ARED Sohbetleri Programı her Cumartesi, tüm hızıyla devam ediyor! [ 28 Mayıs 2020 ]


ARED Sohbetleri Programı her Cumartesi, tüm hızıyla devam ediyor!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Koronavirüs nedeniyle tüm dünya gibi Türkiye’de çok hassas bir dönemden geçiyor. Herkes izolasyon süreciyle birlikte evlere kapandığı ve işlerine ara verdiği tarihi ve karmaşık bir süreçten geçiyor. 

Kurulduğu günden bu güne kadar olduğu gibi ARED Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği'nin tüm Yönetim Kurulları, çalışma komiteleri, il temsilcileri ve çalışanları ile sektörümüze destek olmak ve sahip çıkmak adına üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirme amaçlı çalışmalar yürütmektedir.

ARED Sohbetleri adlı Instagram aracılığıyla gerçekleştirilen programlar ile günün teknolojisi ve davranış biçimine uyum sağlanarak, sektörün değerli ustaları, sektöre yıllarca hizmet etmiş duayenler, bilgi verebilecek danışman ve eğitmenler, farklı iş alanlarından öncü isimler ve sektör temsilcilerinin ağırlanacağı yayınlar dizisi gerçekleştirerek tarihe görsel kayıtların düşülmesi, bu değerli isimleri canlı izleme fırsatı yakalayarak deneyimlerinden katılımcıların da faydalanması amaçlanmaktadır.

9 Mayıs 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilen ilk yayında, ARED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Acar’ın moderatörlüğünde, Bursa'nın önemli değerlerinden usta Seyfettin ışığıbol konuk edildi. ARED Başkanı Ahmet Özdemirel’in de açılışta konuk olduğu bir saatlik yayın, Instagram Live özelliği üzerinden gerçekleştirildi. Işığıbol programda 50 yılı aşkın sektörel tecrübesinden, şirketini yönetme ve iş geliştirme politikalarından ve kriz dönemlerinde nasıl tutumlar sergilediğinden bahsederek, katılımcıların sorularını yanıtladı. Işığıbol, 1967 yılında Bursa’ya yerleştikten sonra Kemal Reklam’da 2 yıl çırak olarak çalıştığını, daha sonra Art Reklam’da çalışmaya devam ettiğini ve 1977’de askerden döndükten sonra Bursa’ya tekrar yerleştiğini ifade etti. 1980 yılında Sanat Reklam olarak tabelacılık dükkanını kurduğunu, 1992 yılında ise ilk plotterı aldığını, bu yıllarda yenilikleri yakından takip ettiğini ve 1993  yılında ise Folpa Reklam’ın temellerinin atıldığını ifade etti. Folpa’nın ‘Folyo’ ve ‘Pazarlama’ kelimelerinin baş harflerinden geldiğini belirten Işığıbol şirketinde kurumsallaşmaya önem verdiğini, çalışanlarının uzun yıllardır kurum çatısı altında olduğunu, yatırımlarında şirketi güçlendirmeye öncelik verdiklerini belirtti. Yönetim politikalarında; ‘Ben benden akıllı insanlarla çalışmayı tercih ederim.’ misyonuyla hareket ettiklerini belirten Işığıbol firma yönetici ve çalışanlarına araştırma yapmalarını, bolca yurtdışı fuarlarda bulunmalarını ve işlerini severek yapmalarını tavsiye etti.

16 Mayıs 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilen ikinci yayın ise ARED Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Beyler’in moderatörlüğünde, sektöre yıllarca hizmet etmiş değerli temsilcilerden, ARED üyesi Pimms Group’un Kurucusu Selahattin Aygüler ile gerçekleştirildi. Aygüler programda, Pimms Group’un geçmişinden, tarihsel sürecinden, kendisinin profesyonel hayatından bahsetti ve iş hayatındaki davranış biçimi ile ilgili izleyicilere ve sektör girişimcilerine yönelik önemli anektodlar paylaştı. Aygüler Pimms Group’un ‘Profesyoneller İçin Modern Manken Stüdyosu’ olarak kurulduğunu ve ismini de bu iş alanından aldığını ifade etti. Roland marka makineleri Türkiye’ye getiren firma olduklarını belirten Aygüler 1989 yılından itibaren Mimaki markasıyla devam ettiklerini belirtti. Profesyonel hayatı boyunca yoğun bir rekabete girmekten kaçındığını, kimsenin satın aldığı veya sattığı ürünleri satmadığını, bunun karlılığı ortadan kaldırdığını ve kurumların farkındalıklarını ortaya koyması gerektiğini ifade etti. Aygüler, planlı çalışmaya özen gösterdiğini, yurtdışı fuarlara katılmanın ve yabancı dil bilmenin sektör yönetici ve çalışanları için büyük önem teşkil ettiğini de ekledi.

23 Mayıs 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilen üçüncü yayını ise ARED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahin Acar’ın moderatörlüğünde, Devlet Tiyatroları Sanatçısı, Yönetmen ve Sinema Oyuncusu Tamer Levent ile gerçekleştirildi. Katılımcı sorularıyla da birlikte, ‘Açıkhavada Sanata Evet’ başlığı altında düzenlenen programda, sanat ve felsefe dünyasına dair derin ve keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Levent, mezun olur olmaz devlet tiyatrolarına girerek yönetmen ve oyuncu olarak çalıştığını, ardından TOBAV’ı kurarak oyunculuk meslek tanımlarının yapılması, uluslararası düzeyde çalıştaylar gerçekleştirilmesi gibi faaliyetlerde aktif rol oynadığını belirtti. İnsanın gelişimini hedeflemeyen anlayışları kötü olarak adlandırabileceğimizi belirten Levent eğitimin de bir sanat olduğunu, çocukların sanatsal yönlerinin ve davranışlarının doğru anlaşılması gerektiğini ifade etti. 

ARED Sohbetleri programının 30 Mayıs 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilen dördüncü yayınında ise ARED Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Beyler’in moderatörlüğünde, endüstriyel reklamcılık sektörünün değerli ustalarından, ARED Konya İl Temsilcisi, Çimen Tabela Reklam’ın kurucusu Mustafa Kemal Çimen ağırlandı. Çimen’in geçen yıllara rağmen muhafaza ettiği enerjik ve yenilikçi yapısı katılımcılardan oldukça yoğun ilgi gördü ve keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Çimen çalışma hayatı boyunca güncel teknolojilere adapte olma ve uygulama davranışını sürdürdüğünü, örneğin yaşına rağmen daha yakın bir dönemde SketchUp Programı’nı kullanmayı öğrendiğini ifade etti. ARED’in Konya İl Temsilciğini yürütüyor olmaktan duyduğu mutluluğu her seferinde dile getiren Çimen, Derneğin gerçekleştirdiği faaliyetlerden sektörün büyük bir fayda sağlayacağına duyduğu inancı vurguladı. 

ARED Sohbetleri çatısı altındaki ilk seminer ise ST Akademik Kurucusu, Satış Verimliliği Danışmanı Volkan Yörütken ile ARED Yönetim Kurulu Üyesi Alper Tenşi’nin moderatörlüğünde, 25 Mayıs 2020 Pazartesi günü Zoom ve Instagram ortak canlı yayınıyla gerçekleştirildi. Kişilik Tiplerine Göre Satış İletişimi konulu webinar programına son derece interaktif bir ortam hakimdi. Katılımcılarla ‘Renklerle Kişilik Tipleri Test Tablosu’ konulu döküman paylaşıldı, katılımcılar renk kodlamalarıyla güçlü ve zayıf yanlarını görebilme ve test sonuçlarına göre satış ilişkileri yönetimine dair yorum ve tüyoları Satış Verimliliği Danışmanı Volkan Yörütken’den alabilme fırsatı yakaladılar.

ARED Sohbetleri programının gelecek yayınları haftada bir, ARED Yönetim Kurulu Üyelerinin moderatörlüğüyle ve değerli konuklarıyla, Instagram üzerinden gerçekleştirilmeye devam edecek.