ARED Ulusal Meslek Yeterlilikleri Oluşturma Çalıştayı Ankara’da Düzenlendi [ 10 Mayıs 2018 ]


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED tarafından hazırlanan Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) (Seviye 4) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi (Seviye 4) Ulusal Meslek Standartları, 1 Kasım 2017 tarihli ve 30227 sayılı Resmi Gazete’de (Mükerrer) yayınlandı. Ulusal Meslek Standartları’nın kabul edilmesi ve Resmi Gazete’de yayınlanması sonrasındaki aşama olan Ulusal Meslek Yeterlilikleri’ni oluşturmak için çalışmalara başlandı. ARED Açıkhava Reklamcıları Derneği ile MYK arasında yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi mesleklerinin ulusal yeterliliklerinin ARED tarafından hazırlanması kararlaştırıldı. Ulusal meslek yeterliliklerinin oluşturulması bu alanda çalışan personelin belgelendirilmesi için bir adım olup, hem sektörün iş gücü niteliğini geliştirecek hem de verimliliği artırarak kuruluşların gelişimine katkı sağlayacak.

Bu çalışmanın devamı olan ulusal yeterliliklerin hazırlanması için gerçekleştirilen iki günlük Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi Ulusal Meslek Yeterlilikleri Oluşturma Çalıştayı, 3 – 4 Mayıs 2018’de Osmanlı Reklam San. ve Tic. A.Ş.’de düzenlendi.

İki gün süren Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi Ulusal Meslek Yeterlilikleri Oluşturma Çalıştayı Danışman Yakup Hakan Coşkun’un (Pamir Uygunluk Değerlendirme Hiz. Ltd. Şti., Ankara) moderatörlüğünde sürdürüldü. Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi mesleklerinin yeterliliğe kavuşması için sektör temsilcileri ve eğitmenler bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulundular. Yeterliliklerin hazırlanmasına katkı sağlayacak çalıştayı düzenlemekteki amaç, bilgi ve tecrübe paylaşımı yaparak daha nitelikli bir personel yeterliliğinin tüm ülkede geçerli olacak şekilde oluşturulmasına katkıda bulunmak oldu.

Oldukça verimli geçen iki günlük ARED Ulusal Meslek Yeterlilikleri Oluşturma Çalıştayı’na Ahmet Aydın (Dijital Teknik Dergisi, İstanbul), Ahmet Özdemirel (Duygu Reklam Tanıtım Ltd. Şti., Eskişehir), Ali Usul (Renk Reklam San. Tic. Ltd. Şti., Konya), Aynur Çakır (Ankara Eray Reklam ve Yapı Malz. İnş. Tur. Ltd. Şti., Ankara), Durmuş Karataş (Karataş Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti., Mersin), Erol Gökmen (Osmanlı Reklam San. ve Tic. A.Ş., Ankara), Göknur Arslan (Simurg Grup Mimari Yönlendirme Sistemleri Ltd. Şti., Ankara), Hayrettin Karaziyan (Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara), İsmail Çiçek (Sera Reklamcılık San. Tic. Ltd. Şti., Ankara), Mehmet Pehlivan (Pehlivan Reklam Mat Tur. Teks. İnş. Elk. Gıda Tem. San. ve Tic. Ltd. Şti., Adana), Muharrem Yıldırım (Yazım Reklam Ürünleri Ltd. Şti., İstanbul Avrupa), Mustafa Göktürk (Heyday Reklam Org. Yay. San. ve Dış Tic. Ltd. Şti., İstanbul Avrupa), Necmi Türker (Kömen Dijital Baskı Reklam San. Tic. Ltd. Şti., Ankara), Şaban Beyler (İstanbul Reklam Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti., İstanbul Avrupa), Şahin Acar (Ankyra Reklam Tanıtım Hizmetleri Tic. Ltd. Şti., Ankara), Şenay İpek (ARED Açıkhava Reklamcıları Derneği, İstanbul), Ufuk Morova (Morova Reklamcılık Mat. Ajans ve Güv. Sis. Ltd. Şti., Ankara), Ümit Çetin (Som Dijital, İstanbul Avrupa), Vahit Erdem (Elazığ) ve Veli Küçüksayan (Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara) katılım sağlayarak bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.

Öğrenme, ölçme ve değerlendirme amacıyla kullanılan, bireylerin mesleğini başarı ile icra etmesi için sahip olmaları gereken bilgi, beceri ve yetkinlikler ile bu bilgi, beceri ve yetkinlikleri kanıtlamaları için nasıl bir ölçme ve değerlendirme sürecinden geçmeleri gerektiğini açıklayan, ulusal meslek standartları temel alınarak hazırlanan bu yeterlilikler, MYK tarafından onaylanarak yürürlüğe girecek teknik dokümanlardır. MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca yapılan sınavlar sonucu başarılı olan bireylere MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmektedir. ARED, Ulusal Yeterlilik çalışmalarını bu yılın sonuna kadar tamamlamayı ve 2019 yılında Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi mesleklerinin belgelendirilen meslekler arasında yer almasını hedeflemektedir.