ARED, Sivas Kongresi’nin 100. Yılı Dolayısıyla Sivas’taydı [ 02 Ağustos 2019 ]


ARED, Sivas Kongresi’nin 100. Yılı Dolayısıyla Sivas’taydı
ARED, Sivas Kongresi’nin 100. Yılı Dolayısıyla Sivas’taydı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Açıkhava Reklamcıları Derneği’nin 2019 yılı il toplantılarından biri Sivas Kongresi’nin 100. Yılı olması dolayısıyla Sivas’ta yapıldı.

ARED Sivas İl Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri, İl Temsilcisi Mesut Otçeken (Kuzey Cephe), Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Beyler ve İstanbul Avrupa Yakası İl Temsilcisi Muharrem Yıldırım’ın organizasyonu ile 1 Ağustos 2019’da Sivas Malia Hotel’de 11:30 – 17:00 saatleri arasında gerçekleşti. ARED Sivas İl Toplantısına Genç ARED Yönetim Kurulu da katıldı. Toplantının açılışını toplantının moderatörü ve aynı zamanda ARED Yönetim Kurulu Üyesi olan Şaban Beyler yaptı.

Toplantı açılış ve hoş geldiniz konuşmasını ARED Başkanı Ahmet Özdemirel yaptı. Ahmet Özdemirel konuşmasına bu organizasyonda görev alanlara ve sponsorluklarıyla destek veren ana sponsor Printtech Reklam, sponsorlar FESPA Eurasia, Folpa, İstanbul Reklam, SDS ve Unifol firmalarına teşekkür ederek başladı. Sivas Kongresi’nin 100. Yılı dolayısıyla bu yıl Sivas’ın ilk defa ziyaret edildiğini vurgulayan Ahmet Özdemirel, katılımları ve misafirperverlikleri için tüm salona teşekkür etti. Ahmet Özdemirel, ARED’in sektördeki iletişimi mümkün olduğunca artırmaya ve güçlendirmeye yönelik düzenlediği il toplantılarında, ARED’in de yerel sektör sorunlarını birebir dinleme imkanı bulduğunu belirtti. Son yıllarda sektörde teknoloji, makine ve bilgisayarların yoğun kullanımı ve çeşitlenme ile tabelacılık, açıkhava reklamcılığı gibi terimlerin sektörü adlandırmakta yetersiz kaldığını belirten Ahmet Özdemirel, ARED’in 10 yıldır sektör adını “Endüstriyel Reklamcılık” olarak telaffuz ettiğini söyledi. Günümüzde Endüstriyel Reklam Ürünleri Sektörü adının kabul gördüğünü ve kullanılır olduğunu belirten Ahmet Özdemirel, sektördeki gelişmeleri de güncellemek amacıyla sektörün faaliyet alanlarının yeniden oluşturulduğunu anlattı. Konuşmasının devamında ARED faaliyetleri ve sektörel sorunlar hakkında bilgilendirmede bulunan Ahmet Özdemirel, salondaki tüm katılımcıları ARED ve FESPA ortaklığıyla 5 – 8 Aralık 2019’da İFM’de (İstanbul Fuar Merkezi) düzenlenecek 7. FESPA Eurasia Fuarı’nı ziyaret etmeye davet ederek konuşmasını sonlandırdı.

ARED Başkanı Ahmet Özdemirel’in açılış ve hoş geldiniz konuşmasının ardından gerçekleşen tanışma bölümünde farklı illerden bir araya gelen katılımcılar tek tek söz alarak hem kendilerini hem de firmalarını tanıttılar.

Yeni Üyelere ARED Yaka Rozeti Takdimi Töreninde, 2016 yılından bu yana ARED Üyesi olan ve Sivas İl Temsilcisi Mesut Otçeken, Sivas Anadolu Grup’tan İlhan Ilıkçay ve Şen-Er Reklam’dan Ramazan Şahin’in ARED yaka rozetlerini Başkan Ahmet Özdemirel takdim etti.

ARED Sivas Ustalara Saygı Töreni’nde, Sivas ve civar illerde sektörde iz bırakan ustalardan, Şanlıurfa Birecik’ten Mehmet Güzeltaş’ın plaketini ARED Başkanı Ahmet Özdemirel, Sivas’tan Bayram Şahin’in plaketini ARED Başkan Yardımcısı Şahin Acar, Sivas’tan İlhan Ilıkçay’ın plaketini ARED Saymanı Levent Olcayto takdim etti.

Törenlerin ardından söz alan FESPA Eurasia Fuar Müdürü Betül Binici, FESPA Eurasia 2018 Fuarı, rakamsal verileri ve gerçekleşen etkinlikleri ile katılımcıları bilgilendirirken 2019 tarihlerini yeniden hatırlatarak tüm sektör temsilcilerini, sektörün fuarı FESPA Eurasia 2019 Fuarı’na katılmaya davet etti. Betül Binici’nin sunumunun ardından bir saatlik öğle yemeğe arası verildi.

Toplantının öğleden sonra gerçekleşen ilk bölümünde sunumunu Unifol – Bes Reklam’dan İlyas Kılavuz’un gerçekleştirdiği uygulamalı araç giydirme eğitim semineri yapıldı. Bir yandan teorik bilgiler aktaran İlyas Kılavuz salona getirilen bir araç kapısı üzerinde de teorik bilgilerin uygulamalarını gerçekleştirdi.

Araç giydirme eğitim seminerinin ardından sunumunu Eğitmen Ruhan Maral’ın yaptığı İş Hayatında Cesaret Yönetimi konulu eğitim semineri gerçekleşti. Ruhan Maral sunumunda korku duygusunun insanın karar alma mekanizmasını kilitlediğini, cesaretin ise karar vermeyi sağladığını vurguladı. Erdemlerin ve değerlerin insana cesaret verdiğini, yeteri kadar korkutulan kişilerin ise erdemlerini kaybettiğini örneklerle anlattı. Başarılı olmak için, iş hayatında cesaretli olmanın önemini anlatan Maral, insanın kendi potansiyelini doğru kullanabilmesi için korkudan daha önemli olan değerlerin farkına vararak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Sunumun sonlarına doğru dinleyicileri ayağa kaldıran Maral, katılımcıların kendilerine limit koymazlarsa yapabileceklerinden biraz daha fazlasını rahatlıkla yapabileceklerini gösteren ufak bir uyun oynattı. Böylece katılımcılar başarının konfor alanından çıkmak olduğunu uygulamalı olarak görmüş oldu.

Toplantı sonunda ise katılımcılara katılım belgeleri, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Printtech Reklam’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen ARED Sivas Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri’ne Sivas’ın yanı sıra Antalya, Ankara, İstanbul, Kayseri ve Şanlıurfa’dan toplam 65 kişi katılım sağladı. Günü birlik düzenlenen ARED Sivas İl Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri etkinliği çerçevesinde, Sivas Valisi ve Sivas Belediye Başkanı ziyaretinin de ardından kalan kısa zamanda ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivas Kongre binasını ziyaret etti. ARED’in bir sonraki il toplantısı 10 Ekim 2019 Perşembe günü Malatya’da gerçekleşecek.

ARED, Sivas Valisi Salih Ayhan’ı Makamında Ziyaret Etti

Sivas Kongresi’nin 100. Yılı dolayısıyla Sivas’ta gerçekleşen ARED Sivas İl Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri öncesinde ARED Yönetim Kurulu, Genç ARED Yönetim Kurulu ve sektör temsilcileri Sivas Valisi Salih Ayhan’ı makamında ziyaret etti. ARED’in Tarihi Hükümet Konağı’ndaki bu ziyaretine Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Uçar da eşlik etti.

ARED, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’i Makamında Ziyaret Etti

ARED ve Genç ARED Yönetim Kurulu Üyeleri, ARED Sivas ve ARED İstanbul Avrupa Yakası İl Temsilcileri ve sektör temsilcileri, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’i makamında ziyaret ettiler. ARED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özdemirel öncelikle 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Sivas Belediye Başkanlığına seçilen Hilmi Bilgin’i kutlayarak yeni görevinde başarılar diledi. Ahmet Özdemirel, ARED faaliyetleri ve Endüstriyel Reklam Ürünleri Sektörü hakkında Hilmi Bilgin’i bilgilendirdi. Genç ARED Başkanı Alihan Aydın yerel sektör adına yeni yapılan sanayi sitesinde sektör firmalarımıza da yer verilmesini talep etti. Ziyaret sonunda Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, günün anısına ARED temsilcilerine dokuma kilim heybe armağan etti.