ARED Yönetim Kurulu Kasım toplantısı da online gerçekleşti [ 27 Kasım 2020 ]


ARED Yönetim Kurulu Kasım toplantısı da online gerçekleşti

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Yönetim Kurulu sosyal medya üzerinden yapılan anketler ile Derneğe gelen diğer talep ve sorular dahilinde ihracat konusunda sektör firmalarına destek olabilecek çalışma ve projelerin araştırılmasına karar verdi.

Toplantı başında katılım sağlayan İstanbul Bayrampaşa Ali Ülker Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ercan Özyurt ile yapılan görüşme sonucuna göre “Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı)” mesleğinde kalfalık ve ustalık belgesi almak isteyenlerin belgelendirilmesi konusunda öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşülecek, Türkiye genelini kapsayacak bir iş birliği olup olmadığı araştırılacak ve bu bilgiler üzerine konuyla ilgili İstanbul Bayrampaşa Ali Ülker Mesleki Eğitim Merkezi ile iletişime geçilecek.

ARED’in de katılımıyla gerçekleşen Ankara Kent Konseyi ve ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü toplantılarında belirtilen tabelalar için yıllık bakım ve onarım sözleşmesi yapılması ve bunun ARED’in de temsil edildiği bir kurul tarafından denetlenmesi önerisi sektör için artık bir gereklilik olduğundan sürdürülecek. 

6. ARED Ödülleri Gelecek Vadeden Tasarımcı Yarışması’nın üniversitelerde ilgili bölümlere duyurulması amacıyla gerçekleşen üniversite görüşmelerindeki hocaların görüş ve önerileri değerlendirildi. ARED’in üniversitelerle iletişiminin sürekliliği ve geliştirilmesi amacıyla ARED Eğitim Komitesi’ne bağlı “Üniversitelerle İlişkiler” adlı bir komite oluşturuldu. Komitenin Başkanı ARED Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göktürk olurken komite üyeleri ise ARED Yönetiminde olmayan üyelerden seçilecek. 

ARED Maliyet İyileştirme Platformu ürünü olan Cras Sigorta iş birliği çalışması yıl sonuna kadar aynı şekilde sürdürülecek.  

ARED Atölye Sektörel Eğitim Videoları çekimlerinde kesinleşen çekimler Kasım’da başlayacak. Bu çalışma kapsamında sektörün ustalarıyla da eski tekniklerin anlatıldığı videolar çekilecek. 

Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılıkta Dünden Bugüne Sektöre Değer Katanlar çalışmaları, atamaları gerçekleşen ARED Seçiciler Kurulu Üyeleri desteği ile hızlandırılacak.