ARED, Sektöre Değer Katanları yayınlamaya başladı [ 02 Mart 2021 ]


ARED, Sektöre Değer Katanları yayınlamaya başladı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Tabelacılık mesleğine, reklamcılığın ve görsel tasarımın köklerine bağlılığını her fırsatta ifade eden, sektörün ortaya çıkmasını ve ilk yıllarından bu yana desteklenmesini sağlayan ustalarla, sektördeki yeni nesli bir araya getirmeye özen gösteren ARED, Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılıkta Dünden Bugüne Ustalarımız kitabının kapsamını genişletti.

Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılıkta Dünden Bugüne Ustalarımız kitabının ikinci baskısı için çalışmalarına devam eden ARED bu yayınla, sektöre tarihsel bir kaynak daha geliştirme hedefiyle hareket edecek ve yeni isim ilaveleriyle birlikte tüm ustalarının işe başlama hikayesini, çıraklık ile ustalık evrelerinde neler yaptığını ve hayata geçirdikleri işleri yeniden kitaplaştıracak.

Sektöre Değer Katanlar Çalışmaları Devam Ediyor

“Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılıkta Dünden Bugüne Ustalarımız” kitabının ikinci baskısında, ARED’in sektörde yaptığı örnek çalışmalarla imalat yapan, konusunda ilk yatırımla sektöre örnek olan, çalışmalara yön veren, istihdam sağlayan, sektörün ekonomik büyüklüğüne katkı koyan, ithalat ve/veya ihracatla sektörün ürünlerinin gelişmesine, çeşitlenmesine ve gelişimine katkı koyan firmaların sahip ve ortaklarını seçmek ve onurlandırmak amacıyla gerçekleştirdiği “Sektöre Değer Katanlar” çalışmasına da yer verilecek.

ARED Başkanı Ahmet Özdemirel konu hakkında “Endüstriyel reklamcılık sektörüne önemli katkıları olan, sektörün günümüzdeki önde gelen isimlerini yetiştirmiş ve böylece büyümeyi sağlamış değerli ustalarımızı tespit etme ve kamuoyuna sunar hale getirme çalışmamızı büyük bir gururla gerçekleştiriyorduk. Lakin Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımla birlikte, Sektöre Değer Katanlar çalışmalarını da ekleyerek, kitabımızın kapsamını genişletme kararı aldık. Çünkü ARED sektörün tüm değerlerine sahip çıkmayı ilke edinen bir Dernek. Ustalık geçmişi olmayan fakat sektörün ilerlemesinde büyük emekleri olan değerli sektör mensuplarımızı da ikinci baskımıza dahil edecek ve 20 yılı geride bırakmanın mutluluğunu ortaya çıkan bu tarihi kaynakla taçlandıracağız.” açıklamalarında bulundu.

Seçici Kurul Onay Süreci Başarıyla Yürütüldü

ARED Yönetim Kurulu’nun aldığı karara göre, Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılıkta Dünden Bugüne Sektöre Değer Katanlar bölümü için alınan başvuruların ARED Denetim ve Disiplin Kurulu Asil Üyeleri ile ARED Başkanından oluşan bir Seçici Kurul tarafından değerlendirilmesine karar verilmiş ve ilgili karar gereğince Seçici Kurul’da yer alacak kişilerin görev atamaları gerçekleştirilmişti. 

Buna göre; ARED Asil Denetim Kurulu Başkanı Mehmet Özbakır (Gama Reklam Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul), ARED Asil Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birol Fedai (Sistem Printing Company, İzmir), ARED Asil Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Pehlivan (Pehlivan Reklam, Adana), ARED Asil Disiplin Kurulu Başkanı Hayrettin Ege (Ores Tan. Sist. San. ve Tic. Ltd. Şti., İstanbul), ARED Asil Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Cankurt (Art Reklam İnş. Teks. San. Tic. Paz. Ltd. Şti., Diyarbakır), ARED Yedek Asil Disiplin Kurulu Üyesi Durmuş Karataş (Karataş Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti., Mersin) ve ARED Başkanı Ahmet Özdemirel’den oluşan Seçici Kurul, kendilerine oluşan aday listelerinden gerekli değerlendirmeyi gerçekleştirerek çalışmada yer alacak isimleri belirlediler.

Sektöre Değer Katanlar ARED Web Sitesinde Yayınlanmaya Başladı

Çalışma başlangıcından bu yana alınan geri dönüş ve Seçici Kurul onay süreci tamamlanan kişiler, özgeçmişleriyle birlikte ARED resmi web sitesinde yayınlanmaya başladı. “Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılıkta Dünden Bugüne Ustalarımız” kitabının Sektöre Değer Katanlar bölümünde de yer alacak olan isimlerden onay süreci tamamlanan, alfabetik bir biçimde sıralanan ve sitede yer alan kişiler; Ahmet Özdemirel (Duygu Endüstriyel Reklam Ltd. Şti.), Arjen Evertse (Mimaki Eurasia Dijital Baskı Tek. ve Paz. Tic. Ltd. Şti.), Aynur Çakır (Eray Reklam ve Yapı Malz. İnş. Tur. Ltd. Şti.), Bekir Öz (Lidya Dağıtım İç ve Dış Tic. A.Ş.), Birgan İşeri (Mat Kağıtçılık San. ve Tic. A.Ş.), Birol Çakır (Bes Reklam Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.), Birol Fedai (Sistem Serigrafi Matbaacılık Ambalaj San. ve Dış Tic. Ltd. Şti.), Fahri Pelit (Pehlivan Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti.), Hasan Aktuğ (Remifol Folyo San. Tic. A.Ş.), Hayrettin Ege (Ores Tanıtım Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti.), İbrahim Demirseren (Deniz Dış Ticaret A.Ş.), İbrahim Tekeş (P Reklam Ürünleri Satış ve Uygulama Ltd. Şti.), Kamil Halil Eligür (Standart-TIM Reklamcılık A.Ş.), Mehmet Efe (Soletex Teknik Tekstil Sanayi ve Tic. A.Ş.), Mehmet Özbakır (Gama Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti.), Necmi Türker (Kömen Dijital Baskı Reklam San. Tic. Ltd. Şti.), Numan İskit (Taç Grup Reklam Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti.), Osman Öztürk (Set Reklam Ürünleri Ltd. Şti.), Selahattin Aygüler (Pimms Uluslararası Reklam Ürünleri San. A.Ş.), Şenol Çelik (Birleşik Akrilik San. ve Tic. Ltd.Şti.), Taner Güven (Optimum Digital Planet) ve Yaşar Güvenen şeklindedir.