkusuz. Gönüllülük esasına dayanan bu sinerjiyi, her ay düzenlenen toplantılarla -ki bu kabaca 18 İstanbul içi ve 18 İstanbul dışı olmak üzere 36 eder, sürdürebiliyor olmak inanın çok zor bir iş. Kaldı ki ARED Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımın sadece toplantılarda değil, aktif çalışma komiteleri, ara bölgesel ve il toplantıları, farklı lobi çalışmalarında, çeşitli kurum ve kuruluşlara ilişkilerini de düşündüğümüzde, iş ve özel hayatlarından ciddi fedakarlıklar yaptıkları gerçeği gözler önüne seriliyor. Bu yüzden bir kez daha Yönetim Kurulu’nda yer alan arkadaşlarımıza en içten minnetlerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca Yönetim Kurulumuz’da yer almayıp, çalışma komitelerimizde aktif rol üstlenen tüm üyelerimize, ARED eğitim gönüllülerine ve İl Temsilcilerimiz’e tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm bu çalışmalarımızın ete kemiğe bürünmesini sağlayan ve derneğimizin tüm yükünü sırtlayan sevgili merkez ofis çalışma arkadaşlarıma da minnetlerimi sunuyorum.

Üç sene önceki Genel Kurulumuz’da 4. ve 5. Dönem Başkanımız Birol Fedai’nin kullandığı cümleyi tekrar kullanabilmekten büyük gurur duyuyorum:  “Bütün faaliyetlerini üye aidatları, bağışlar, fuar gelirleri ve sponsorluklarla karşılayan bir derneğin Yönetim Kurulu olarak, bu toplantılara ve bahsettiğim aktivitelere katılım için derneğimizin bir kuruşunu bile kullanmadık”. Kurucu Başkanımız Murat Ürünsak’ın sözlerini de tekrar hatırlatmak isterim: “Görevde bulunduğumuz süre boyunca ne ben ne de arkadaşlarım bulunduğumuz pozisyonlarımızdan dolayı herhangi bir maddi çıkar, ihalede avantaj, gizli ticari bilgi gibi faydalar elde etmedik”.

Alnımızın akıyla aldığımız bayrağımızı bir sonraki döneme aynı şekilde taşımanın mutluğunu ve gururunu duyduğumu belirtmeliyim. Yapılan onca faaliyetin dışında şahsımı en memnun eden ve gurur duyduğum başarımız, ARED’in olması gereken adil, saygın, tarafsız, uluslararası, çalışkan, şeffaf, güvenilir bir kurumsal kimlik oluşturmuş olmasına olan katkımızdır.

ARED’in 7. döneminde gerçekleştirdiğimiz çalışmaların bir çoğu aslında temellerinin atıldığı, yollarının yarılanmış olduğu, düzgün ve düzenli takip ve çalışma ile hedeflenen seviyelere ulaşmalarının çok da zor olmadığını düşündüğümüz çalışmalar. Yani özetle bu faaliyetlerin tam da yarısındayız. Bu yüzden önümüzdeki dönemde de bu çalışmaların nihayete erdirilmesi için Yönetim Kurulumuz’un çoğunluğunu aynı tutarak sadece 3 oyuncu değişikliği ile 8. dönemde de faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

Bu duygularla 8.dönemimizin derneğimize, üyelerimize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.

Saygı ve sevgilerimle,

Halil Eligür

Açıkhava Reklamcıları Derneği

Başkan

halileligur@ared.org.tr