ARED, MYK ile Endüstriyel Reklamcı Mesleği Protokolünü İmzaladı [ 07 Şubat 2017 ]


ARED, MYK ile Endüstriyel Reklamcı Mesleği Protokolünü İmzaladı

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED, endüstriyel reklamcı (Tabelacı) mesleğinin yanı sıra akrilik uygulama ve harf işçisi ile endüstriyel reklam ölçü keşif ve montaj işçisi mesleklerinin ulusal standartlarını ve yeterliliklerini hazırlama yetkisi alıyor. Aşamalı olarak gerçekleşecek ilk süreçte üç mesleğin standartları hazırlanacak. ARED’in hazırlayacağı ulusal meslek standartları, MYK Yönetim Kurulunca onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanacak.

ARED’in Mesleki Yeterlik Kurumu ile 2008 yılından bu yana sürdürdüğü görüşmeler, 23 Ocak’ta Ankara’da gerçekleşen törende imzalan protokolle atılan adımla somutlaştı. İki aşamalı olarak gerçekleşecek ilk süreçte, mesleğin uzmanlarından oluşan çalışma grupları ile taslak meslek standardı hazırlanacak.

İkinci aşamada hazırlanacak ulusal yeterlilikler ise, meslek standartlarını temel alarak geliştirilmekte ve ilgili ulusal yeterlilikte MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmak isteyenlerin nasıl bir ölçme ve değerlendirme sürecine tabi tutulacağına, başarı ve belgelendirme şartlarına ilişkin unsurları içerecek.