Başkandan – Eylül 2018 [ 01 Eylül 2018 ]


Başkandan – Eylül 2018

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Derneğimiz ve FESPA ortaklığıyla düzenlenen FESPA Eurasia 2018 için çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Önceki yazımda ve basın bültenlerimizde de belirttiğimiz gibi fuarımız bu sene İFM İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleniyor. 6 -9 Aralık’ta gerçekleşecek fuarımıza ziyaretçi kayıtları devam ediyor, katılımcıların ise yer ayırtmak için az zamanı kaldı. FESPA Eurasia fuarımızın 6. senesinde tüm sektör temsilcilerimizi fuarımızda ağırlamayı dört gözle bekliyoruz.

Sektörümüze eğitimli çalışan kazandırmak ve sektörümüzün eğitim seviyesini yukarıya taşımak amacıyla yola çıktığımız okullarla iş birliklerimizi sürdürmeye ve güçlendirmeye çalışarak sektörel eğitime katkı sağlıyoruz. MEB ile iş birliğimizin 10. yılında, iş birliği içinde olduğumuz okullar arasına İstanbul Üsküdar’daki Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de eklendi, yönetimi ve sorumluluğu ise Genç Aredliler tarafından üstlenildi. Yeni eğitim öğretim yılında iş birliğinde olduğumuz 4 okulla eğitime ve sektörümüze katabileceklerimiz için heyecanlıyız.

17 Eylül’de başlayan 2018 – 2019 eğitim öğretim yılının tüm eğitmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını temenni ediyorum. MYK ile yapılan iş birliği protokolü sonrası hazırladığımız taslak ulusal yeterlilikleri kurum ve kuruluşların görüşlerine sunmuştuk. Bir ay süren görüş süreci sonunda aldığımız dönüşler doğrultusunda taslak ulusal yeterlilikleri son haline getirdik ve taslağımıza göre pilot sınavımızı gerçekleştirdik. Mesleki Yeterlilik Kurumu’nda gerçekleşen MYK Metal Sektörü Komitesi 45. Toplantısı’nda taslak ulusal yeterliliklerle ilgili komite üyelerinin de görüşleri alındı. Görüşlere göre son revizyonlarını yapacağımız taslağımız MYK Yönetim Kurulu’nun da onayıyla resmiyet kazanacak ve böylece mesleklerimiz belgelendirilebilir hale gelecek. Tüm bu süreçlerin sonunda Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi mesleklerinin, yeterliliği belgeyle tescillenmiş çalışanları olacak, sektörümüzün kalitesi artacak ve rekabet gücümüz gelişecek.

Senenin son ARED İl Toplantısı’nı 9 Ağustos’ta Sakarya’da, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdik. Sakarya’da ilk kez İl Toplantısı düzenledik ve ilgili sektör temsilcilerinin yüksek katılımıyla verimli bir toplantıyı geride bırakmış olduk. Toplantımıza sponsorluklarıyla destek veren FESPA Eurasia, Frimpeks, İstanbul Reklam ve Unifol firmalarına, çalışmalarıyla destek veren ARED İstanbul Üyesi Şaban Beyler, ARED Sakarya İl Temsilcisi Tugay Demirci ve tüm emeği geçenlere, toplantımıza katılım sağlayan sektör temsilcilerimize çok teşekkürler.

Derneğimizin Kurucusu ve Onursal Başkanı Murat Ürünsak adına düzenlediğimiz 4. Geleneksel ARED Endüstriyel Reklam Ödülü 2018’e katılımlar 26 Ekim’e kadar devam ediyor. En yenilikçi endüstriyel reklamı üreten ve uygulayan firmayı tespit etmek ve ödüllendirmek, endüstriyel reklam sektörünün gelişimine katkı sağlamak için düzenlediğimiz 4. Geleneksel ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’nde bu seneki yeni ödül kategorileri ile sektörümüze değer katmayı ve yaratıcı uygulamaları ödüllendirerek sektör temsilcilerini cesaretlendirmeyi amaçlıyoruz. Oylama ve finalini, 6 – 9 Aralık’ta İFM’de düzenlenecek FESPA Eurasia 2018 fuarımızda yapacağımız ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’nde oylamaya katılanlara da ayrıca ödül var. Oylamaya katılmak isteyenler ödül şansı elde etmek için fuarımızı ziyaret edebilirler. Siz de yaratıcı uygulamalarınızla ARED Endüstriyel Reklam Ödülü’ne katılıp hem firmanıza hem de sektörümüze ilham olabilirsiniz.

İşlerinizin bol ve bereketli geçmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Halil Eligür

Açıkhava Reklamcıları Derneği

Başkan

halileligur@ared.org.tr