Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde Bakan Avcı’yı Ağırladı [ 30 Eylül 2014 ]


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik ve Ömer Açıkgöz, Ankara Vali Vekili Kemal Karadağ, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, öğretmenler, öğrenciler, sektör temsilcileri ve veliler katıldı.

Mesleki eğitime verdikleri önemi kamuoyuyla bir kez daha paylaşmak amacıyla törenin Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldığını belirten Bakan Avcı törendeki konuşmasında “Bu ders yılından itibaren önümüzdeki yıllarda, en büyük önceliğimiz mesleki ve teknik eğitim olacak. Hükümet programımızda da bu çok açık bir biçimde vurgulandı. Strateji planımızda da vurgulandı. Teknolojideki değişimleri, gelişmeleri eğitim sistemimize aktarabilmek için ne mümkünse yapacağız. Bu amaçla sektörle çok yakın bir işbirliği içerisindeyiz. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz, sektördeki tüm paydaşlarla, mesleki ve teknik eğitimimizi; nasıl bir adım ileri götürürüz diye gece gündüz çalışıyor. Bu yıldan itibaren, özellikle mesleki ve teknik eğitim alanında çok köklü değişimler, dönüşümler yaptığımızı ve bu okulların önümüzdeki yıllarda öğrencisi olmak için kıyasıya yarışılan okullar olduğunu sizler de göreceksiniz. İleride meslek hayatına atıldığınızda da bu okullardan mezun olmanın gururunu yaşayacaksınız.” dedi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde katılımcılara okulu tanıtmak amacıyla bölümleri tanıtıcı standlar hazırlandı. ARED’in girişimleri ile 2011-2012 eğitim-öğretim yılında açılan Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim Programı standı, ARED Eğitim Gönüllüsü Şahin Acar’ın organizasyonuyla, SDS Ankara, Apostrof Reklam, Başkent Reklam, Teknik Neon, Kömen Reklam, Neta Display ve Kıvanç Bayrak firmalarının katkılarıyla hazırlandı. Törende Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim Programı standını ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile beraberindeki protokole Şahin Acar ev sahipliği yaparak ARED’in eğitim faaliyetleri hakkında protokolü bilgilendirdi.