ARED Üyesi Olympos Reklam, Türkiye`nin İlk Yerli Optik Kesim Cihazı’nı Üretti [ 27 Nisan 2015 ]


ARED Üyesi Olympos Reklam, Türkiye`nin İlk Yerli Optik Kesim Cihazı’nı Üretti
ARED Üyesi Olympos Reklam, Türkiye`nin İlk Yerli Optik Kesim Cihazı’nı Üretti
ARED Üyesi Olympos Reklam, Türkiye`nin İlk Yerli Optik Kesim Cihazı’nı Üretti

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Olympos Reklam’ın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı`nın (KOSGEB) desteğiyle iki yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda ürettiği tamamen Türk yapımı, servo motor ve optik sisteme sahip plotter Nisan ayında basına tanıtıldı. Lansman toplantısına katılan KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün ve ARED üyeleri Olympos Reklam’ı bu önemli günde yalnız bırakmadılar.

Açıkhava reklamcılığının olmazsa olmazlarından ve şu ana kadar firmaların yurtdışından temin ettikleri bir cihaz olan plotterın Olympos Reklam tarafından Türkiye’de üretilerek satışa sunulduğunu belirten Olympos Reklam Genel Müdürü Altuğ Çimen “Cihaz dünya standartlarında kaliteye sahip ve birçok ithal markanın üçte bir fiyatında. Bu cihazla dövizin dışarıya akmasına engel olup, Türkiye ekonomisine katkı sağlıyoruz” dedi.

Yüksek hızlarda işlem yapabilen cihazın servo motorunun sessiz çalışması ve Çin’den ithal edilen rakiplerine kıyasla 2 kat hızlı olmasının yanı sıra CorelDraw gibi birçok programdan direkt kesim yapabilmesi, etiket kesimlerinde cropları otomatik algılaması ve İngilizce veya Türkçe kullanılabilen menüsü Olympos Reklam’ın plotterini öne çıkaran özelliklerden.

Ülke içinde 6 ayda 150 satış gerçekleştirdiklerinin altını çizen Altuğ Çimen, “Tesisimiz ayda 100 makine üretebilecek kapasitede. Bu kapasiteyi 500`e çıkarmayı planlıyoruz. Cihazı 3 bin 750 TL`den satışa çıkardık. Birleşik Arap Emirlikleri, Azeybaycan, İtalya gibi ülkelerden talep geldi. Bu ürünümüzü dünya markası yapmaya kararlıyız.” sözleriyle aldıkları olumlu tepkiden duydukları memnuniyeti belirtti.

Ülkemiz için gurur kaynağı olacak ve kalitesi ve maliyet avantajı ile ülke ihracatımızda kısa sürede önemli yer alacak bu makine, 18-22 Mayıs tarihlerinde Köln, Almanya’da düzenlenecek FESPA 2015 Fuarı’nda görücüye çıkacak.