ARED Üyesi Derinled, Bronz A’ Design ile Ödüllendirildi [ 05 Mayıs 2014 ]


ARED Üyesi Derinled, Bronz A’ Design ile Ödüllendirildi

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Derneğimiz üyesi Derinled, ahşabı LED teknolojisi ile birleştiren armatürü Roof ile en prestijli uluslar arası tasarım yarışmalarından olan A’ Design Award’da Bronz ödüle layık görüldü.


Roof ile Derinled, A’ Design Award 2014’te, aydınlatma kategorisinde ödüllendirilen tek Türk markası oldu. 2 yaşını henüz doldurmuş olan Derinled genç, dinamik, yenilikleri takip eden bir AR-GE ekibine sahip. Deneyimli mühendis kadrosu ve endüstriyel tasarımcılardan oluşan ekip LED teknolojisi  ve tasarımı birleştiren fonksiyonel ürünler geliştiriyor. 
Ahşabın sıcak dokusunu, LED’in çevreci yaklaşımı ie bir araya getirme fikrinden yola çıkan endüstriyel tasarımcı Hafize Beysimoğlu, Roof’un konsept geliştirme sürecinde iletişim konusuna odaklandı. Ürünün potansiyel kullanım alanlarından olan restoran, ofis, toplantı salonları gibi iç mekânlarda insanları ışık çatısı altında toplayarak iletişim deneyimi yaşatmayı hedefliyor.  Ürün, bir aydınlatma armatürü olmasının yanında tek formda iki farklı montaj biçimi ile kullanıldığı mekâna uyum sağlıyor. Bu modüler yapısı sayesinde, Roof direkt ve endirekt ışık çıkışı olanağı sunarak, keyifli ve hareketli bir aydınlatma çözümü sunuyor.
A’ Design Award’ta bu yıl 105 farklı kategoride, 208 ülkeden gelen yaklaşık 12 bin tasarım değerlendirildi. Yarışma bilim insanları, önde gelen basın mensupları, tasarımcılar ve deneyimli girişimcilerden oluşan 50 kişilik kalabalık bir jüri heyetine sahip. Uluslararası düzeyde çalışmaların değerlendirildiği A’ Design Award bu anlamda dünyanın en kapsamlı yarışması olma özelliğini taşıyor. Ağustos ayında İtalya’nın, Como Gölü’nde düzenlenecek olan galada ödüller sahipleriyle buluşacak.