Başkandan Eylül 2016 [ 01 Eylül 2016 ]


Başkandan Eylül 2016

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Sevgili meslektaşlarım,

Ekim ayının başında ARED Yönetim Kurulu olarak Konya’daydık. Çok güzel insanlarla tanışma ve görüşme fırsatları bulduk, firmaları ziyaret ettik. Konyamız’daki sorunlar da genel olarak tüm illerimizdekilerle aynı. Fakat bu ilimizde sektörümüzde genel olarak bulunan bir araya gelememe sorunu bir üst seviyeye taşınmış. Bazı firmalar gruplaşırken, bir takım firmalar da genel olarak yalnız başlarına bir pozisyonlaşma içerisindeler. Bu tip ayrışmaların içinde hep eskiye dayanan bir hikaye var. Genel olarak bir projede & ihalede bir firmanın akıl almaz bir fiyatla işi aldığı, sonra bu işi hakkıyla yapmadığı, sektörün fiyatlarını ve kalitesini düşürdüğü vb. konular devamlı söylenir, hatta biraz kulaktan kulağa yayılıp olmadık mitlere dönüştürülür. Bu hikayeler hepimizin çevresinde vardır ve yıllardır söylenedurur. Şahsi fikrim bu tip söylencelere millet olarak çok fazla ve gereksiz yere takıldığımızdır.

Kendimizden çok başkasının ne yapıp ne yapamadığı ile daha çok ilgilenen bireyler haline geldik biraz da… Öz eleştiri yapmayı ihmal ediyoruz. Rakip firmalar ne yaparsa yapsınlar, önemli olan sizlerin önce firmalarınızda yapacağınız iyileştirmeler, düzenlemeler ve yenilikler. İşlerimizi doğru, hakkaniyetli ve bilimsel yaptığımız sürece başarının gelmesi kaçınılmaz. Düzgün iş yapmayan firmalar zaman içinde birer birer elenecektir. Kendi işimize odaklanmamız ve değişen koşullara ayak uydurabilen bir sistem kurmamız artık şart.

Dernek olarak ülkemizde faaliyet gösteren tüm işyeri tabelalarının çevreye ve insan sağlığına negatif etkisinin olmaması, kullanılan tüm malzemelerin belirli bir kalite seviyesinde standartlaşması, görsel açıdan kirlilik yaratmaması en büyük hedef ve isteklerimizden. Bu konu ile ilgili çeşitli sektörlerden bazı düzenleme ve yönetmeliklere ilgili bilgiler geliyor bizlere. Bu noktada Konya’da tabelacı arkadaşlarımızın sorunlarını dinlerken bir konu hakkında bilgi sahibi olduk: Konya Eczacılar Odası, Sağlık Bakanlığı’nın 12/04/2014 tarihinde yayınladığı  “ECZANE LEVHA STANDARTLARI KILAVUZU” belgesini referans göstererek, eczane tabelalarının üretimi ile ilgili haksız rekabeti doğurabilecek ve belirli firmaları işaret ve tavsiye eder nitelikte bir yönlendirme yapıyordu web sitesinden. ARED olarak hemen harekete geçtik ve Genel Koordinatörümüz Avukat Ayşe Aydın tarafından hazırlanan yazıyı KEO’ya göndermeye hazırlandık. Tam bu sırada gördük ki bahsi geçen yazı web sitesinden aniden kaldırılmış…

Her şeye rağmen şu bir gerçek ki ARED olarak Konya’da toplantı yapıyor olmamız bile hem sektöre hem de tüm oyunculara bir motivasyon, bir hareket getirdi. Bu tabela konusu, birlikte hareket etmenin ve dayanışma içinde olmanın önemini anımsatan ve derneğe neden üye olmalıyım sorularının cevabını içinde barındıran  güzel bir deneyime vesile oldu. Şunu da eklemeliyim ki, web sitesinden yayının kaldırılması oluşan haksız rekabet ihlalini ortadan kaldırmamakta. Bu nedenle, bu konudan dolayı zarar gören üyelerimizin talebi halinde konunun takipçisi olacak ve üyelerimizin haklarını savunacağız.

10 Kasım’da kısmet olursa ARED olarak 2016’nın son İl Toplantısı’nı Bursa’da gerçekleştireceğiz. Aralık ayında geçekleşecek FESPA Eurasia fuarımızdan önce dostlarla toplu olarak buluşacağımız son platform olacak Bursamız. Dolayısı ile gelebilecek yakın çevredeki herkesi bekliyor olacağız.

İşlerinizin bol ve bereketli geçmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Halil Eligür

Açıkhava Reklamcıları Derneği

Başkan

halileligur@ared.org.tr