ARED MESLEK STANDARDI OLUŞTURMA ÇALIŞTAYI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ [ 18 Nisan 2017 ]


ARED MESLEK STANDARDI OLUŞTURMA ÇALIŞTAYI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ
ARED MESLEK STANDARDI OLUŞTURMA ÇALIŞTAYI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ
ARED MESLEK STANDARDI OLUŞTURMA ÇALIŞTAYI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ
ARED MESLEK STANDARDI OLUŞTURMA ÇALIŞTAYI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ
ARED MESLEK STANDARDI OLUŞTURMA ÇALIŞTAYI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ
ARED MESLEK STANDARDI OLUŞTURMA ÇALIŞTAYI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

ARED Meslek Standardı Oluşturma Çalıştayı 14-15 Nisan tarinlerinde Hakan Coşkun’un moderatörlüğünde gerçekleşti.

Endüstriyel Reklamcılık sektöründe çalışan personelin mesleki eğitim ve sertifikasyonunda sorunlar yaşanmaktadır. Bu kapsamda, ARED (Açıkhava Reklamcıları Derneği) ile MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) arasında yapılan 23.01.2017 tarihli protokol çerçevesinde “Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi” mesleklerinde Ulusal Meslek Standartları’nın ARED tarafından hazırlanması kararlaştırılmıştır. Meslek standartlarının oluşturulması, bu alanda çalışan personelin belgelendirilmesi için alt yapı niteliğinde olup, hem sektörün iş gücü niteliğini geliştirecek hem de verimliliği arttırarak kuruluşların gelişimine katkı sağlayacaktır.

Bu çalmanın bir parçası olan “Endüstriyel Reklamcı (Tabelacı) ile Endüstriyel Reklam Ölçü Keşif ve Montaj İşçisi Meslek Standardı Oluşturma Çalıştayı”, 14-15 Nisan tarihlerinde ARED Ankara Temsilcisi Erol Gökmen’in firması Osmanlı Reklam San. ve Tic. A.Ş.’nin ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleşti. Çalıştay’ın moderatörlüğünü, ARED’in danışmanlık firması Pamir Uygunluk Değerlendirme Hiz. Ltd. Şti.’den Y. Hakan Coşkun yaptı.

Bilgi ve tecrübelerini paylaşarak çalıştaya katkı sağlayan isimler; Alper Tenşi (Rekmar Reklam, Antalya), Aydın Karahan (İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul), Aynur Çakır (Ankara Eray Reklam, Ankara), Birol Fedai (Sistem Printing Company, İzmir), Bülent Yılmaz (Sera Reklam, Ankara), Emre Güldoğan Uzar (Say Reklamcılık A.Ş., İzmir), Erol Gökmen (Osmanlı Reklam San. ve Tic. A.Ş., Ankara), İsmet Uslu (Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İzmir), Mahmut Karağaçlı (Mert Reklam, İstanbul), Mehmet Pehlivan (Pehlivan Reklam, Adana), Mustafa Göktürk (Heyday Reklam, İstanbul), Namık Kemal Özçelik (Başkent Reklam, Ankara), Neslihan Akın (Sistem Printing Company, İzmir), Şahin Acar (Ankyra Reklam, Ankara), Ümit Çetin (Mask Sergi Ürünleri, İstanbul), Vahit Erdem, Elazığ) ve Vedat Şamşul (Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara) oldu. Çalıştay sonunda katılım belgeleri takdim edildi.

Çalıştay sonuçları Pamir firmasınca MYK’nın istediği formata uygun hale getirilerek ARED tarafından MYK’omitesi’ne sunulacaktır. MYK Meslek Komitesi’nin düzenleyeceği sektör toplantısından sonra taslak ulusal meslek standartları son halini alacak ve MYK Yönetim Kurulunca onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanacaktır.

ARED ikinci aşamada, mesleklerin ulusal yeterliliklerini hazırlayacak. Ulusal yeterlilikler ile ölçme, değerlendirme ve belgelendirme faaliyetlerini ise MYK tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları gerçekleştirecek. Sürdürülen bu çalışmalar sonuçlandığında, Endüstriyel Reklamcılık sektörüne ilişkin bu mesleklerde çalışanlar sınav ve belgelendirme aşamalarından geçerek MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilecekler.