ARED yönetimi Eylül'de yoğun bir gündemle toplandı [ 10 Eylül 2020 ]


ARED yönetimi Eylül'de yoğun bir gündemle toplandı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Yönetim Kurulu, pandemi salgını nedeniyle 2021 yılına ertelediği FESPA Eurasia fuarı çalışmalarıyla ilgili firma ziyaretlerini gerekli önlemler dahilinde sürdürmeye devam edecek.

ARED Yönetimi, derneklere getirilen toplanma ve faaliyet yasaklarını göz önüne alarak Zoom aracılığıyla üyeleriyle bir araya gelecek. COVID-19 döneminin sektörel etkilerinin ve alınan tedbirlerin değerlendirileceği ve üyelerin Dernek’ten beklentilerinin görüşüleceği bu toplantının tarih ve zamanı ayrıca duyurulacak. 

ARED Yönetimi, İhracat ve İş Geliştirme Komitesinin organizasyonu ile T-Soft firmasıyla ARED’in yapabileceği e-ticaret çalışmaları hakkında görüşme yaparak sonuçları değerlendirecek. 

6. ARED Ödülleri’20 çalışmalarının profesyonellere yönelik olarak düzenlenen “En İyi Endüstriyel Reklam Ödülü” kategorisi bu yıl için askıya alındı. Öğrencilere yönelik olan “Gelecek Vadeden Tasarımcı” kategorisi için sponsorluk çalışmaları devam ediyor. 

ARED Yönetimi, üyelerle teması arttırmak ve iş geliştirmelerine fayda sağlamak amacıyla belirlenen konularda sektör için eğitici video içerikleri oluşturarak ARED Youtube kanalında yayınlamaya hazırlanıyor. Projenin detayları ve sponsorluk şartları tamamlandığında ayrıca duyurulacak. 

ARED 20. Yıl Almanağı hazırlanacak. Başlangıçta dijital ortamdan yayınlanacak olan çalışma, sponsor bulunduğu veya reklam alındığı takdirde basım ve dağıtımı da yapılacak.

ARED’in hazırladığı taslak “Endüstriyel Reklamcılık” ders modülü dosyası 24.07.2020 tarihinde MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne iletilmişti, çalışmanın devamı için MEB’den yanıt bekleniyor. ARED, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile iş birliği protokolü gereği 2020-2021 eğitim öğretim yılı öğretmenlerin hizmetiçi eğitimi için Corel Photo Paint eğitimi teklifi hazırlayarak Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı’na iletti.

Açıkhavada Dünden Bugüne Ustalarımız kitabının ikinci baskısında yer alacak olan Açıkhavada Dünden Bugüne Sektöre Değer Katanlar çalışmaları hakkında tasarımsal rota çıkarıldı. Kitabın basım sponsorluğunu ATO’nun üstlenmesi bekleniyor. 

FESPA’nın 8 Eylül 2020 tarihinde zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantısına ARED’i temsilen Genel Sekreter İbrahim Demirseren katıldı. Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Hırvatistan, Meksika ülkelerinin de katıldığı toplantıda, tüm derneklerin üyelerinin finansal zorluklar çektiği ve tüm ülkelerin benzer sorunlar yaşadıkları paylaşıldı.